Waarom werken in de zorg?

De zorg. Een sector waar meer dan 1,4 miljoen Nederlanders vol passie hun beroep uitoefenen. Een wereld die nooit stilstaat, maar ook een wereld die onder druk staat vanwege personeelstekorten en een groeiende zorgvraag. In dit artikel zoomen wij in op deze sector en zoeken wij uit waarom mensen willen werken in de zorg.

Wat maakt het werken in de zorg zo leuk?

Iedereen kent wel iemand die in de zorg werkt en je hoort vaak ‘werken in de zorg is werken met je hart’. De passie voor de zorg is overduidelijk, maar wat maakt werken in de zorg nou precies zo leuk? Wij gingen op onderzoek uit.

  • Jij maakt het verschil: in de zorg kun je daadwerkelijk het verschil maken voor een patiënt of cliënt. Dit hoeft hem niet altijd te zitten in de grote dingen. Denk bijvoorbeeld aan een praatje maken wanneer iemand het even moeilijk heeft. Alleen al met dit kleine gebaar maak jij het verschil!
  • Geen dag is hetzelfde: werken in de zorg is enorm afwisselend, of het nu in het ziekenhuis, de thuiszorg of in een verpleeghuis is. Je krijgt te maken met een divers takenpakket, veel diversiteit in patiënten en je werkt samen met collega’s van andere specialismes.
  • Je levert een bijdrage aan de kwaliteit van iemands leven: wanneer iemand zorg nodig heeft, komt die persoon in een kwetsbare positie. Dit is voor de mens vaak lastig. Juist op dat moment ben jij de persoon met wie ze te maken krijgen. Door diegene de juiste zorg te bieden, draag jij daadwerkelijk bij aan de kwaliteit van iemands leven.
  • Last but not least. De dankbaarheid is enorm groot: werken in de zorg doe je met je hart, vol liefde en met humor. Al deze aspecten zorgen ervoor dat jij veel dankbaarheid krijgt van patiënten/cliënten. Deze dankbaarheid is onbetaalbaar en maakt werken in de zorg zo mooi.

Voordelen van werken in de zorg

Naast dat het werken in de zorg leuk en mooi is, biedt het ook veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

  • Vele mogelijkheden op een baan: binnen de zorg heb je een hoge mate van baanzekerheid. Op veel plekken zijn tekorten en mensen worden steeds ouder. Dit zorgt ervoor dat er nu al veel banen zijn binnen de zorg, maar dit zal in de toekomst alleen maar meer worden.
  • Flexibel werken: de zorg is bij uitstek een sector waarin je flexibel kan en soms zelfs moet werken. Ideaal wanneer je kleine kinderen hebt! Behoefte aan flexibiliteit? Probeer altijd met de zorginstelling in gesprek te gaan, want er is veel mogelijk.
  • Veel mogelijkheden tot ontwikkeling: binnen de zorg zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Dit kan vaak binnen dezelfde organisatie waar ze staan te springen om mensen met ambities. Ook bij ons heb jij als zorgprofessional veel mogelijkheden tot ontwikkeling. Benieuwd? Klik op onderstaande button en neem eens een kijkje op onze opleidingspagina.
  • Sterke band met jouw collega’s: door samen te zorgen voor patiënten/cliënten krijg je een sterke band met jouw collega’s. Je maakt samen hele mooie en ontroerende momenten mee, maar ook tijdens de moeilijke momenten steun je elkaar. Niet voor niets dat veel collega’s uit de zorg naast het werk ook vrienden zijn.
  • Betaald sporten: tijdens jouw werk maak je heel wat kilometers door de lange gangen van de zorginstelling waar jij aan het werk bent. Zo blijf je lekker in conditie en hoef je na je werk niet meer te sporten.

Motivatie om te gaan werken in de zorg

Waarom kiezen voor detacheren in de zorg?

Detacheren in de zorg, je ziet het steeds meer! Het biedt nieuwe mogelijkheden, meer afwisseling en je kan in korte tijd veel ervaring opdoen. Klinkt ideaal toch? Wij vertellen jou waarom detacheren een goede optie voor jou zou kunnen zijn.

Ervaar vrijheid met een garantie op salaris: wanneer jij bij buro Nexus komt werken, ben je verzekerd van een salaris. Je staat namelijk bij ons onder contract, maar jij draait opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Laat die nieuwe opdrachtgever even op zich wachten? Geen paniek! Je blijft altijd bij ons op de payroll staan.

Veel ervaring op doen in korte tijd: weet je nog niet goed wat precies bij jou past of wil je in korte tijd veel leren? Dan is detacheren de ideale optie. Zo kun je bij ons na een paar maanden van opdrachtgever wisselen waardoor je veel ervaring op kunt doen.

Geniet van vele voordelen: bij buro Nexus hebben wij een breed portfolio aan opdrachtgevers waar jij aan de slag kan. Hieronder kunnen we altijd in samenspraak een opdrachtgever naar wens voor jou zoeken. Daarnaast zijn een leasewagen en opleiding bespreekbaar.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Neem dan contact op met ons en dan zoeken we samen naar een project op maat. Meer weten? Neem dan een kijkje op onze website.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?