Het is vandaag Internationale Vrijwilligersdag!

'' Waarom ik dit doe? Omdat ik ieder kind een onbezorgde tijd gun! ''

Waarom doe jij vrijwilligerswerk?

Het is vandaag Internationale Vrijwilligersdag! Een uitgelezen kans om vrijwilligers te bedanken voor al hun inzet. Onze collega’s bij buro Nexus vertellen jou wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom zij het doen.

Glenn Vermaeren - HR Fieldmanager Antwerpen Berchem

“Momenteel ben ik meer dan 15 jaar brandweerman binnen zone Rivierenland – Post Rumst. Als vrijwilliger sta ik steeds zo veel mogelijk ten dienste van onze toegewezen regio en dit na de werkuren, op feestdagen en in het weekend. Mijn drijfveer is vooral het helpen van mensen en een meerwaarde betekenen voor de maatschappij. Het geeft me voldoening wanneer we een interventie succesvol kunnen afronden en tevens ben ik iemand die continu op zoek is naar uitdagingen dus het is een win-win situatie. 😊 “

Joop van Peer - Finance Professional

”Ik heb één jaar de administratie van de voetbalvereniging bijgehouden. Je moet hierbij denken aan het verwerken van inkopen, het incasseren van contributie en het inzichtelijk krijgen van de financiële toestanden. Per week was ik er maar één uurtje mee bezig en dit kon ik flexibel indelen.  De vereniging was vrij klein geworden, dus besloot ik dat ik mijn steentje wilde bijdragen aan het ondersteunen van de club.”

Terry Heinemans - Persoonlijk begeleider GGZ

Sinds 2014 (met een pauze van 2 jaar tussendoor) doe ik vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. Ik draai ongeveer een keer per week een dienst als chauffeur of bijrijder. Ondanks dat het lang niet altijd even leuk werk is, geeft het wel veel voldoening. Het is supergaaf om de dieren die we kunnen redden, passende hulp te kunnen bieden. De combinatie van betaald werk in de GGZ en onbetaald werk in dierenwelzijn past heel erg goed bij mij.

Tara Lorkeers - Talent Master

”Ik zit bij een carnavals vereniging in het oosten van Nederland. Ik heb 10 jaar lang trainingen gegeven aan dansgroepen voor de carnaval en zit nu in het bestuur. De reden dat ik dit soort vrijwilligerswerk doe, is omdat ik uit een heel klein dorpje kom, genaamd Mariënheem. Ik woon hier zelf niet meer maar door hierbij aangesloten te blijven is mijn band met het dorp nog zeer aanwezig. Iedereen kent elkaar, vult elkaar aan en maakt er altijd wat moois van! 😃 ”

Yvette van Dijk - Goethart - Learning & Performance Director

”Sinds 2016 help ik als vrijwilliger bij SJV, een stichting voor de jeugd in Rosmalen. Zij organiseren door het jaar heen veel activiteiten. Zelf ondersteun ik iedere zomer een volle week bij de Kindervakantieweek, waarbij álle basisschool kinderen van Rosmalen de mogelijkheid krijgen om in de zomervakantie met hun vriendjes en vriendinnetjes een week lang sport & spel te doen; met meer dan 1000 kinderen hutten bouwen, wipe-out, schoolreisje, sportdag, het komt allemaal voorbij. Daarnaast wordt er maandelijks een disco georganiseerd waar ik met regelmaat achter de bar te vinden ben. Waarom ik dit doe? Omdat ik ieder kind een onbezorgde tijd gun!”

Ali Albayrak - Salesforce Administrator

”Ik werk al bijna twee jaar als vrijwilliger bij de Vrolijkheid. De vrolijkheid organiseert kunstprojecten in asielzoekerscentra voor jonge vluchtelingen in Nederland. Via dit project kan ik mijn steentje bijdragen en ik ben ook dankbaar dat er zo een organisaties bestaat waar ik bij mag helpen. ”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?