fbpx

Voordelen bouwsector I perspectief consultants

Wat zijn de voordelen van
te werken in de bouwsector?

“Ik ben altijd al gek geweest op de bouwwereld. Het is een wereld waarin je ver kunt doorgroeien”

Aldus onze Consultant Construction, Azi. Echter, stopt de lijst met voordelen lang niet hierbij. Laat je inspireren door onderstaande redenen waarom een carrièreswitch naar de bouwsector wel eens dé stap voor jou zou kunnen zijn!

FAQ: projectsourcing

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

 • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
 • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Waarom kiezen voor projectsourcing?

 • Als junior krijg je de kans om aan de hand van verschillende projecten jouw passie en ambities te leren kennen;
 • Langs de andere kant, halen ook ervaren profielen voldoening uit projectmatig werk. Zij kunnen namelijk hun expertise strategisch inzetten en inspelen op de noden van verschillende opdrachtgevers;
 • Je krijgt veel uitdaging, afwisseling en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Je zet jouw technische talenten in bij meerdere organisaties en wordt dus ondergedompeld in een breed netwerk;
 • Je komt terecht in een bedrijf met de focus op werkgeluk.

Ervaringen voordelen bouwsector – het perspectief van onze consultants

1. Grote diversiteit aan jobs

De bouwsector omvat veel verschillende functieprofielen. Zo kun je aan de slag gaan als projectleider, werfleider, technisch commercieel adviseur, bouwkundig tekenaar/ BIM-modelleur, werkvoorbereider of calculator. Elk profiel gaat gepaard met zijn eigen uitdagingen. Zo zorg je als werfleider dat de gehele organisatie en coördinatie van de werf op rolletjes verloopt, terwijl je als werkvoorbereider meer specifiek verantwoordelijk bent voor het opstellen van calculaties en offertes. Bij buro Nexus krijg je, dankzij het concept van projectsourcing, de kans om van deze verschillende functies te proeven en door te groeien!

Ontdek hier al onze vacatures!
Voordelen bouwsector

2. Combinatie hard & soft skills

Binnen de bouwsector moet je in staat zijn om zowel soft als hard skills in te zetten. Dit brengt de nodige uitdaging met zich mee, gezien je zowel communicatief sterk moet zijn alsook moet je over een sterke vakkennis beschikken om jouw job goed uit te voeren. Wie dus houdt van de nodige uitdaging in zijn/haar takenpakket zit in de bouwsector op de goede plek! Daarover vertelt Consultant Construction Omar Dghaich het volgende:

 • “De grootste uitdaging op de werf is de planning. Er kan altijd iets mislopen, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden, maar daar moet je op weten te anticiperen en het hoofd koel te houden. Communicatie is de sleutel tot succes. Ik sta in contact met verschillende partijen en moet dus naar iedereen helder en vlot communiceren. Deze uitdagingen maken het net zo interessant.”
Lees hier Omar zijn volledig verhaal
Voordelen bouwsector

3. Innovatie, innovatie & innovatie

Als je kiest voor een job binnen de bouwsector, dan is stilstaan geen optie. Zo krijg je de kans om mee te werken aan nieuwe productieprocessen, softwares te optimaliseren, robots te ontwikkelen, BIM in te zetten om virtuele bouwmodellen op te maken, noem maar op. Zo getuigt Martijn Van Doorn hierover:

 • “In België en Nederland is de modernisering in de bouw volop aan de gang. Steeds meer voorbereidende zaken verlopen digitaal. Een goed voorbeeld hiervan is BIM. Het gaat hier om een digitaal bouwmodel, dat een virtuele weergave van het bouwwerk vormt. Dit zodat alle objecten eerst digitaal in detail ingetekend zijn, waardoor er onaangename verrassingen vermeden worden bij de latere, effectieve uitvoering. Het uitvoeringsproces wordt steeds korter en de voorbereidingsfase zal hierdoor steeds belangrijker worden. Ik voorspel dan ook dat mijn takenpakket als Consultant Werfleiding stelselmatig zal veranderen. De nadruk zal meer liggen op de werfleiding.”
Laat je inspireren door Martijn zijn verhaal
Voordelen bouwsector

4. Maatschappelijke impact

De bouwsector is continu onderhevig aan veranderingen op verschillende niveaus binnen de maatschappij. Zo moet men het ene moment inspelen op de steeds groeiende behoefte voor huizing en het andere moment dan weer inspelen op de huidige klimaatcrisis. Jobs in de bouw zijn daarom continu in ontwikkeling. Zo wilt Azi Nobari zich ook steeds blijven ontwikkelen:

 • “Ik wil op de korte termijn een studie vinden binnen de BEN- en passiefwoningen. Dit is namelijk de toekomst, want binnenkort mogen we alleen nog maar BEN en passief bouwen. Vandaaruit zou ik graag via buro Nexus een project krijgen binnen de huizen- of appartementsbouw in die niche.”
Ontdek hier het volledige verhaal van Azi
Voordelen bouwsector

5. Werkzekerheid

De bouwsector kreunt al verschillende jaren onder een werknemerstekort. Daarnaast zal de nood aan huizing en/of verbouwingen de komende jaren niet afnemen. Deze combinatie zorgt ervoor dat, indien je kiest voor een job in de bouwsector, je kiest voor werkzekerheid. Daarover vertelt Roel Trullemans het volgende:

 • “De vraag naar machines en andere constructies zal altijd blijven, want deze moeten steeds aangepast en/of vervangen worden. Ik zie de toekomst dan ook rooskleurig!”
Lees hier alle ervaringen van Roel

Voordelen van werken in de bouwsector – projectsourcing

De bouwsector staat niet stil. Gelukkig doe je dat bij ons als Consultant Construction ook niet. Vastroesten op één plaats is namelijk geen optie. Dankzij onze brede portefeuille aan jobs binnen de Construction, krijg je telkens de mogelijkheid om jouw technische kennis in te zetten op de meest uiteenlopende opdrachten. Willem Bollen ervaart projectsourcing in de bouw op de volgende manier:

Willem Bollen

“Tijdens je opleiding leer je veel, maar door te werken op projectmatige basis kan ik de theorie snel omzetten naar de praktijk. Zo leer je tijdens je studies niet alle kneepjes van het vak, wat uiteraard normaal is. Dan vind ik het net super dat ik op verschillende projecten met specifieke cases in aanraking kom. Welke materiaalkeuze moet ik hanteren of welke bouwknopen kan ik best gebruiken binnen bepaalde omstandigheden? Dat leer ik allemaal!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?