Tomas Couderé

Wij stippelen een ontwikkelingstraject op maat uit!

Hi Tomas! Het einde van het jaar is in zicht. Hoe blik jij terug op 2021 en naar wat kijk je het meeste uit in 2022?

“Buro Nexus is een jong bedrijf en we merken dat we groeien. We hebben namelijk steeds meer zorgprofessionals in dienst. Persoonlijk vind ik namelijk dat het in de zorgsector wel eens aan waardering ontbreekt. In combinatie met de afgelopen én de huidige periode, ben ik ervan overtuigd dat wij een meerwaarde zijn in de zorg. Bij ons wordt er geluisterd. Zo simpel kan het zijn! Als iemand zich niet goed voelt op een project, dan gaan we samen het gesprek aan. Dat gezegd zijnde, geloof ik 100% in het concept van projectsourcing. Onze zorgprofessionals worden ingezet bij zorginstellingen waar de nood het hoogst is. Ze worden dus met open armen ontvangen en hun expertise wordt steeds gewaardeerd. Ik kijk er naar uit om deze trend voort te zetten in 2022!”

Fijn om te horen dat je buro Nexus een meerwaarde vindt in de zorgsector! Kun je ons meer specifiek meenemen binnen het buro Nexus verhaal en de verschillende kernwaarden?

“Dat kan zeker! Eerst en vooral hebben we het aspect om te verrassen met de WOW-factor. Dat doen we door extra aandacht te besteden aan onze zorgprofessionals en steeds dat stapje verder te gaan. Dat kan zich vertalen in een koffie en een babbel op kantoor, of in een cadeautje voor bijzondere evenementen. Noem maar op! Focus Loont? Wel ja, daarmee willen we benadrukken dat we ons focussen op bepaalde vakgebieden en hier al onze expertise op willen inzetten. Bij ons geen chaos, maar een duidelijke verdeling van projecten. De derde kernwaarde is ‘Willen Winnen’. We zijn pas tevreden wanneer onze zorgprofessionals dat ook zijn. De perfecte match tussen zorginstelling en projectverpleegkundige of -zorgkundige? Daar doen we het voor! Last but not least, hebben we de kernwaarde ‘Samen Groeien’. De zorgsector is een steeds evoluerend veld, waardoor het belangrijk is dat onze zorgprofessionals steeds op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en innovaties. Wij stippelen dan ook een ontwikkelingstraject op maat uit!”

Kun je ons wat meer vertellen wat over jouw functie als Talent Master?

“Het moet wel gezegd worden: geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. Er zijn verschillende aspecten aan mijn job, die het net zo uitdagend en interessant maken. Enerzijds heb je de recruitment kant van het verhaal. Dat houdt in dat ik zorgpersoneel zoek die binnen het buro Nexus -plaatje passen via de klassieke kanalen, zoals LinkedIn. Daar komt ook het plaatsen van actuele vacatures bij kijken. Eenmaal je een kandidaat hebt gevonden, is het belangrijk dat je tot in de puntjes zijn/haar wensen en noden bevraagt. Op basis daarvan plannen we dan samen een gesprek in om nog meer in de diepte te gaan en na te gaan bij welke zorginstellingen iemand terecht wilt komen. Deze gesprekken zijn belangrijk, want beide partijen willen een engagement aangaan op lange termijn. Daarvoor heb je een stevige basis nodig. Goed kunnen luisteren, is een kwaliteit dat niet kan ontbreken bij een Talent Master. Dat brengt me naar het volgende aspect van mijn job en dat zijn de opvolgingsgesprekken. Hiervoor ga ik ter plaatse bij de zorginstelling en ga ik na hoe een zorgprofessional zich voelt op het project. Ik moet zeggen, dat dit één van de leukste aspecten is aan mijn job! Het is geweldig om een projectverpleegkundige of -zorgkundige in actie bezig te zien. Ten slotte organiseren we, indien mogelijk, verschillende evenementen met de consultants om elkaar nog beter te leren kennen. Dat hoort er dus zeker en vast ook bij: gezellig samen iets eten en iets drinken!”

Nog een laatste vraag om af te ronden: als er een zorgprofessional langskomt op kantoor, wie krijgen ze dan voor zich?

“Tomas dus! Ik heb een Bachelor Sociaal Werk behaald met een specialisatie binnen Personeelswerk. Na mijn stage binnen de recruitering, wist ik dat ik binnen deze functie wilde verdergaan. We zijn ondertussen een paar jaar verder en dat kan ik volmondig beamen! In mijn vrije tijd ga ik het liefste mountainbiken in de Ardennen. Af en toe plan ik daar nog een jogsessie bovenop en tegenwoordig ga ik wekelijks met vrienden muurklimmen. Ik houd me dus graag sportief bezig, maar ik spreek ook graag af met familie en vrienden!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?