fbpx

Lieke van Bakel

De combinatie van mensen helpen aan een nieuwe uitdaging en commerciële targets voor mezelf, daar zit voor mij de sweet spot.

Zeg Lieke, waar ben jij eigenlijk de hele dag mee bezig?

In mijn huidige functie ben ik de hele dag bezig met het monitoren van de werving van zorgprofessionals. Ik concentreer me met name op de werving. Dit houdt in dat ik talent consultants coach op de vloer. Zij kunnen bij mij terecht met al hun vragen. Ook sluit ik geregeld aan bij de gesprekken die zij hebben met kandidaten. Zo groeien zij ook weer.

Is er dan nog wat tijd over? Dan ben ik actief op LinkedIn. Daar begint het allemaal. Ik zoek en vind geschikte kandidaten voor onze opdrachtgevers. Deze kandidaten nodig ik uit op gesprek en wanneer ze tekenen begeleid ik ze gedurende hun werkzaamheden voor buro Nexus. Met de meeste kandidaten heb ik geregeld even contact, hoe vaak varieert per kandidaat. Het is maar net waar zij ook behoefte aan hebben. Met sommige bel ik een keer per week, met anderen een keer per maand.

Waarom denk jij dat professionals voor buro Nexus kiezen?

Ik denk dat onze professionals het maximale uit hun carrière willen halen. Verschillende plekken willen zien, met verschillende doelgroepen in aanraking willen komen. Misschien zelfs een keer iets totaal anders doen dan wat ze gewend zijn. Met daarbij natuurlijk de mogelijkheid om een opleiding te volgen.

En daarbij zoeken ze een werkgever. Eentje die losstaat van de dagelijkse hysterie, maar die wel altijd voor je klaar staat en met je meedenkt. Dat is wat veel zorgprofessionals op dit moment missen, wanneer ze vast bij een instelling werken.

En waarom heb jij uiteindelijk voor buro Nexus gekozen?

Het werk dat ik doe voor buro Nexus heeft eigenlijk helemaal niks – maar ook weer heel veel – met mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening te maken. Ik ging specifiek voor die studie omdat deze lekker breed was en omdat ik graag met mensen wilde werken. Ik wilde de wereld veranderen, op een positieve manier. Toch bleek dat achteraf niet zo makkelijk te zijn.

Om die positiviteit er weer in te krijgen ben ik toen bij een uitzendbureau gaan werken, maar daar miste ik de diepgang. Zo kwam ik bij buro Nexus terecht. Een plek waarbij ik detacheren kan combineren met de zorgsector. Alles komt hier samen. De functie van talent consultant in de zorg was voor mij dan ook de doorslaggevende factor.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?