Werkdruk in de bouw – tips

Volgens de Bouwunie geeft 71% van de bouwbedrijven aan dat ze het moeilijk hebben met het aanwerven van nieuwe werknemers. Dit in combinatie met de boomende bouwindustrie, zorgt ervoor dat het bouwpersoneel onder druk komt te staan. De werven moeten namelijk op tijd afgeleverd worden, maar de nodige handen ontbreken hierin. Zo draait men overuren om ervoor te zorgen dat deze alsnog tijdig worden opgeleverd. Dit kan de nodige stress met zich meebrengen.

Er zijn enkele factoren die ervoor zorgen dat deze werkdruk aanzienlijk vermindert op de werkvloer. Ben jij benieuwd naar deze punten én hoe wij dit bij buro Nexus toepassen? Lees dan snel verder!

Bekijk hier alvast al onze vacatures

Klaar om werkdruk om
te zetten in werkgeluk?

Als we de definitie van geluk opzoeken in het Van Dale woordenboek, dan krijgen we de volgende definitie:

“aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt”

We kunnen er dan ook van uitgaan dat werkgeluk het gevoel is dat iemand zich goed voelt op de werkvloer. Echter, geven wij hier bij buro Nexus een veel grotere betekenis aan! Wij willen natuurlijk dat je met plezier naar je werk gaat, maar voor ons is het des te belangrijker dat je zowel op persoonlijk als op professioneel vlak kunt groeien, dat je dag in dag uit wordt gestimuleerd, dat je steun krijgt, noem maar op!

Lees hier alles over ons project Werkgeluk

FAQ: projectsourcing

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

 • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
 • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Waarom kiezen voor projectsourcing?

 • Als junior krijg je de kans om aan de hand van verschillende projecten jouw passie en ambities te leren kennen;
 • Langs de andere kant, halen ook ervaren profielen voldoening uit projectmatig werk. Zij kunnen namelijk hun expertise strategisch inzetten en inspelen op de noden van verschillende opdrachtgevers;
 • Je krijgt veel uitdaging, afwisseling en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Je zet jouw technische talenten in bij meerdere organisaties en wordt dus ondergedompeld in een breed netwerk;
 • Je komt terecht in een bedrijf met de focus op werkgeluk.
Werkdruk in de bouw

Hoe creëer je werkgeluk in de plaats van werkdruk?

Volgens de UGent zijn er tien factoren die bepalend zijn voor het werkgeluk op de werkvloer. Wij sommen dé vier belangrijkste voor jullie op:

1. Tevredenheid met leidinggevende

Op de allereerste plaats, staat de mate waarin men tevreden is met de leidinggevende. En laat dat nu net goed uitkomen! Bij buro Nexus is het onze missie om het werkgeluk onder onze consultants te verspreiden. Allemaal goed en wel, maar hoe pakken wij dit dan aan? Wel, wij hechten veel belang aan open communicatie. Op deze manier kunnen we nagaan hoe JIJ je voelt. Zo geeft Jonah Schuermans, Consultant Construction, het volgende aan:

 • “Het contact dat ik heb met buro Nexus en met mijn contactpersoon is sinds de start goed. Iedereen staat altijd open als ik bel voor vragen en ik word zelf ook regelmatig opgebeld om te vragen hoe het gaat. Dat is fijn.”
Laat je inspireren door het verhaal van Jonah
Werkdruk in de bouw

2. Autonomie

Na de mate waarin men tevreden is met de leidinggevende, volgt ‘autonomie’. Ook dat kun je verwachten als je aan de slag gaat bij ons! Projectsourcing leent zich er namelijk toe dat je veel vrijheid krijgt mét de zekerheid van een vast contract. Wil je van verschillende disciplines proeven? Dat kan bij ons! Wij gaan namelijk steeds met jou in gesprek en als je aangeeft dat het tijd is voor wat anders, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Ook Anthony Misseeuw, Consultant Industry & Manufacturing, ervaart het zo:

 • “Als consultant bij buro Nexus zit je goed. Ik vergelijk het graag met het feit dat ik in een comfortabele zetel zit bij jullie: je hebt veel vrijheid, maar toch een vast contract!”
Lees hier het volledige verhaal van Anthony
Werkdruk in de bouw

3. Work-life balance

We leven in een snelle maatschappij, waarin we af en toe ons persoonlijk geluk uit het oog kunnen verliezen. Echter, als je professioneel leven de overhand neemt, dan kun je ook niet meer spreken van werkgeluk, maar eerder van werkdruk. Kom je bij ons in dienst? Dan is er zeker en vast plaats voor een gezonde work-life balance. Martijn Theunissen, Consultant Construction, bevestigt dit maar al te graag:

 • “Graag wil ik zeker nog toevoegen dat buro Nexus een erg familiale sfeer met zich mee brengt. Jullie hebben oprecht interesse in zowel mijn professionele leven als mijn privésfeer!”
Ontdek wat Jasper nog meer te vertellen heeft
Werkdruk in de bouw

4. Bijdrage tot persoonlijke groei

‘Samen Groeien’ is niet voor niets één van onze kernwaarden. Wij zijn er steevast van overtuigd dat persoonlijke groei leidt tot werkgeluk en dus minder werkdruk in de bouw. Geloof jij hier ook in? Dan is projectsourcing voor jou ‘the way to go’! Ieder project brengt wel wat nieuws met zich mee, gaande van nieuwe technieken tot bepaalde communicatieve vaardigheden. Willem Bollen, Consultant Construction, vertelt hierover het volgende:

 • “Ik leer bij jullie elke dag wel iets nieuws bij. Zo kom ik in aanraking met technieken waar ik op voorhand nog niet bekend mee was. Ik voel dus zeker dat ik aan het groeien ben en dat ik hiervoor bij jullie op het juiste adres zit”
Lees hier het volledige verhaal van Willem

Wat is werkgeluk bij buro Nexus?

Om even alles samen te vatten: het is onze missie bij buro Nexus om een positieve footprint te hebben in ieder zijn carrière en om daarmee het werkgeluk te verspreiden. Dat doen we door echt het gesprek met jou aan te gaan. Samen gaan we op onderzoek uit om na te gaan welk uitdagend project er op jouw pad ligt en wat je hiervoor nodig hebt om te kunnen groeien. En vergeet zeker niet dat vast contract! Wij vinden het dan ook belangrijk dat je bij ons werkzekerheid ervaart.

Kortom, ben je klaar om de werkdruk om te zetten in werkgeluk? Neem dan snel contact met ons op en, zoals beloofd, bekijken we samen de mogelijkheden! No pressure, gewoon even langskomen op de koffie is ook prima!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?