fbpx

Cherylton Maria

Als ik zie wat ik voor mijn patiënten kan betekenen, word ik blij.

Cherylton, vertel eens, wat doe je en wat vind je daar zo leuk aan?

Momenteel werk ik als verzorgende IG op een revalidatieafdeling in Eindhoven. Deze afdeling richt zich specifiek op neurologie. Onze cliënten hebben bijvoorbeeld een hersenbloeding gehad. Hierdoor kunnen problemen met slikken of het bewegen van de ledematen ontstaan. Deze mensen komen dan bij ons terecht om te revalideren. Het is helaas niet altijd mogelijk iemand weer op zijn of haar oude niveau te krijgen. We streven er dan ook naar dat iedereen zelfstandig kan functioneren, met of zonder hulpmiddelen.

Het leukste – of eigenlijk, het mooiste – daaraan is dat ik er echt voor onze cliënten kan zijn. Dat ik echt iets voor ze kan betekenen. Door er gewoon voor ze te zijn. Ik neem daarin ook de mantelzorger mee. Die hebben het namelijk ook niet altijd even makkelijk. Ik bied hen een luisterend oor, dat helpt vaak al.

En, werk je al lang in de zorg?

Inmiddels zo’n 11 jaar. Waarvan de laatste zes maanden via buro Nexus. Voor die tijd was ik bezig met een opleiding tot elektricien, iets heel anders! Totdat mijn moeder ziek werd, toen ben ik voor haar gaan zorgen. Op dat moment is die liefde en passie voor de zorg naar boven gekomen. Het was een grote stap, van elektricien naar zorg, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Zelfs niet op die momenten waarbij je jezelf afvraagt, waar ben ik aan begonnen?! Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed met mijn moeder!

Hoe ben je dan bij buro Nexus terecht gekomen?

Buro Nexus kwam eigenlijk precies op het juiste moment op mijn pad. Bij mijn vorige werkgever was ik bezig met een opleiding, maar door personeelstekort kreeg ik niet de kans om echt leerling te zijn. Ik moest volledig meedraaien wat mijn cijfers niet ten goede kwam. Daarom besloot ik voorlopig te stoppen met mijn opleiding en op zoek te gaan naar iets nieuws. Een oud-collega benaderde mij, die werkte al een tijdje bij buro Nexus en dat beviel haar goed.

Zij legde uit dat ik via buro Nexus overal zou kunnen werken omdat ik gedetacheerd zou worden. In eerste instantie was ik nog niet overtuigd, maar ben toch het gesprek aangegaan met Lieke. Zij wist mijn twijfels weg te nemen. En nu, zes maanden later, werk ik nog steeds met heel veel liefde voor buro Nexus. Ik heb echt het gevoel centraal te staan als medewerker. En daar ben ik heel blij mee, want dat is in de zorg nog niet zo vanzelfsprekend.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?