Jacqueline de Vries

Detacheren houdt me scherp en fris!

Hi Jacqueline! Kun jij ons iets vertellen over jouw project en wat doe je zoal op een gemiddelde werkdag?

“Van oorsprong ben ik Verpleegkundige, maar door omstandigheden werk ik momenteel als Verzorgende IG. Ik ben werkzaam in Den Helder bij een kleinschalig, somatisch verpleeghuis. Mijn dag begint gemiddeld om 7 uur ’s ochtends en eindigt om half 4. Ik start de dag met het uitdelen van medicatie. Bij de ene cliënt moet ik er op toezien dat diegene het ook inneemt en de ander neemt het zelf. Vervolgens help ik de cliënten met wassen en aankleden. Sommige cliënten begeleid ik hierbij en anderen moet ik helemaal wassen, omdat hij of zij daar niet toe in staat is. Daarna ligt het eraan wat de agenda aangeeft en waar de cliënt behoefte aan heeft. Het is dus heel wisselend. Bij mijn huidige project is de zorg erg cliëntgericht. Het is, voor zover dat mogelijk is, maatwerk per cliënt. Ik vind dat ze dat hier, binnen de mogelijkheden die er zijn, heel goed doen. De focus ligt op de fysieke toestand van de cliënten. Mentaal zijn de meesten nog bij de les en dit betekent dat we af en toe een lolletje kunnen hebben en dat is leuk. Omdat het een kleinschalig verpleeghuis is, met 25 appartementen, kennen we alle cliënten goed en kunnen we een band met ze opbouwen. Wat ook fijn is, is dat alle collega’s bereid zijn om mij te helpen en me alles uit te leggen. Ik zit nu nog sowieso voor drie maanden hier. Daarna? Ik laat me graag verrassen. Ik kom altijd wel op mijn pootjes terecht!”

Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen en hoe vind je het om voor ons te werken?

“Half februari benaderde een collega van de vestiging Amsterdam mij via LinkedIn. We zijn in gesprek geraakt en uiteindelijk is het resultaat dat ik nu per 1 mei bij jullie werk. Sinds 1 juni zit ik op mijn project. Ik merk dat ik werken op detacheringsbasis prettig vind en heb een leuke opdracht. Ik was al bekend met detacheren vanuit vorige banen. In de tussentijd heb ik ook in vaste dienst gewerkt, maar ik vind detacheren toch fijner. In mijn geval is detacheren beter te combineren met mijn privéleven. Ik heb meer vrijheid in het indelen van mijn uren, kan mijn wensen doorgeven en heb een constant rooster. Ik vind het fijn om voor jullie te werken, iedereen is enthousiast en de lijntjes zijn kort. Ik heb een vast aanspreekpunt en dat vind ik prettig. Ook de betrokkenheid is fijn. Er wordt vaak gevraagd of ik het naar mijn zin heb, of ik op mijn plek zit en of het allemaal lukt. Dat vind ik heel attent.”

Wat maakt jou nou echt gelukkig op de werkvloer en waar haal jij het meeste voldoening uit?

“Wat betreft een werkgever vind ik het belangrijk dat er een stukje bevlogenheid is en dat je geen nummertje bent. Dat de lijntjes kort zijn en dat de communicatie duidelijk en open is. Ik ben zelf over het algemeen vrij duidelijk in wat ik wel en niet wil en dat verwacht ik ook terug van een werk- en opdrachtgever. Als er dingen spelen, dan wil ik daarover kunnen praten. Net zoals een organisatie een eigen werkwijze heeft, heb ik die na al die jaren ook ontwikkeld. Op de werkvloer is werkgeluk voor mij echt het cliëntencontact. In een team werken vind ik leuk, maar solo in bijvoorbeeld een wijk vind ik ook prima. Voor mij zit de voldoening in het contact met de cliënten en dat ik net dat stukje extra kan bieden in de vorm van bijvoorbeeld een luisterend oor.”

Detacheren: zou je het anderen aanraden en waarom?

“Ik ben van mening dat je gemaakt moet zijn om te detacheren. Ik weet dat veel mensen het fijn vinden om vastigheid te hebben, te weten waar ze aan toe zijn. Deze instelling moet je niet hebben als je gaat detacheren. Om te detacheren moet je flexibel zijn en goed kunnen communiceren. Je moet namelijk goed aan kunnen geven wat jij wil, hoe je ergens in staat en wat jij van de andere partij verwacht. Hoe beter en duidelijker jij dat kunt communiceren, hoe meer je terugkrijgt. Je moet vrij zelfstandig kunnen zijn en weten wat je wil. Je moet het ook leuk en niet erg vinden om voor kortere tijd bij een opdrachtgever te werken. De ene keer zit je wat korter op een project en de andere keer wat langer. Als je het leuk vindt om in verschillende keukens te kijken en te ontdekken hoe het op verschillende plaatsen werkt, dan ben je er zeker voor gemaakt. Zelf vind ik dat heel verfrissend en detacheren kan je eyeopeners geven. Ik vind het leuk en zou het zeker iedereen aanraden. Detacheren houdt je scherp en fris.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?