fbpx

Social Media Dag 2021

Social media, we kunnen niet meer zonder. Niet gek dus dat er in 2010 een speciale dag in het leven is geroepen. Wereldwijd is het vandaag, 30 juni, Social Media Dag. Dé dag om over de hele wereld de impact van social media te vieren.

De impact van social media

Van de telefoon, naar de faxmachine, naar computers met internet, naar social media. Een mooie en revolutionaire ontwikkeling van communicatie. Met de komst van social media blijven we, meer dan ooit, met elkaar in contact. Vrienden of familieleden die aan de andere kant van de wereld wonen, lijken ineens heel dichtbij. Wist je dat een gemiddeld persoon ongeveer 100 minuten per dag besteedt aan social media? Niet gek dus, dat er een speciale dag voor in het leven is geroepen! Ook voor bedrijven heeft de komst van social media flinke impact gemaakt. Sindsdien is het mogelijk om klanten op een geheel nieuwe manier te bereiken. Wij bij buro Nexus zijn daar natuurlijk blij mee. Op deze manier kunnen wij namelijk met jullie, onze zorgprofessionals, in contact blijven en jullie up to date houden van al onze mooie ontwikkelingen, leuke nieuwtjes en inspirerende verhalen!

wist je dat social media

 

Social Media Tips & Tricks

Bij buro Nexus houden van we het delen van tips & tricks, dus hebben we speciaal voor vandaag een aantal social media tips op een rijtje gezet.

#1 Focus: probeer je te focussen op één onderwerp per bericht. Bedenk hierbij ook goed wie je eigenlijk wil aanspreken met jouw post en wat je met je bericht wil bereiken. Hoe specifieker, hoe beter. Ben je op zoek naar interactie? Verwerk dan bijvoorbeeld een vraag in je post!

#2 Diversiteit en afwisseling: zorg dat je over verschillende onderwerpen schrijft. Hierdoor worden je berichten aantrekkelijker en beter gelezen, dat is wat je wil!

#3 Kort en krachtig: probeer lange teksten te vermijden. Korte en krachtige berichten doen het goed op social media. Wordt je bericht te lang? Dan haken je lezers af, zonde toch?

#4 Blijf positief: iedereen houdt van positiviteit in het leven, wij ook! “Be positive and positive things will happen!”

#5 Hashtags: gebruik de juiste hashtags, met name op Instagram en LinkedIn. Wil je gevonden worden op een bepaald onderwerp? Ga dan op zoek naar de hashtags die aansluiten bij dit onderwerp. Schrijf je een bericht over buro Nexus? Gebruik dan de hashtag #werkenindezorg en tag buro Nexus. Op deze manier kunnen wij altijd jouw bericht terugvinden, liken en delen!

Volgtips

  • Liefde voor de zorg: @liefdevoordezorg is een community dat zich inzet voor de zorg en is bedoeld voor alle mensen die op wat voor manier dan ook te maken hebben met de zorgsector. Voor jullie dus! Op dit account vind je mooie en inspirerende quotes, spreuken en gedichten over de zorg. Zeker de moeite waard!
  • Nursing voor verpleegkundigen: dit account is voor degene die op zoek zijn naar vakinformatie voor verpleegkundigen in het ziekenhuis of in de wijk. Op dit account worden nieuwsberichten en verdiepende artikelen over verschillende verpleegkundige onderwerpen gedeeld. Ben je (toekomstig) verpleegkundige of ben je geïnteresseerd in deze sector? Neem dan eens een kijkje op zit account!
  • Tommieindezorg: ben je op zoek naar iemand die de zorg op een positieve en realistische manier op de kaart zet? Volg dan @tommieindezorg. Tommie is verpleegkundige, auteur en spreker en richt zich op ouderen-, gehandicapten-, palliatieve- en wijkzorg. Dé plek voor iedereen die werkt, wil werken of leren in de zorg!
  • Buro Nexus Zorg Community: ben je (toekomstig) zorgprofessional bij buro Nexus? Dan is deze community op LinkedIn voor jou! In deze community worden verhalen en ervaringen gedeeld. Op deze manier kun jij jouw buro Nexus collega’s beter leren kennen.

Bedankt!

Tot slot willen wij jullie, onze zorgprofessionals, bedanken. Bedankt voor al jullie positieve woorden over buro Nexus en leuke verhalen over werken in de zorg. Blijf jullie mooie verhalen verspreiden en positiviteit delen met anderen!

 

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?