fbpx

Nina Edelenbos – HR Fieldmanager

''De kleine bijzondere momenten maken me blij!''

Hallo Nina! Kun je jezelf even voorstellen?

Nina: Hoi! Mijn naam is Nina en ik ben 24 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Zwolle, maar sinds anderhalf jaar woon ik samen met mijn vriend in Den Bosch. In mijn vrije tijd kan je me veel op de dansvloer vinden. Naast dat ik graag dans, geef ik ook dansles in moderne dans, jazz en streetdance aan kleine kinderen. Daar vul ik mijn avonduren mee!

Leuk Nina! Jij bent sinds vorig jaar een HR Fieldmanager. Kan je me uitleggen wat je allemaal als taken hebt?

Nina: In september 2022 ben ik gestart als HR Fieldmanager in Eindhoven. Mijn taak is om te zorgen dat alle zorgprofessionals die druk bezig zijn met het verzorgen van mensen op hun projecten, door mij worden ondersteund. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat alles op orde is, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Dit kan gaan om praktische zaken zoals hun werkuren, maar ook om een luisterend oor te bieden wanneer ze dat nodig hebben. Ik leg altijd aan mijn professionals uit dat ik twee verschillende rollen heb als HR Fieldmanager. Ik ben hun werkgever als het gaat om officiële zaken zoals werkuren en contracten, maar ik ben er ook voor hen als ze willen sparren over werk of hun hart willen luchten wanneer er privé iets aan de hand is. Daarnaast ben ik er ook voor de leuke dingen. Als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan, vind ik het altijd tof om foto’s van hen te ontvangen!

Leuk om te horen dat je zo betrokken bent. Hoe ben je bij buro Nexus terechtgekomen?

Nina: Ik heb gestudeerd voor management assistent, wat bijvoorbeeld kan leiden tot de functie van directie assistent. Ik begon als allround consultant bij een uitzendbureau, wat inhoudt dat je een Business Partner en HR Fieldmanager in één bent. Ik heb ook een tijdje als manager gewerkt bij een vestiging, waarbij ik verantwoordelijk was voor de consultants. Maar ik miste de focus op het begeleiden van de mensen en daarom besloot ik verder te kijken. Via LinkedIn kwam ik bij buro Nexus terecht. Toen ik de vacature zag voor HR Fieldmanager, dacht ik meteen: dit is wat ik belangrijk vind in een functie! Ik heb natuurlijk ook de andere kant van HR gezien, dus ik kan me goed aanpassen aan zowel de professionals als mijn collega’s.

We zijn al een paar maanden verder, bevalt de rol van HR Fieldmanager je nog steeds?

Nina: Buro Nexus geeft je vrijheid in groei en ontwikkeling en wat mij aanspreekt is dat ik de ruimte krijg om zelf ook suggesties in te brengen.  Ik kan dus wel zeggen dat ik hier helemaal op mijn plek zit!

Geen dag is hetzelfde als je een HR Fieldmanager bent! Wat vind je nou het leukst aan je werk?

Nina: Ik vind meerdere aspecten van mijn werk leuk. Wat betreft het contact met de professionals, vind ik het leuk dat ik een band met ze kan opbouwen en ze beter kan leren kennen. Het is voor mij belangrijk om te weten hoe het echt met iemand gaat. Aan de andere kant vind ik wet- en regelgeving ook interessant. Die combinatie zorgt ervoor dat ik word uitgedaagd in mijn werk. Ik heb eerder ook te maken gehad met HR-onderwerpen, maar ik heb het gevoel dat ik bij buro Nexus veel dieper op de materie inga en daardoor waardevolle kennis heb opgedaan.

Je combineert als HR Fieldmanager het persoonlijke met het zakelijke. Interessant! Is er in het contact met de professionals een interactie geweest die je bij is gebleven?

Nina: Ik denk dat juist dat de kleine bijzondere momenten me erg blij maken. Als een professional me spontaan opbelt om een leuk verhaal te vertellen of om te delen wat voor leuke dingen ze meemaken op hun project. Daarom vind ik het ook belangrijk om ze op hun project te bezoeken, omdat je dan echt ziet hoe de zorgprofessional helemaal opbloeit. Ik probeer iedereen minstens één keer in de zes weken te zien. Als ik ze op project bezoek, komen de verhalen die ze me telefonisch of persoonlijk vertellen echt tot leven. Ik heb dan ook een beeld bij wat ze meemaken.

Wat denk jij dat jouw toegevoegde waarde is voor een professional?

Nina: Ik denk dat mijn toegevoegde waarde ligt in het persoonlijke contact. Een professional is geen nummer, maar een persoon met emoties, gedachten en doelen. Om dat te waarborgen, probeer ik ze vaak in persoon te ontmoeten en sowieso eens per twee weken met ze te spreken. Bij ons heerst er een laagdrempelige sfeer. Er wordt gelachen en gekletst, maar we bieden ook een luisterend oor in moeilijke tijden.

Ik denk dat de professionals veel geluk hebben met zo een betrokken HR Fieldmanager als jij! Over geluk gesproken; wat houdt werkgeluk voor jou in?

Nina: Werkgeluk betekent voor mij dat ik blij ben om weer aan het werk te gaan! Maar het betekent ook vrijheid voor mezelf en ik vind de balans tussen werk en privé belangrijk. De combinatie van verschillende kleine dingen maken het mogelijk om werkgeluk te ervaren bij buro Nexus!

interview nina edelenbos

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?