Werken als projectverpleegkundige

Als verpleegkundige kun je kiezen om te werken binnen verschillende disciplines en/of branches. Welke keuze maak je daarin? Wel, dankzij het concept van projectsourcing roest je bij ons niet vast op één plaats. Wil je je kennis verbreden op de dienst Cardiologie? Go for it! Wil je liever nog eens een periode in een woonzorgcentrum staan? Dat kan zeker en vast ook. Kortom, als je bij ons komt werken in de zorg als projectverpleegkundige, dan kies je voor afwisseling!

Klik hier meteen door:

Wat is een
projectverpleegkundige?

Als projectverpleegkundige, ook wel geschreven als “project verpleegkundige” versterk je tijdelijk zorginstellingen op de meest uiteenlopende projecten. Afhankelijk van jouw wensen en noden, kun je zowel binnen de thuiszorg, het ziekenhuis en woonzorgcentra ingezet worden. Deze projecten duren doorgaans zo’n 3 tot 6 maanden. Project afgelopen? Geen zorgen! Bij buro Nexus krijg je een vast contract, waardoor we volop op zoek gaan naar jouw volgende uitdaging en je op onze payroll blijft staan.

Bekijk hier al onze zorgvacatures!

Wat is het verschil tussen project staffing,
projectsourcing en het werken op interim basis?

Als je voor een job als interim-verpleegkundige kiest, dan ben je flexibel inzetbaar in de breedste zin van het woord. Je kunt meestal meteen opstarten op korte projecten van een paar dagen tot een paar weken. Het voordeel? Jij hebt alle touwtjes in handen. Wil je net veel en vaak werken, of eerder af en toe ergens bij springen? Yes, you can!

Als projectverpleegkundige ben je ook flexibel inzetbaar, maar toch met een mooie toevoeging aan (werk)-zekerheid. Deze projecten duren een stuk langer dan interimopdrachten, maar nog sterker is dat na het aflopen hiervan, je vast in dienst blijft bij buro Nexus. Ontdek je gaande weg dat je toch liever in het ziekenhuis wilt werken en niet in een woonzorgcentrum? Dat kan!

Misschien heb je het begrip “project staffing” ook al wel voorbij zien komen. Hoe zit het dan hiermee? Wel, deze begrippen komen inhoudelijk verder gewoon met elkaar overeen.

Lees hier meer over het verschil tussen projectsourcing en een interimkantoor!

Waarom werken als projectverpleegkundige
bij buro Nexus?

Vacatures in de zorg vinden is niet de uitdaging, maar een job in de zorg waar je waardering, flexibiliteit én aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden krijgt, dat is een ander verhaal! Als je als projectverpleegkundige bij buro Nexus in dienst komt, dan:

  • Word je vanaf dag één verwelkomd in het team met een uitgebreide onboardingsdag, waarin we je, samen met je andere collega’s, meenemen in alle “ins-en-outs” van projectsourcing en buro Nexus;
  • Verder krijg je één vast aanspreekpunt, ofwel je HR Fieldmanager, die samen met jou je noden en wensen in kaart brengt. Zo zorgen we steeds voor een project op maat;
  • Bovendien staat jouw ontwikkeling bij ons voorop en daarom bieden wij de mogelijkheid aan dat wij (deels) investeren in relevante opleidingen/ cursussen;
  •  Ten slotte vinden wij het belangrijk dat je je ervaringen kunt uitwisselen met je collega projectverpleegkundigen. Zo organiseren wij op regelmatige basis vrije inloopmomenten op kantoor waarop je, onder een hapje en een drankje, kunt babbelen met elkaar. En laat ons hierbij zeker niet de fun-factor vergeten! Zo organiseerden we bijvoorbeeld ons eigen Nextival met gave activiteiten én hapjes en drankjes!

Lees hier alles over onze opleidingsmogelijkheden

Welke projectverpleegkundige
vacatures hebben wij bij buro Nexus?

Zie jij ook al alle verschillende mogelijkheden binnen de zorgsector op je afkomen? Wij hebben de meest uiteenlopende projecten binnen:

  •  De thuiszorg;
  • Het ziekenhuis;
  • Woonzorgcentra.

Als projectverpleegkundige bij buro Nexus zit je kortom niet vast aan één discipline en zelfs één specialisatie. Wil jij graag ontdekken of je voeling hebt met Palliatieve Zorgen, Geriatrie, of toch eerder met de afdeling Materniteit? Dat kan! Wil je liever doorgroeien tot hoofdverpleegkundige? Go for it!

projectverpleegkundige

Waarom werken
bij buro Nexus?

Nog niet overtuigd? Laat je inspireren door het verhaal van onze projectverpleegkundige Emma. Emma doorliep haar eerste project op de afdeling longziekte in Kortrijk. Haar dagen zien er gevarieerd uit, gaande van het toedienen van medicatie en het prikken van infusen tot het opnemen en ontslagen van patiënten. Iedere dag brengt wel wat nieuws. Hoofdzakelijk houdt ze zich bezig met longziekten, maar daar komen regelmatig ook zaken zoals wondzorgen bij. Verder helpen de verschillende afdelingen in het ziekenhuis elkaar. Indien de ene afdeling, bijvoorbeeld Gastro-Enterologie geen bedden meer vrij heeft, dan komen er patiënten bij h aar op de afdeling te liggen. Wat haar dan zo aanspreekt aan projectsourcing? Dat is dat ze bij een volgend project kan kiezen voor de branche woonzorgcentrum bijvoorbeeld of een totaal andere afdeling!

Lees hier het hele verhaal

FAQ:
projectverpleegkundige

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

  • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
  • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Wat als ik tijdelijk geen project heb?

Door proactief te handelen en continu met onze professionals in dialoog te blijven proberen we deze situatie uiteraard te vermijden. We moeten hier echter realistisch in zijn. Stelt deze situatie zich alsnog, dan is er absoluut geen reden tot paniek. Je blijft verbonden aan buro Nexus in afwachting van jouw volgend project. In deze tussenperiode is het kwestie van goede afspraken te maken. Jouw persoonlijke Talent Master volgt jou nauw op doorheen deze periode en licht jou in over de opties.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?