fbpx

Aster van Schaik

Bij buro Nexus kan ik echt mezelf zijn!

Je bent alweer bijna twee jaar werkzaam als Talent Master. Kun jij ons vertellen wat een Talent Master zoal op een dag doet?

“De functie Talent Master is grotendeels werven. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe zorgprofessionals die het leuk vinden om op detacheringsbasis te werken. Detacheren is een heel andere manier van werken. We zijn op zoek naar medewerkers die houden van afwisseling en willen werken op verschillende afdelingen. Op het moment dat ik iemand spreek die interesse heeft, nodig ik diegene uit op kantoor. In dit gesprek kijk ik of er een match is en of detacheren bij deze persoon past. Zijn we beiden enthousiast? Dan komt de professional bij ons in dienst. Vanaf dat moment word ik de contactpersoon van deze professional en begeleid ik ze gedurende de projecten. Mijn professionals kunnen bij mij terecht met alle vragen die ze hebben. Loopt er even iets niet lekker of willen ze simpelweg hun hart luchten, dan kunnen ze ook bij mij aankloppen. Het is belangrijk om een band op te bouwen met je professionals en ze een vertrouwd gevoel te geven.”

Wat vind jij het leukste aan jouw functie?

“Het leukste aan mijn baan vind ik het begeleiden van de zorgprofessionals. Ook het voeren van sollicitatiegesprekken, kijken of er een match is en vanuit daar het hele traject aangaan, is een van de leuke dingen aan mijn functie. Ik zie mijn professionals groeien in hun proces, steeds beter worden in het detacheren en groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat maakt me trots!”

Waarom denk jij dat zorgprofessionals voor buro Nexus kiezen?

“Door het persoonlijk contact dat wij bieden. Iedere professional krijgt één contactpersoon bij wie hij of zij terechtkan. We steken daar veel tijd en energie in. We proberen iemand echt te leren kennen. Daarnaast is detacheren bij buro Nexus voordelig voor iemand die van afwisseling houdt. Als zorgprofessional kun je een kijkje nemen binnen de verschillende takken van zorg en op verschillende afdelingen werken. Als je gaat detacheren, kun je je echt focussen op de zorg en doen waarvoor je hebt geleerd.”

Hoe ben jij zelf eigenlijk bij buro Nexus terecht gekomen en hoe vind je het?

“In juni 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding HR. Ik was via LinkedIn al connecties met medewerkers van buro Nexus en daar ben ik mee in contact gekomen. Er werd gevraagd of ik het leuk vond om kennis te komen maken. Vervolgens had ik een kennismakingsgesprek in de kerk in Breda en in oktober 2019 ging ik aan de slag. Ik ben begonnen als ‘Talent Consultant’, wat later ‘Talent Master’ werd. Ik ben nog steeds werkzaam in dezelfde functie en heb het nog steeds naar mijn zin. Binnen buro Nexus zijn er de mogelijkheden en kansen om door te groeien, dus wie weet wat de toekomst me brengt. Voor nu zit ik goed en ik ga er nog steeds voor de volle 100% voor.”

Wat zijn jouw hoogtepunten in de afgelopen twee jaar geweest?

“Door de coronaperiode is er niet heel veel spannends gebeurd. Leuke dingen zoals uitjes hebben we lang niet meegemaakt, maar daar komt gelukkig verandering in. Hier kijk ik naar uit! Eén hoogtepunt dat ik niet snel zal vergeten, is de verhuizing die we onlangs hebben gemaakt. We zitten nu op een te gekke locatie. Ik voel me hier helemaal thuis!”

Inmiddels zijn jullie dus verhuisd naar een nieuwe locatie in Breda. Hoe omschrijf jij de sfeer op jullie kantoor?

“We zijn een jong, gezellig en gedreven team. We zijn allemaal heel verschillend waardoor we juist goed bij elkaar passen. Serieus werken wisselt zich af met af en toe goed lachen met z’n allen. Het is een fijn team, waar ik mezelf heel prettig in voel. Ik voel me echt gelukkig op het werk als ik mezelf kan zijn. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf vrij voel in mijn functie en daar een eigen draai aan kan geven. En dat kan bij buro Nexus!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?