fbpx

Detacheren in het sociaal domein

Het sociaal domein is een verzamelnaam voor alle organisaties, diensten en voorzieningen die mensen ondersteunen. Wil jij een bijdrage leveren om de leefbaarheid voor mensen te vergroten? Dan past een baan binnen het sociaal domein perfect bij jou! In dit artikel vertellen wij jou waarom je moet kiezen voor detacheren in het sociaal domein. Lees snel verder!  

Branche sociaal domein in beeld

Alle organisaties, diensten en voorzieningen die mensen ondersteunen vallen onder het sociaal domein. Het gaat hierbij ook over zorg, welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, inburgering en opvoeding. Let wel op! Het sociaal domein is niet in alle gemeenten hetzelfde. In sommige gemeenten betreft het alleen de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet en in andere gemeenten vallen zaken als sport, cultuur, onderwijs en kinderopvang ook onder het sociaal domein.

Voor wie is het sociaal domein?

Het sociaal domein is er voor mensen die het op eigen kracht niet redden. Gemeenten moeten ervoor zorgen dat deze mensen weer zelfredzaam worden. Dit doen ze door middel van de juiste ondersteuning te bieden voor zolang dat nodig is.

Waarom detacheren in het sociaal domein?

Ben jij op zoek naar uitdaging en variatie? Dan is detacheren de ideale optie voor jou! Wij leggen jou aan de hand van vier redenen uit waarom dit is.

  • Ervaring op doen in korte tijd: detacheren is de beste springplank als je in korte tijd veel ervaring op wilt doen. Ideaal dus als je net klaar bent met je studie. Je werkt namelijk op projectbasis waardoor je na een bepaalde tijd doorgaat naar het volgende project. Zo kun je jouw CV in korte tijd snel vullen met interessante werkervaringen.
  • Vast aanspreekpunt: wanneer je bij buro Nexus in dienst komt krijg jij één vast aanspreekpunt toegewezen. Jouw HR Fieldmanager. Deze persoon staat altijd voor jouw vragen klaar en helpt waar nodig.
  • De regie over jouw eigen carrière: kiezen voor detachering is kiezen voor vrijheid. Zo heb je de mogelijkheid om te proeven van een ander vakgebied of om een opleiding/cursus te gaan volgen. Zo ben je toch een beetje eigen baas.
  • Uitdagende projecten: wij gaan samen met jou op zoek naar een project dat bij jouw wensen en specialisaties past. Zo hebben wij al diverse interessante vacatures voor jou klaarstaan. Benieuwd welke dit zijn? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina.
Bekijk hier onze vacaturepagina
Opdrachtgever: kiezen voor het sociaal domein

Als opdrachtgever kiezen voor een detacheerder in het sociaal domein

Binnen het sociaal domein komen constant complexe vraagstukken voor. Hierbij is het belangrijk dat de beste professionals zich hierover buigen. Echter krijg je als organisatie vaak te maken met zaken als personeelstekorten, budgetten, ziekte en verlof. Detacheren kan hiervoor de ideale uitkomst bieden!

Wij leggen aan de hand van vier redenen uit welke voordelen detachering met zich meebrengt.

  • Een frisse blik op de organisatie: een consultant werkt niet voor jouw organisatie, dus deze persoon kijkt op een andere manier naar het vraagstuk en de organisatie. Dit zorgt voor een frisse blik en andere denkwijzen.
  • Rekenen op kwaliteit: kiezen voor een consultant betekent kiezen voor kwaliteit. Deze persoon is goed opgeleid en weet van aanpakken. Een bijkomend voordeel is dat een consultant gewend is om te schakelen tussen opdrachtgevers. Hierdoor is de kans groot dat hij/zij sneller in staat is het vraagstuk op te lossen.
  • Flexibel: vraagstukken en projecten kunnen binnen het sociaal domein snel veranderen. Het is vaak onduidelijk hoelang een project loopt en welke invulling nodig is. Aan de hand van detachering kun je snel schakelen en gemakkelijk afspraken maken.
  • Gericht op resultaat: wanneer je kiest voor detachering, zit je niet vast aan alle voorwaarden die je hebt met een vaste medewerker. Dit kan niet alleen kostenbesparend zijn, maar je kunt diegene ook precies inzetten wanneer jij dat wenst. Zo haal je iemand in huis die gericht is op resultaat.

Detachering als Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Ben jij de visionair die de wet- en regelgeving weet om te zetten naar een helder beleid binnen gemeenten? Dan is de vacature voor Beleidsmedewerker Sociaal Domein jou op het lijf geschreven. In deze functie ontwikkel, implementeer, toets en verbeter je beleidsplannen op tactisch en strategisch niveau.

Wil jij meer weten over deze vacature? Klik dan hier!

Detacheren als Inkomensconsulent

Wil jij andere helpen aan de hand van jouw kennis over diverse wet- en regelgeving rondom uitkeringen? Dan past de vacature tot Inkomensconsultent goed bij jou! In deze rol bekijk je het inkomen van een persoon en bepaal je of deze recht heeft op een uitkering en welk bedrag hieraan vasthangt. Daarnaast kijk je of de persoon in kwestie nog recht heeft op andere voorzieningen. Zo probeer je deze persoon zo goed mogelijk bij te staan.

Meer weten over de vacature tot Inkomensconsulent? Klik dan hier!

Detacheren in het sociaal domein via buro Nexus

Ben jij op zoek naar geschikte vacatures binnen het sociaal domein? Dan ben je bij buro Nexus aan het juiste adres! Neem contact met ons op en we plannen een vrijblijvend gesprek in onder het genot van een goede kop koffie. Hierin peilen wij jouw wensen en gaan op zoek naar een project op maat. Dit alles om optimaal werkgeluk voor jou te realiseren.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?