Dag van de Verpleging

Vandaag, woensdag 12 mei, is het de Dag van de Verpleging. Het werk dat Verpleegkundigen en Verzorgenden doen is iets dat we niet vaak genoeg kunnen waarderen. Waar zouden we zonder hun zijn? De Dag van de Verpleging is een mooi moment om deze mensen in het zonnetje te zetten. Alle zorghelden verdienen elke dag waardering en respect, maar vandaag worden Verpleegkundigen en Verzorgenden extra in de spotlight gezet. Maar hoe is de Dag van de Verpleging tot stand gekomen en waarom vieren we het op deze dag? Dat vertellen we je hieronder!

Wat vieren we vandaag eigenlijk?

De Dag van de Verpleging vieren we, sinds 1964, jaarlijks op 12 mei. De reden dat we dit altijd op 12 mei vieren is omdat het de verjaardag van Florence Nightingale is. De ‘International Council of Nurses’ (ICN) heeft in 1963 besloten om haar verjaardag uit te roepen tot de ‘International Nurses Day’. Vervolgens heeft de ‘Federatie van Nederlandse Verenigingen’ besloten om deze dag ook in Nederland door te voeren. Het is een dag die over de hele wereld gevierd wordt om Verpleegkundigen en Verzorgenden in zorg en welzijn in de spotlights te zetten. Florence Nightingale, een Britse verpleegkundige, heeft ervoor gezorgd dat de Verpleging een serieus vak werd. Ze wordt gezien als de grondlegger van het vak en staat symbool voor de moderne verpleging. Florence leefde van 1820-1910 en wordt dus ruim een eeuw na haar overlijden nog steeds geëerd.

“When I am no longer even a memory, just a name, I hope my voice may perpetuate the great work of my life.” – Florence Nightingale

Waarom de Dag van de Verpleging?

De Dag van de Verpleging is in eerste instantie in het leven geroepen om een beter aanzien rondom de Verpleging te creëren. Met deze dag hoopte de ‘International Council of Nurses’ dat zoveel mogelijk mensen in de Verpleging gingen werken en degene die al werkzaam waren in deze sector te behouden. Het ging dus niet alleen om het ‘in het zonnetje zetten van de verpleegkundigen en verzorgenden’. Het beroep wordt op deze dag écht onder de aandacht gebracht. Verpleegkundigen en Verzorgenden zetten zich dagelijks in om anderen beter te maken en te verzorgen. Als Verpleegkundige of Verzorgende heb je veel verantwoordelijkheden. Waardering is dus zeker op zijn plaats. Bij buro Nexus hebben we veel Verzorgenden en Verpleegkundigen in dienst. Het is mooi om te zien wat voor toewijding ze hebben voor het vak. Ze zetten zich dagelijks in voor anderen en dat is voor velen een bewuste keuze geweest. Want waarom zijn zij eigenlijk in de zorg gaan werken? Onze professionals vertellen het graag aan jullie.

Verpleegkundigen en Verzorgenden in het zonnetje!

Elke dag waarderen we het werk van onze zorgprofessionals, maar vandaag net een beetje meer. Onze Verpleegkundigen en Verzorgenden werken dagelijks met een dosis passie, toewijding en uithoudingsvermogen. Hier hebben wij veel respect voor. De ene dag gaan ze naar huis met een lach, de andere met een traan. Ze lopen tegen uitdagingen aan, die ze met beide handen aanpakken. Ze geven hun patiënten/bewoners/cliënten de aandacht die ze verdienen, maar vandaag verdienen zij juist de aandacht. Bedank voor al jullie inzet, wij zijn blij met jullie!

Wil jij nou ook aan de slag bij buro Nexus als Verpleegkundige of Verzorgende? Dat kan! Neem alvast een kijkje op onze vacaturepagina of maak een afspraak om langs te komen op een van onze kantoren. Wij leren jou graag kennen en spreken graag een keer af om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet zien we elkaar snel!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?