Duurzame inzetbaarheid van personeel in de zorg

Je hoort het steeds vaker. Duurzame inzetbaarheid van personeel in de zorg. Het is een veelbesproken onderwerp binnen de zorg en welzijn en er wordt steeds vaker op ingespeeld. Er wordt veel gevraagd van zorgmedewerkers en de druk in de zorg ligt op het moment hoog. Het is goed dat er aandacht aan wordt besteed, maar wat bedoelen we eigenlijk met duurzame inzetbaarheid in de zorg en waarom is het zo belangrijk? Wij leggen je in dit artikel alles uit over dit onderwerp en wat wij bij buro Nexus doen om ervoor te zorgen dat ons personeel duurzaam inzetbaar is.

Wat bedoelen we precies met duurzaam inzetbaar personeel in de zorg?

Duurzaam inzetbare medewerkers zijn medewerkers binnen een organisatie die hun werk zowel fysiek als mentaal aankunnen. In ons geval praten we over onze zorgprofessionals. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers energie krijgen van de werkzaamheden die ze dagelijks uitvoeren. Een stukje verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij ons en wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de gezondheid van al onze professionals wordt bewaakt en dat de projecten voor iedereen haalbaar zijn.

Ben jij een opdrachtgever en ben je opzoek naar duurzaam inzetbare medewerkers? Wij regelen het beste zorgpersoneel voor jouw organisatie. Meer informatie?

 

Waarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid in de zorg?

Als (zorg)organisatie wil je dat jouw medewerkers met plezier naar het werk gaan en dat ze gelukkig zijn op hun werkplek. Werkgeluk speelt hier dus een grote rol in. Voel je je niet gehoord, ervaar je veel stress of voel je jezelf om een andere reden niet gelukkig op je werk? Dan is de kans groter dat je jezelf sneller ziek gaat melden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om aandacht te besteden aan bepaalde punten, onder andere persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid. Bij buro Nexus spelen we in op persoonlijke ontwikkeling, luisteren we naar jouw wensen en behoeften en houden we je betrokken bij de organisatie. Onze zorgprofessional Patricia kan dit alleen maar beamen. Ze vindt werken bij buro Nexus de leukste baan die ze ooit heeft gehad. “Ik krijg veel belangstelling vanuit buro Nexus. Ik heb regelmatig contact met mijn contactpersonen. Mede hierdoor en door de leuke attenties die we krijgen, voel ik me als werknemer gewaardeerd en gehoord. Dat vind ik belangrijk.”

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling helpt bij het zelfvertrouwen van medewerkers én heeft een positieve uitwerking op het werkgeluk. Speel je hierop in? Dan geef je jouw medewerkers het gevoel dat ze een toegevoegde waarde hebben binnen het bedrijf. Ook bij buro Nexus vinden we persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Als zorgprofessional heb jij jouw persoonlijke HR Fieldmanager die met jou in gesprek gaat over mogelijke opleidingen, trainingen of cursussen. Hij of zij gaat met jou in gesprek over de behoeften die er zijn en samen gaan jullie kijken naar de mogelijkheden.

“Persoonlijke ontwikkeling en groei vinden wij erg belangrijk. We stimuleren onze professionals om zich te blijven ontwikkelen en zijn binnen buro Nexus bezig om dit in de toekomst nóg beter te faciliteren.” – Marieke Peters, HR Fieldmanager Nijmegen

Luisteren en betrokkenheid

Naast het stukje persoonlijke begeleiding, is het belangrijk om naar je medewerkers te luisteren en ze betrokken te houden bij je organisatie. Op deze manier wordt de positiviteit tussen de werkgever en de werknemer versterkt. Bij buro Nexus luisteren we naar wat jij belangrijk vindt en gaan daarom met je in gesprek over jouw wensen en behoeften. Je hebt jouw eigen Talent Master als eerste aanspreekpunt, maar ook hier komt de HR Fieldmanager weer om de hoek kijken. Door het houden van evaluatiegesprekken, kun jij aangeven wat beter kan of wat juist goed gaat. De HR Fieldmanager gaat aan de slag met hoe jouw feedback omgezet kan worden in acties en hoe deze acties vervolgens uitgevoerd kunnen worden.

“Als HR Fieldmanager bied ik een luisterend oor. Als iemand niet lekker in zijn of haar vel zit, dan is de HR Fieldmanager degene die het gesprek voert. Ik kijk samen met de professional wat er nodig is om alles weer op de rit te krijgen. Wij HR Fieldmanagers luisteren goed naar de behoeften van onze professionals en spelen hier vervolgens op in.” – Marieke Peters, HR Fieldmanager

Meer weten over hoe het is om te werken bij buro Nexus? Onze zorgprofessionals vertellen je er graag alles over. Liever een keer op gesprek komen op één van onze kantoren? Geen probleem!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?