fbpx

Meet de dames van HR: Eefje, Kyara en Susanne!

''Je staat er bij buro Nexus nooit alleen voor!''

Hi! Dames van HR, vertel eens wie zijn jullie?

Eefje: Hi! Ik ben Eefje, 26 jaar en ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen als eerste HR Professional bij buro Nexus. Ondertussen ben ik gegroeid in mijn functie en werk ik momenteel als HR Advisor. Verder houd ik ervan om met vrienden af te spreken en naar feestjes te gaan!

Kyara: Ik ben Kyara en ik ben 23 jaar. Anderhalf jaar geleden ben ik naast mijn studie begonnen met werken bij buro Nexus en inmiddels ben ik ook doorgegroeid naar HR Advisor. In mijn vrije tijd vind je mij op de tennisbaan!

Susanne: Mijn naam is Susanne en net als mijn collega’s ben ik ook anderhalf jaar geleden gestart als HR Professional. Voor mij is dit mijn eerste baan na mijn studie en het is super leuk om samen met Eefje en Kyara door te groeien naar HR Advisor. Mijn hobby is mijn volgende vakantie plannen!

Gefeliciteerd! Alle drie zijn jullie doorgegroeid, maar vertel eens; wat is het verschil met je huidige rol en je voorgaande rol?

Susanne Het grootste verschil is dat wij in onze voorgaande rol voornamelijk aan de dagdagelijkse HR onderwerpen werkten. We pakten verschillende taken op, zoals het beantwoorden van vragen van collega’s omtrent HR gerelateerde onderwerpen. Nu zijn we bezig met complexer HR vraagstukken en verschillende HR projecten waar we voorheen minder tijd voor hadden. Dus van de dagdagelijkse operatie naar het vormgeven van het HR beleid.

Eefje: Buro Nexus is hard gegroeid en nu zijn we met diverse projecten bezig om het HR beleid mee te nemen in de groei en te verbeteren. Het is nu aan ons om het te professionaliseren en concreter te maken.

Kyara: We hebben alle drie onze eigen projecten waar we op focussen om dit doel te behalen. Ik richt me op dit moment bijvoorbeeld op de opleidingen voor de professionals. Dat betekent dat ik me bezig houd met het opleidingsproces en het beleid daaromheen. Zo zorgen we ervoor dat we meer groeimogelijkheden kunnen bieden aan onze professionals. In mijn vorige rol maar nu ik in mijn huidige rol zit, heb ik er veel meer tijd voor en merk ik dat het sneller opgepakt wordt.

Mijn nieuwe functie is zeker uitdagender! Het is een verdiepende slag op HR. Ik leer er veel van en ben veel gegroeid de afgelopen maanden. De snelle ontwikkeling in onze functie heeft ook te maken met het feit dat ze zagen dat we alle drie leergierig zijn, openstaan voor vernieuwing en ruimte en tijd wilden maken om te professionaliseren.

En waar ligt jullie focus, Susanne en Eefje?

Susanne: Er waren een paar projecten waar we mee aan de slag konden en we hebben alle drie aangegeven waar onze interesse en expertise lag. Het ene project had wat meer prioriteit dan het andere en zo hebben we onderling een verdeling gemaakt. Mijn focus is het beloningsbeleid van de collega’s op de vestigingen van Nederland en België. Denk bijvoorbeeld aan salaris, de evaluatiecyclus en meer.

Eefje: Ik werk aan het beloningsbeleid voor de professionals. Dit houdt in dat ik vooral bezig ben met het optimaliseren van diverse processen zodat alles op rolletjes loopt. Ieder project heeft een deadline waar we naartoe werken en zodra deze klaar is, gaan we door naar de volgende.

Waarom hebben jullie specifiek voor buro Nexus gekozen?

Susanne: Ik was op zoek naar een baan midden in de corona periode. Vrij snel kwam ik erachter dat dit als starter een behoorlijke uitdaging was. Op mijn cv stond alleen werkervaring van mijn stages, maar buro Nexus vond dit geen probleem. Zij willen iedereen een kans geven. Omdat ze potentie in mij zagen, had ik meteen een goed gevoel bij het bedrijf. Vervolgens waren mijn sollicitatiegesprekken ook heel fijn gelopen. Tijdens deze gesprekken werden er verschillende punten genoemd die mij aanspraken. Bijvoorbeeld dat buro Nexus een jonge organisatie is, sociaal en energiek waar iedereen zijn schouders eronder zet en er samen voor gaat. Nu weet ik ook dat dat echt het geval is. Je staat er bij buro Nexus nooit alleen voor.

Eefje: Ik wilde graag een functie waarin ik van alles kon proeven en zien. Hier heb ik de mogelijkheid om alle taken die onder HR vallen uit te oefenen. Ook bij mij waren mijn sollicitatiegesprekken goed bevallen. Ik had het gevoel dat ik ging starten bij een bedrijf waar veel mogelijk is en waar ik in kan leren en groeien.

Kyara: Een paar jaar geleden heb ik mijn HBO afstudeerstage bij buro Nexus gedaan. Na mijn stage werd er gevraagd of ik wilde blijven werken, maar ik ging doorstuderen. Ik was bijna klaar met mijn master toen ik de vraag kreeg of ik interesse had in de functie van Talent Master. Ik had een goed gevoel bij buro Nexus en zij blijkbaar ook bij mij. Daarom besloot ik om op gesprek te gaan. Ik zou dus eigenlijk beginnen als Talent Master, maar net voor mijn opstart kwam er een functie vrij op de HR-afdeling en begon ik daar!

Jullie werken al ongeveer anderhalf jaar bij buro Nexus, wat is tot nu toe het leukst?

Eefje: De collega’s zijn top! Dat speelt een grote rol. Daarnaast heb ik al op jonge leeftijd de kans om in een HR Advisor rol te zitten. Ik denk niet dat veel bedrijven zo een mooie kans zo

snel aanbieden. Ik heb vanaf het begin van mijn carrière al willen werken met beleidsvormen en procesoptimalisatie, maar voordat je daar mee bezig bent, ben je een paar jaar verder. Gelukkig bood buro Nexus mij die kans al snel aan.

Kyara: Je kan op jonge leeftijd al snel groeien en veel ervaring opdoen. Het team is leuk en we leren veel van elkaar. Dat zijn voor mij vooral aspecten dat het werken bij buro Nexus leuk maakt.

Susanne: Ik sluit me hier volledig bij aan. De club collega’s maken het gezellig en je krijgt genoeg kansen om jezelf te blijven ontwikkelen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit bij jullie?

Susanne: We zijn individueel bezig met ons eigen project, maar we overleggen ook nog vaak samen. Er zijn onderwerpen waarvan het fijn is om samen te sparren met je collega’s. Zij kunnen inzichten geven over welke oplossingen zij zien en hoe zij er naar kijken. Daarnaast hebben we alle drie elke dag een moment in onze agenda staan om tweedelijns vragen te beantwoorden die via het WOW centrum binnen komen.

Kyara: In principe pakken we de cases individueel op, maar het kan zo zijn dat we sommige vragen gezamenlijk bespreken. Door je eigen project heb je ook elke dag wel een meeting met andere collega’s binnen buro Nexus of ben je bezig met je eigen mailbox.

Eefje: We hebben alle drie onze sterke punten en gecombineerd zorgt dat ervoor dat we tot een sterk antwoord komen. We vullen elkaar goed aan.

Tot slot, wat is jullie werkgeluk bij buro Nexus?

Susanne: Eefje en Kyara dragen veel bij aan mij werkgeluk.

Eefje: Daar ben ik het mee eens. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Ik kan eerlijk zijn over hoe ik me voel en ik kan grapjes maken. Het zorgt ervoor dat ik elke ochtend met een glimlach naar werk ga.

Kyara: Klopt! Verder vind ik het een fijne gedachte dat ik nog meer leuke projecten ga doen. Het zorgt ervoor dat ik me uitgedaagd voel!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?