fbpx

Tim Simonis – Salesforce Administrator

“Innoveren kun je niet alleen!”

Hi Tim! Vertel eens, je bent bij ons werkzaam als Salesforce Administrator. Laten we met de deur in huis vallen. Kun je ons vertellen wat je op een dagelijkse basis doet?

“Mijn job is ontzettend veelzijdig. Doorgaans kan ik deze wél onderverdelen in drie kernzaken. Ten eerste houd ik me bezig met het dagelijks beheer en onderhoud van ons Salesforce CRM systeem, namelijk The System. Hieronder vallen alle inkomende vragen van de collega’s en de aanpassingen die daaraan verbonden zijn. Dit gaat van processen die zichtbaar zijn, zoals een nieuwe weergave of een nieuwe lay-out, tot minder waarneembare ontwikkelingen zoals goedkeuringsprocessen. Dat brengt me naar het tweede punt: innoveren. Op basis van de opmerkingen die je binnenkrijgt én je eigen bemerkingen, analyseer je de mogelijke groeipunten. Wanneer je deze eenmaal in kaart hebt gebracht, ga je plannen en testen. Het doel? De bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen en verbeteren. Tot slot zet ik mijn schouders onder grotere projecten binnen onze organisatie die gerelateerd zijn aan het systeembeheer. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld ons gloednieuwe WOW Center Service Cloud Systeem opgezet, wat ons servicehart vormt. Genoeg uitdagingen dus!”

Ik begrijp dat innoveren een duidelijk kernbegrip is in je baan als Salesforce Administrator. Kun je ons meer vertellen over dit onderdeel?

“Dat klopt! Innovatie is belangrijk in een functie als deze. Je streeft continu naar een zo perfect mogelijk systeem en daarvoor moet je een kritische blik op de huidige processen werpen. Wat mij persoonlijk aanspreekt, is het feit dat ik me gehoord voel. Indien ik een aanpassing wil doorvoeren en ik dit grondig kan onderbouwen, dan neemt iedereen rond de tafel mijn woorden serieus. Dat is essentieel, want innoveren doe je niet alleen!”

Wat heeft jou eigenlijk over de streep getrokken om te kiezen voor deze uitdagende functie bij buro Nexus en niet op een andere plek?

“Grappig dat je die vraag stelt. Destijds stond ik op het punt om een job offer als Klant Analist te tekenen bij een andere organisatie. Op dat moment kreeg ik een telefoontje van een huidige collega. Ik werd meegenomen in het buro Nexus verhaal, wat perfect bij mijn normen en waarden aansluit. Naar mijn gevoel kwam het neer op de keuze tussen een functie waarin mijn pad in grote lijnen al voor mij was uitgetekend óf een job waarin ik zelf mee de krijtlijnen kan uittekenen. Hierin volgde ik mijn hart en eigen waarden, waardoor ik nu al meer dan één jaar deel uitmaak van het buro Nexus team. Zonder ook maar één dag spijt te hebben!”

Wij zijn ook blij dat je deel uitmaakt van ons team! Kun je ons wat meer vertellen over je achtergrond?

“Nou, misschien lijkt het in de eerste instantie gek, maar ik heb geen IT-achtergrond. Wat dan wel? Ik heb een diploma Bedrijfskunde. Bij deze opleiding ligt de focus op het bestuderen van dynamische bedrijfsprocessen en hoe je deze kunt managen. Om me hier nog verder in te verdiepen, heb ik vervolgens een diploma Strategisch Management behaald. Dat is een vakgebied binnen de bedrijfskunde waarin je lange termijndoelen effectief en efficiënt leert bepalen, implementeren en vooral realiseren. Met deze twee opleidingen op zak past de rol als Salesforce Administrator volledig in mijn straatje. Ik word namelijk dagelijks geconfronteerd met vraagstukken waartussen ik het verband moet weten te leggen om zo tot een oplossing te komen. Verder ben ik constant bezig met bestaande processen innoveren en nieuwe ontwikkelingen aandragen. Kortom: het is belangrijk dat je in een rol als deze een sterk analytisch inzicht en een proactieve houding hebt.”

Je haalt net aan dat een Salesforce Administrator geen IT-achtergrond moet hebben, maar wel een sterk analytisch inzicht. Hoe zou je een toekomstige collega verder overtuigen om bij ons team te komen?

“Wil én durf je te gaan voor projecten met een flinke portie aan eigen inbreng? Dan is dit dé rol voor jou. Op het einde van de dag blik je terug op processen die jij in gang hebt gezet en mag je terecht trots zijn. Stoot je op een bepaald moment tegen een muur aan? Dan kun je sparren met één van je collega’s. Iedereen heeft een andere visie en dat kan verfrissend zijn. Samen Groeien en Willen Winnen maken niet voor niets deel uit van onze kernwaarden. De sfeer bij ons op kantoor is bovendien gewoonweg gezellig. Bij ons kom je terecht in een warme omgeving, waar vast en zeker ruimte is voor een gezellige babbel!”

Met deze mooie woorden heb je mij in ieder geval al overtuigd! Zijn er dan uitdagingen waar je tegen aanloopt? Zo ja, hoe pak je deze aan?

“Nou, ik denk dat, net zoals bij iedere andere functie, er bepaalde moeilijkheden zijn. Mijn grootste uitdaging is om de implementaties binnen het systeem op een zo efficiënt mogelijke manier te communiceren naar de collega’s toe. Ik werk dagelijks met het systeem, waardoor ik behendiger ben in de werking ervan. Het ontglipt me wel eens hoe gedetailleerd en gestructureerd je veranderingen moet weten over te brengen. De oplossing? Pragmatisch te werk gaan én goed contact onderhouden met iedereen om te weten wat er speelt.”

Wij kennen jou natuurlijk niet alleen als Tim, onze Salesforce Administrator. Kun je ons meenemen in jouw uiteenlopende reeks hobby’s?

“Net zoals tijdens mijn werkuren, heb ik het één en het ander op de planning staan tijdens mijn privétijd. Zo houd ik me bezig met tekenen en schilderen, skiën, (wind-)surfen, hardlopen en Dungeons and Dragons. Dat laatste ligt me nauw aan het hart. Wat dat is? Nou, het is een rollenspel waarin een spelleider alles in goede banen leidt. Als personage moet je doelen stellen én deze weten te behalen. Dat gaat alleen door duidelijk te communiceren en samen te werken met je medespelers. De lijn naar mijn werk is dus zeker door te trekken, maar ik zou het niet anders willen!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?