fbpx

Lieke van Bakel

Hier kan ik het nog wel even volhouden!

Hi Lieke, vertel eens! Wanneer ben je bij buro Nexus gaan werken en wat doe je allemaal?

"Voordat ik met buro Nexus in aanraking kwam, was ik werkzaam bij een uitzendbureau. Ik merkte dat ik de diepgang in mijn gesprekken miste en ging op zoek naar een bedrijf waar ik dat wel zou kunnen krijgen. Het was september 2018 toen ik een berichtje van iemand bij buro Nexus kreeg en ben vervolgens op gesprek gegaan in Breda. Het kantoor in Breda is gevestigd in een kerk. Toen ik ‘de kerk’ zag, was ik eigenlijk meteen verkocht. Ik stapte naar binnen en dacht: ‘wauw, dit is het!’. Tijdens het eerste gesprek klikte het meteen. Ik heb een achtergrond in de hulpverlening, dus ik ben echt een ‘mensenmens’. Ik was op zoek naar een baan waar ik het ondersteunende kon combineren met het dienstverlenende, commerciële gedeelte. In de hulpverlening kun je ook je successen behalen, maar op een andere manier. Deze combinatie heb ik vervolgens gevonden in mijn baan als Talent Master. Bij mijn start werd ik meteen meegenomen in het gehele proces van recruitment en de zorgbranche. Ik ben ruim een jaar Talent Master geweest en ben daarna doorgegroeid naar Talent Manager. Vervolgens was ik weer een tijdje Talent Master en inmiddels vervul ik sinds maart de rol van Corporate Recruiter. Ik ben blij dat ik deze overstap heb mogen maken. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Als Talent Master had ik een bepaald doel voor mezelf en dit doel had ik behaald. Het was tijd voor vernieuwing en nieuwe energie. Toen ik hoorde dat de functie van Corporate Recruiter vrijkwam werd ik gelijk enthousiast. In deze functie kan ik het stukje recruitment blijven doen, maar wel met nieuwe mensen, nieuwe energie en op een nieuw kantoor. Nu ga ik op zoek naar interne medewerkers in plaats van zorgprofessionals, dus ook dat is een stukje anders. Het leuke aan mijn functie vind ik het op zoek gaan naar de match tussen kandidaten en buro Nexus. Daarnaast vind ik het belangrijk om erachter te komen hoe de kandidaat zichzelf in het plaatje ziet en hoe diegene zijn of haar carrière voor zich ziet. Als er dan een match is, word ik daar blij van!"

Je vertelt dat je van een uitzendbureau komt. Hoe heb jij deze overstap ervaren en wat was voor jou het grootste verschil?

"Een van de grootste verschillen zit hem voor mij in de langetermijnrelatie die je bij een detacheringsbureau met je interne en externe collega’s opbouwt. Bij een uitzendbureau ben je vooral bezig met het ‘opvullen van gaten’ en bij buro Nexus gaat het over het opbouwen van een relatie. Wij kijken vanuit de zorgprofessional en gaan op zoek naar wat het beste bij diegene past. Je moet misschien iets meer moeite doen, maar je krijgt er veel voor terug."

Je werkt sinds 2018 bij buro Nexus. Toen waren we nog niet zo groot. Hoe is het om de groei van een bedrijf mee te maken?

"Het feit dat ik de groei zelf mee heb mogen maken, maakte het heel leuk. Ik heb al veel mooie momenten en mijlpalen ervaren bij buro Nexus. Toen ik begon hadden we in Nederland alleen nog maar een kantoor in Breda. We zaten daar met een man of zes. Ik weet nog goed dat we vierden dat de 50e zorgprofessional in dienst kwam. Dat was echt een mijlpaal. Inmiddels zijn dat er wel een stukje meer geworden en dat is mooi om te zien."

Waar ben je het meest trots op in jouw carrière bij buro Nexus?

"Toen ik bij mijn zorgprofessionals aankondigde dat ik ging switchen van functie, kreeg ik veel complimenten van ze. Dat was voor mij echt de grootste beloning die ik kon krijgen. Ik ben natuurlijk ook trots op alle doelen die ik heb behaald in mijn functie als Talent Master, maar achteraf gezien zijn die complimenten die ik heb gekregen wel echt een bevestiging van al het werk dat ik heb geleverd. Ik krijg nog regelmatig WhatsAppjes of berichten op LinkedIn waarin zorgprofessionals vragen hoe het met mij gaat en of ze een kop koffie kunnen komen drinken. Ik houd alles van onze zorgprofessionals bij op LinkedIn en vind het leuk om te zien hoe het met iedereen gaat en wat voor projecten ze doen."

Wat maakt buro Nexus voor jou zo speciaal?

"Wat werken bij buro Nexus voor mij zo speciaal maakt is ten eerste de groei die de afgelopen jaren en maanden is doorgezet en dat ik dit mee heb mogen maken. Wat ik daarbij ook belangrijk vind is dat er nog steeds veel aandacht is voor elke medewerker. Er wordt tijd vrijgemaakt voor onder andere werkgeluk en er wordt in de gaten gehouden of iedereen bij ons op zijn of haar plek zit. Dat vind ik een meerwaarde van ons bedrijf. Alles is laagdrempelig en hebben we het onderling leuk met elkaar. Daarnaast is er altijd ruimte om te sparren over ideeën en iedereen wordt overal in meegenomen. Dat geeft een goed gevoel. Ik zit op mijn plek en ben blij met de functie die ik momenteel vervul. Dit kan ik nog wel even volhouden!"

Wie is Lieke van Bakel in haar vrije tijd?

"In mijn vrije tijd ga ik graag naar kringloopwinkels en ik ben dol op mijn twee poezen. Door corona ben ik begonnen aan een nieuwe hobby. Ik maak zelf glas in lood, dat is erg leuk om te doen en heb al veel mooie dingen gemaakt!"

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?