Chelsea Kranenborg

Buro Nexus zag kwaliteiten in mij, die ik zelf nog niet had ontdekt!

Kun jij ons vertellen wat werkgeluk voor jou betekent?

“Ten eerste betekent werkgeluk voor mij dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft op het werk. Je bent meer op je werk dan thuis en je ziet je collega’s vaker dan bijvoorbeeld je partner, je familie of je vrienden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de sfeer goed is, dat je weet dat je bij mensen terecht kunt en dat die drempel laag is. De sfeer in het team van Office Managers én in team Rotterdam is goed. Iedereen houdt rekening met elkaar en je kunt altijd jezelf zijn. Ook de communicatie binnen een bedrijf is van groot belang. Dit is misschien nog wel het belangrijkste van alles. Op het moment dat de communicatie wegvalt, weet je niet wat er speelt. Ik vind het goed dat buro Nexus aandacht besteedt aan werkgeluk en dat er naar de medewerkers wordt geluisterd. Dit geeft een positief gevoel. Net zoals een medewerker moet groeien in zijn of haar functie, moet een bedrijf dit ook. Het is fijn dat buro Nexus openstaat voor feedback en dat er daadwerkelijk veranderingen worden doorgevoerd.”

Je werkt alweer één jaar bij buro Nexus. Kun jij ons meenemen in het afgelopen jaar?

“Jazeker, de tijd vliegt. Een jaar geleden ben ik via een oud collega in contact gekomen met buro Nexus. Ik ben gestart als Talent Master in Breda. Het was al bekend dat de vestiging Rotterdam zou komen, maar er was nog geen fysieke plek. De eerste tweeënhalve maand ben ik elke dag vanuit Schiedam naar Breda op en neer gereden. Ik ben gestart in een team van twee collega’s en na een maand kwam er een Office Manager bij. Nog voordat we naar Rotterdam verhuisden ging deze Office Manager weg en waren we op zoek naar een nieuwe collega. We misten op dat moment iemand die alles zou gaan regelen om een maand later het nieuwe kantoor in Rotterdam te openen. Ik gaf aan dat ik wilde helpen met het opzetten van de nieuwe vestiging en dat ik mijn taken van Talent Master zou kunnen combineren met die van Office Manager. De volgende dag zat ik in een bijna volledig leeg kantoor in Rotterdam te wachten op een afspraak. In Rotterdam ben ik twee weken Talent Master geweest, tot aan mij werd gevraagd of ik toch niet fulltime de rol van Office Manager op me zou willen nemen. Ik wist immers alles al. Dit aanbod kon ik niet afslaan. De overstap was spannend en ik vroeg me af of ik het leuk zou vinden. Ik ben uiteindelijk heel blij dat ik deze overstap heb gemaakt en zit volledig op mijn plek.”

Wat zijn jouw hoogtepunten van het afgelopen jaar?

“Het grootste hoogtepunt wat ik heb meegemaakt sinds ik bij buro Nexus werk, is het feit dat een bedrijf kwaliteiten in mij ziet, waarvan ik zelf nog niet eens wist dat ik ze had. Dat ze uit zichzelf naar mij toe zijn gekomen met de vraag of ik Office Manager wilde worden, gaf me een goed gevoel. Ik zit nu zo goed op mijn eigen plek en alles voelt natuurlijk aan. Daarnaast vind ik de kleine cadeautjes leuk. In Rotterdam hebben we mini incentives waarbij we wat leuks kunnen verdienen, maar ook ‘complimentjes’ die worden gegeven als iemand iets goeds heeft gedaan. Dit kan een fles wijn of doos chocolade zijn, heel vervelend! Ook word ik blij van de kleinigheidjes die we krijgen vanuit buro Nexus zelf. Op Valentijnsdag kregen we een reep chocolade, deze was heerlijk. Mocht er nog een over zijn… ik offer mezelf wel op om hem op te eten!”

Kun je een beeld schetsen van de functie Office Manager?

“Werken als Office Manager betekent: diversiteit. De ene dag is het druk en zijn we de hele dag aan het knallen als een stoomtrein. De andere dag is het rustig en hebben we tijd voor taken waar we normaal gesproken niet aan toekomen. Deze diversiteit maakt het werk het allerleukste. Het team van Office Managers is fijn, de sfeer onderling is goed, we hebben allemaal dezelfde focus en zijn goed bij met onze werkzaamheden. Zo heb ik bijvoorbeeld binnenkort tijd om het tapijt te reinigen, een klus die al maanden op mijn to-do lijst staat!”

Heb je ideeën over jouw toekomst bij buro Nexus?

“Op dit moment zit ik op mijn plek, maar ik denk graag na over de toekomst. Zo lijkt de rol van Corporate Recruiter me leuk. Het menselijke contact in de gesprekken die je voert en het aanwerven van je eigen collega’s lijkt me een leuke rol om te vervullen. Ik heb veel contact met alle Office Managers en ben op de hoogte van de sfeer op de andere vestigingen. Dit is kennis die ik mee kan nemen in mijn carrière bij buro Nexus. Het kan ook zomaar zijn dat buro Nexus, net zoals ze eerder kwaliteiten bij mij zagen die ik zelf nog niet had gezien, ideeën voor mijn loopbaan heeft. Hier sta ik altijd voor open!”

Je hebt nu een goed beeld geschetst van wie Chelsea is op de werkvloer, maar wie is Chelsea als ze thuiskomt van werk?

“Als ik thuiskom van mijn werk, kom ik in een klein en schattig appartementje in Schiedam. Mijn twee katten en een landschildpad wachten mij daar op. Zoals ik overal voor opensta binnen een bedrijf, zo sta ik ook in mijn privéleven. Ik klets graag en vind gezelligheid en sfeer belangrijk. Ik word blij van afspreken met vrienden, naar het terras gaan, scooter rijden (ook al heb ik er geen), cocktails maken en vooral drinken. Daarnaast rijd ik al 20 jaar paard en ga ik elke maandag samen met mijn moeder paardrijden. Naast alle gezelligheid en paardrijden heb ik ook een aantal ‘stoffige’ hobby’s om te ontspannen, zoals sieraden maken, borduren en schilderen. Wanneer ik op mijn gelukkigst ben? Als op de ene salontafel Sims openstaat, ik op de andere salontafel mijn sieraden aan het maken ben en er een serie aanstaat op de achtergrond. Dit alles met een cocktail in mijn hand!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?