fbpx

Tom – Projectverpleegkundige

Projectmatig werken, dat betekent variatie!

Hi Tom! Vertel eens, hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Ik werkte al een tijdje op projectmatige basis, maar was toch op zoek naar wat anders. Toen ik de markt bekeek, sprong buro Nexus er meteen voor mij boven uit. Na mijn eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel, waardoor mijn overstap snel is gegaan. Sinds februari, kan ik me dan ook een trots lid van het buro Nexus-team noemen!”

Welkom bij het team! Wat is je professionele achtergrond?

“Wel, ik ben afgestudeerd als verpleegkundige HBO5 en heb ook steeds gewerkt in de zorg. Ik heb wel wat variatie gekend in mijn carrière, aangezien ik als hoofdverpleegkundige en als Teamleader Care heb gewerkt. Het aansturen van teams is me dus niet onbekend. Persoonlijk houd ik wel van een uitdaging en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dus past dit zeker en vast bij mij. Dit gezegd zijnde, heeft dit tijdens de coronacrisis wel wat druk met zich meegebracht. Als Teamleader Care moest ik de maatregelen nauw op de voet volgen en ervoor zorgen dat tegen de volgende ochtend er een procedure op poten stond voor de ochtendshift. Kortom, heb ik lange dagen moeten draaien. Het is even terug op adem komen, nu er niet meer wekelijks nieuwe maatregelen bijkomen. “

Welke projecten heb je tot nu toe dan afgelegd en wat wil je echt nog graag doen?

“Mijn eerste project was in een home gelegen in Berchem. Hier werkte ik als projecthoofdverpleegkundige en gaf ik beleidsmatige ondersteuning waar nodig. Dat is het leuke aan werken op projectmatige basis, namelijk dat je een frisse blik meeneemt naar ieder project. Zelf leer je allerlei zaken bij, maar je brengt ook waardevolle tips mee. Nu zit ik ondertussen aan mijn tweede project en dit in een woonzorgcentrum in Kampenhout. Persoonlijk spreekt deze sector mij het meeste aan. In je studententijd heb je natuurlijk stage gelopen, en daar merkte ik toch al snel dat ziekenhuizen minder mijn ding zijn. Dat is helemaal prima zo, want het zou erger zijn, moest iedereen hetzelfde willen. Ik heb het gevoel dat ik in een woonzorgcentrum sneller een band smeed met de bewoners, want een ziekenhuis is eerder een momentopname. Je zult sneller oppikken als er iets misloopt, omdat je de persoon in kwestie kent.”

Wat goed dat je je passie hebt gevonden in de woonzorgcentra! Hoe ziet een gemiddelde werkdag er dan bij jou uit?

“Het begint met een briefing, ofwel een overdracht, van de nachtshift naar de dagshift. Alles wat er in de nacht is gebeurd, zoals bijvoorbeeld een bewoner die onwel is geworden, wordt op dat moment doorgegeven. Vervolgens begin ik aan de verpleegkundige en hygiënische zorgen en ook alle wondzorgen komen daarbij. ’s Morgens wordt er natuurlijk ontbeten en moet de medicatie ook uitgedeeld worden, dus daar moeten we rekening mee houden. De insuline meten we daarvoor op. Vanaf dat de middag aanbreekt, is het alweer tijd voor de lunch en loop ik daarna even mee met de artsen. Ten slotte zijn we weer toegekomen aan de overdracht, maar ditmaal van de vroege shift naar de late. Het is een heel takenpakket , maar mits goede ondersteuning en teamwork, lukt dit zeker!”

Om af te sluiten, willen we graag weten of en vooral hoe je werkgeluk bij ons ervaart?

“Eerst en vooral vind ik dit terug in de job zelf. Het werken op projectmatige basis is ideaal voor variatie te brengen in je leven. Op één plaats vastroesten, spreekt mij helemaal niet aan. Ten tweede zijn jullie betrokken bij mijn professioneel én persoonlijk leven. In mijn vorige job, werd ik wat aan mijn lot overgelaten, terwijl ik nu regelmatig een telefoontje krijg. Bovendien krijg ik ook regelmatig feedback, waar ik het een en het ander uit kan leren. Dat is de professionele kant van het verhaal, maar op persoonlijk vlak zijn jullie ook betrokken. Zo ben ik mijn vader onverwachts verloren dit jaar, en jullie wisten mij een boeket bloemen en een kaartje op te sturen. Op zo’n moment kan dat echt deugd doen, zeker omdat dit niet bij elk bedrijf zo zou zijn. Ik zit dus zeker en vast goed!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?