Ontdek de zorg week!

Wil jij graag binnen de zorg en welzijn aan de slag, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Dan is deze week speciaal voor jou in het leven geroepen! Het is namelijk ‘ontdek de zorg week’. Bij buro Nexus bieden we verschillende functies in de zorg aan waarin je aan de slag kunt. Welke functies dit allemaal zijn en wat ze inhouden lees en ontdek je in dit artikel!

Bij buro Nexus hebben we binnen verschillende takken in de zorg vacatures. Je kunt bij ons aan de slag binnen de VVT, de Gehandicaptenzorg, in een Ziekenhuis of als Interim Manager. We lichten per tak de functies toe.

VVT

Binnen de VVT kun jij aan de slag als Helpende, Verpleegkundige of Verzorgende IG. VVT staat voor Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. De VVT wordt ingezet zodra iemand niet meer zelfstandig kan wonen. Cliënten binnen de VVT zijn voornamelijk ouderen. Zij willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen kunnen ze dit niet meer zelfstandig. De VVT biedt op verschillende manieren hulp en luistert naar de wensen van de cliënten om ervoor te zorgen dat zij op een prettige manier verzorgd worden.

Helpende + (niveau 2)

Wil je aan de slag als Helpende +? Dan is het belangrijk dat je de Mbo-opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’ hebt afgerond. Als Helpende + ben je voornamelijk bezig met het uitvoeren van huishoudelijke en verzorgende taken. Zo zorg jij ervoor dat de afwas gedaan wordt, dat de was wordt gestreken en dat jouw cliënten er elke dag op en top uitzien. Daarnaast ben je een luisterend oor en weet je precies waar en wanneer jij jouw expertise kunt inzetten. Als Helpende + kun je op verschillende plekken aan de slag, bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, verpleegtehuis of in de thuishulp. Bij buro Nexus helpen we jou graag aan de volgende stap in jouw carrière. Het is daarom mogelijk om opleidingen te volgen en door te stromen naar Verzorgende IG niveau 3.

Verzorgende IG (niveau 3)

Als Verzorgende IG (verzorgende individuele gezondheidszorg) ga jij geen enkele uitdaging uit de weg. Met jouw diploma Verzorgende IG op zak, ben jij toe aan een uitdaging waarbij het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen centraal staat. Wat je zoal doet op een dag? Daar kan onze zorgtopper Nicole Liefhebber je alles over vertellen. “Ik ben dagelijks bezig met het wassen en het aankleden van cliënten, maar ook met de invulling van de dag. Ik begeleid cliënten, help ze de dag door en ben verantwoordelijk voor hun medicatie. Als er een arts moet komen, dan bel ik een arts.” Kortom: als Verzorgende IG draai je dus echt mee in het team.

Verpleegkundige (niveau 4 of niveau 5/6)

Als Verpleegkundige binnen de VVT kun jij in verschillende niveaus aan de slag. Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde op zak? Dan kun jij aan de slag als verpleegkundige niveau 4. Wil je aan de slag als Verpleegkundige niveau 5 of 6? Dan heb je een hbo-diploma Verpleegkunde nodig.

Als Verpleegkundige niveau 4 zijn je taken te vergelijken met die van Verzorgende IG aangevuld met verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan het prikken van je cliënt, het verzorgen van wonden, het wisselen van een katheter of het aanreiken van zuurstof. Jij bent degene die het herstel, de gezondheid en de vitaliteit van jouw patiënten of cliënten nauwlettend in de gaten houdt. Jij laat alles, van opname tot ontslag, op rolletjes verlopen.

Ga je aan de slag als Verpleegkundige niveau 5/6, dan gaan jouw taken nog een stapje verder. Je cliënten en patiënten blijven centraal staan en je helpt ze, net als bij niveau 4, met hun dagelijkse verzorging. Naast deze taken voer je als Verpleegkundige niveau 5/6 ook operatieve ingrepen uit en ondersteun jij de artsen en specialisten tijdens een onderzoek. Jij regelt van alles binnen jouw team en daarom is het belangrijk dat je beschikt over flink wat leiderschap skills.

 

“Sinds ik bij buro Nexus werk, heb ik geen stress meer!” – Monique, Verpleegkundige

 

Gehandicaptenzorg

Persoonlijk Begeleider

Binnen de gehandicaptenzorg kun je bij buro Nexus aan de slag als persoonlijk begeleider. De belangrijkste taak als je aan de slag gaat als persoonlijk begeleider is de begeleiding van jouw cliënten. Hieronder hebben we de taken van een persoonlijk begeleider op een rijtje gezet:

– Je ondersteunt en begeleidt jouw cliënten bij verschillende activiteiten.
– Je coördineert de vrijetijdsbesteding van je cliënten.
– Je begeleidt jouw cliënten bij het leggen en onderhouden van contacten.
– Je kunt omgaan met gedragsproblemen en houdt je staande bij complexe situaties.
– Naast een stukje begeleiding voer je ook verpleegtechnische handelingen uit. Denk hierbij aan het toedienen van medicijnen via een injectie.
– Als persoonlijk begeleider weet jij precies wat jouw cliënten nodig hebben.

Ziekenhuizen

IC Verpleegkundige

Bij buro Nexus kun jij in het ziekenhuis aan de slag gaan als IC Verpleegkundige. Je bent servicegericht, daadkrachtig, weet jouw hoofd koel te houden als er een lastige situatie optreedt en hebt een diploma IC Verpleegkundige op zak. Jij bent een belangrijk lid van het IC-Team in het ziekenhuis en bent degene die je ontfermt over de kwetsbare patiënten. Jouw taken? Die zijn heel divers. Zo behandel en begeleid jij jouw patiënten en monitor jij constant zijn of haar toestand. Je voert technische handelingen uit en geeft de juiste medicatie. Niet alleen de patiënt is belangrijk voor jou, jij begeleidt namelijk ook de naasten van je patiënt. Je beantwoordt alle vragen die de naasten hebben en zorgt ervoor dat ze op hun gemak zijn. Daarnaast assisteer je de artsen en stel je samen met het medisch team een plan op om de patiënt te helpen en voert dit plan vervolgens mee uit.

Interim Management

Interim Management, wat is dat eigenlijk? Als je bij buro Nexus aan de slag gaat als Interim Manager betekent dit dat jij jouw sporen al hebt verdiend en als ervaren manager op zoek bent naar de baan van je leven. Jij biedt de tijdelijke oplossing als een zorgorganisatie een bezettingsprobleem heeft. Bij buro Nexus kun je als Manager of als Directeur aan de slag voor zowel de VVT als ziekenhuizen, maar ook binnen de gehandicaptenzorg. Wat deze functies precies inhouden lees je hieronder. Meer weten over wat Interim Management bij buro Nexus inhoudt? Hanneke en Marieke vertellen je er graag alles over in dit interview.

Manager Zorg

Als Manager Zorg ben jij degene die jouw team inspireert met je leiderschap. Jij bent namelijk dé expert op het gebied van processen en bedrijfsvoering binnen de zorg. Je lost problemen op en laat alles vlekkeloos verlopen. Als Manager Zorg ben je verantwoordelijk voor het operationele overleg met teamleiders en helpt ze om hun eigen team aan te sturen. Jouw taken als Manager Zorg kunnen per project anders zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ingezet worden om een team aan te sturen als de huidige manager uitvalt of om een specifiek verandertraject te coachen.

 

“Detacheren in Interim Management bevalt mij heel erg goed. Ik merk dat je heel veel ervaring oppakt” – Aafke, Manager Zorg


Directeur Zorg

Aan de slag als Directeur Zorg? Dan moet je leiding kunnen geven als de beste. Jij zorgt voor de aansturing van de volledige organisatie en weet echt van aanpakken. Je bekijkt de organisatie met een helicopterview en draagt optimaal bij de ontwikkeling van een realistische langetermijnvisie. Net als bij Manager Zorg, kunnen jouw taken als Directeur per project anders zijn. Maar de belangrijkste taak is overal hetzelfde: jij verliest jouw mensen nooit uit het oog.


Hebben we jouw interesse gewekt door een van bovenstaande functies of ben je nog niet klaar met ontdekken? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina óf neem contact met ons op door middel van onderstaand formulier. Wij bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn onder het genot van een lekkere kop koffie of thee!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?