Zorgstel Barbara en René detacheren samen bij buro Nexus

'' Je moet werk en privé toch wel een beetje gescheiden houden. ''

Hallo Barbara en René, leuk dat we jullie mogen interviewen. Jullie zijn een stel én werken allebei bij buro Nexus, wat leuk! Zouden jullie jezelf willen voorstellen?

Barbara

Leuk dat we mee mogen doen! Mijn naam is Barbara van Hasselt, en ik woon, samen met René, net één jaar in Oldenzaal. Ik heb voorheen 18 jaar in Duitsland gewoond, maar hebben toen besloten om samen met René terug naar Nederland te verhuizen. Het bevalt ons hartstikke goed hier. Verder werk ik al 25 jaar in de ouderenzorg. In onze vrije tijd, vinden we het leuk om muziek te maken. René en ik zitten allebei bij verschillende kapellen. Ik bij een dameskapel en René bij een mannenkapel. Ik speel slagwerk zoals bekkens of een grote trom. We treden ook af en toe bij braderieën, tijdens carnaval en we hebben ook eens opgetreden met kerst. Dit jaar treden we op met sinterklaas.

René

Mijn naam is René en ik ben 64 jaar oud. Ik heb ongeveer 16 jaar in Duitsland gewoond en heb daar Barbara ook ontmoet. Zij was de nieuwe buurvrouw van mijn oude buren! We kwamen elkaar op verjaardagen tegen en zo leerden we elkaar steeds beter kennen. We zijn nu ongeveer zestien jaar samen. Ook ik werk in de ouderzorg en mijn hobby is dus ook muziek maken, maar ik speel trombone bij mijn muziekvereniging.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met buro Nexus?

Barbara

We zijn ongeveer tegelijkertijd in dienst gekomen bij jullie. Ik werd als eerst benaderd via een Talent Master. Desbetreffende Talent Master vroeg of ik meer mensen kenden die in de zorg werkten en geïnteresseerd waren in detacheren. René en ik waren toen bezig met het verhuizen naar Nederland en René werkte toen nog in Duitsland, maar wilde graag in Nederland werken. Op die manier zijn we gelijktijdig bij Nexus begonnen. We zijn beiden nog steeds blij met die keuze! Ik vind het detacheren heerlijk! Ik zou denk ik ook niet meer zo snel teruggaan naar vast werken bij een zorginstelling. Ik was al wel bekend met detacheren, aangezien ik voorheen bij Randstad heb gewerkt. Ik vind detacheren zo fijn. Je mag bij verschillende organisaties binnenkijken en je bent verantwoordelijk voor je eigen diensten en niet al de extra taken eromheen.

René

We werken nu al iets meer dan twee jaar bij jullie. Ik vind detacheren ook top! Het is fijn dat ik me niet zo bezig hoef te houden met het computerwerk. Je ziet dat namelijk steeds meer in de zorg, maar laat mij maar lekker op de afdeling staan met de mensen. Ik ben daar veel meer in mijn element! Barbara en ik werken soms bij dezelfde werkgever, maar we hebben wel aangegeven dat we niet op dezelfde projecten/teams willen werken. Je moet werk en privé toch wel een beetje gescheiden houden. Nu heb je ook iets te vertellen als je elkaar weer ziet thuis.

Dat snap ik heel goed! Over privé gesproken, wat is jullie hoogtepunt van 2022?

Barbara

We wonen nog maar net één jaartje in ons huis in Oldenzaal en hebben al veel laten verbouwen. De verbouwingen zijn wel een hoogtepunt voor ons, dat is ons erg bijgebleven. We hebben een nieuwe keuken erin laten zetten, een schuifpui in de tuin en nieuwe deuren!

Dat is een leuk hoogtepunt! Jullie zijn al 16 jaar samen, hoe vieren jullie kerst?

René

Normaal gaan we op bezoek bij familie, afgelopen kerst ging dat door corona niet door. Dit jaar hebben we nog niets gepland en hebben we besloten dat we het op ons laten afkomen. Wat we wel elk jaar doen, is de kerstwandeling die bij ons in de buurt georganiseerd wordt. Je begint bij een startpunt in het bos en je gaat verschillende plekken af. Er zijn een aantal boerderijen waar je even kan zitten en iets te eten en drinken krijgt. We gaan meestal met zijn tweeën, maar mijn dochter is ook een keer mee geweest. Het is altijd gezellig! Dat is wel een traditie voor ons, we hebben het al een keer of 6 gedaan.

Barbara

We proberen altijd vrij te zijn met kerst en meestal lukt ons dat wel. Vooral nu we bij jullie in dienst zijn, kan het eigenlijk altijd wel. We geven dan bijvoorbeeld aan dat we met oud en nieuw willen werken en met kerst vrij willen zijn, daar wordt dan rekening mee gehouden. Als je ergens vast in dienst bent, werk je meestal om en om met kerst. Je werkt dan het ene jaar wel met kerst en het jaar daarop ben je vrij. Nog een voordeel voor ons om te detacheren!

Goed om te horen dat detacheren bij ons jullie de kans geeft om samen kerst te vieren! Hebben jullie al goede voornemens voor volgend jaar?

Barbara en René

We hebben eigenlijk geen goede voornemens.  We leven lekker ons leven zoals we nu doen en dat bevalt heel goed.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?