Waarom werken als ingenieur?

Het loon van een ingenieur is lang niet het enige voordeel binnen de engineering. Ingenieurs geven dan ook aan dat ze ontplooiings- en andere groeimogelijkheden op de werkvloer belangrijker vinden. Dit is helemaal niet gek, als je rekening houdt met de maatschappelijke rol die ze vervullen. Dankzij de technologische innovaties binnen deze sector, bouwen ingenieurs mee aan de toekomst. Echter, zijn er nog tal van andere voordelen. Ben jij benieuwd naar een uitdagende en gevarieerde functie binnen de engineering? Dan zullen deze vier voordelen je zeker en vast overhalen!

Bekijk alvast al onze uitdagende projecten!
werken als ingenieur

1. Maatschappelijke impact als ingenieur

We hebben het al even kort aangehaald, maar ingenieurs tekenen mee de toekomst uit. Neem nu het belang van een duurzame toekomst. We willen steeds meer inzetten op een ‘groene’ toekomst en wenden onze blik dan ook op zaken zoals zonnepanelen. Aan deze maatschappelijke veranderingen hangt steeds een technische component vast. Zo staat een ingenieur in voor het volledig conceptueel proces hiervan. Dit houdt in dat ze nieuwe technieken en producten ontwikkelen, alsook dat ze het volledige productieproces optimaliseren. Kortom: als ingenieur heb je een impact op het leven van anderen.

Lees hier het volledige verhaal van Anthony!

2. Een brede waaier aan jobmogelijkheden als ingenieur

Binnen de engineering bestaan er talrijke disciplines, waardoor je nooit stil hoeft te staan op één plaats. Voor elk type technisch probleem, heb je dan ook een andere ingenieur nodig. Wil je het liefste werken aan een elektronisch systeem? Dan kun je aan de slag gaan als Electronics Engineer. Ligt jouw hart toch meer bij het maken van bouwtekeningen? Mooi! Dan ligt het werkveld als HVAC-ontwerper aan jouw voeten. Een andere mogelijkheid is de functie van Project Engineer, waarbij je plannen analyseert en zorgt dat de financiële voorspellingen kloppen. Of ben je klaar om kapitaalgoederen te inspecteren, optimaliseren én storingen te verhelpen? Dan is de functie van Maintenance Engineer jouw roeping!

werken als ingenieur

3. Ingenieurs genieten van afwisseling en vrijheid

We kunnen je garanderen dat binnen de engineering geen enkele dag hetzelfde zal zijn. De ene dag ontwerp je technische systemen en de andere dag houd je jezelf bezig met de controle van de machines en apparaten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je als ingenieur veel verantwoordelijkheid krijgt. Jij bedenkt en ontwerpt zelf technische oplossingen binnen een bedrijf. Kortom, je bent een onmisbare schakel!

Lees hier het volledige verhaal van Roel!

4. Werken als ingenieur staat gelijk aan werkzekerheid

Het laatste, maar niet onbelangrijkste voordeel: je zal nooit zonder werk komen te zitten. Verschillende functies binnen de Engineering weten jaarlijks op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB een plaats te veroveren. Bovendien ontstaan er steeds nieuwe jobopportuniteiten, door het steeds innoverend veld van de Industry & Manufacturing en de Construction.

Technisch talent op zoek
naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij een ingenieur en ben je bovendien klaar om mee te bouwen aan de toekomst? Top! Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij buro Nexus kun je proeven van verschillende keukens mét het comfort van een vast contract. Bovendien is jouw werkgeluk onze prioriteit. Wil jij na dat ene project, je toch specialiseren binnen een ander vakgebied? Geen probleem! Bij ons kun je flexibiliteit verwachten. Dus, ben jij klaar voor een toekomst bij ons? Neem dan contact met ons op en we bekijken graag de mogelijkheden!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?