De dag van het respect in de zorg

Morgen, dinsdag 26 januari, is het de dag van het werkplezier in de zorg. Op deze dag wordt het werkplezier van jullie zorgprofessionals in de spotlights gezet. Afgelopen jaar heeft corona de zorg op zijn kop gezet en onze sector heeft het daardoor extra zwaar. Daarom is dit jaar de dag van het werkplezier in de zorg omgetoverd tot de dag van het respect en de waardering in de zorg. Een mooie aanleiding om in te gaan op deze begrippen en om in gesprek te gaan over dit onderwerp. Respect en waardering leidt tot gelukkige medewerkers en dat is waar we bij buro Nexus naar streven. Jullie zijn ons allemaal even waardevol en dat mag zeker gezegd worden! 

Keep up the good work!

Allereerst willen we dit moment pakken om onze waardering uit te spreken naar alle zorghelden. Jullie zijn toppers en wij zijn super trots op iedereen. Er wordt momenteel veel van jullie gevraagd en we willen jullie bedanken voor de tomeloze inzet die jullie elke dag weer laten zien. Respect voor al onze professionals in deze extra drukke tijd!

“What you give is what you get”

Waarschijnlijk denk je nu ‘dat klinkt toch logisch?’ Klopt, dat is het ook. Een klein gebaar kan al een groot verschil maken. Waardering uitspreken naar elkaar is goed en daarnaast ook nog eens leuk om te doen. Wij vinden deze kleine gebaren belangrijk, zeker in deze tijd. Zorgen dat mensen in de kleine dingen het werkplezier ervaren. Een begroeting, bedankje of compliment is zo gepiept en kan echt het verschil maken.

“Treat people the way you want to be treated”

Bij buro Nexus vinden we iedereen even belangrijk en is iedereen in onze ogen waardevol. Dit willen we graag laten merken. Een handgeschreven kaartje of WhatsApp berichtje om te laten weten dat je aan iemand denkt vergroot het werkplezier. Zoals de quote hierboven al omschrijft, vinden wij het belangrijk dat iedereen behandelt wordt, zoals we zelf behandeld willen worden. Neem dit mee in jouw werk en je zult merken dat het nóg leuker wordt op de werkvloer.

“Talk to people the way you want to be talked to”

Je gehoord voelen heeft veel invloed op iemand zijn werkplezier. Naar elkaar luisteren is volgens ons belangrijk om je gerespecteerd en gewaardeerd te voelen, maar ook om iemand gerespecteerd en gewaardeerd te laten voelen. Pak een heerlijke kop koffie of thee, ga met elkaar in gesprek en luister naar elkaars verhaal. Zo leer je niet alleen je collega’s goed kennen, maar toon je interesse in de ander. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je collega zich gewaardeerd voelt en dat is waar we het uiteindelijk voor doen!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?