fbpx

Stein Bruyneel

"Kies voor projectsourcing en blijf groeien!"

Hi Stein, vertel eens, wie zit er voor ons? Wie ben jij en wat doe je graag?

“Voor jou zit een fiere vader van drie kinderen én een trotse echtgenoot. Als ik me zou moeten beschrijven, dan vallen de woorden spontaan, sociaal en nieuwsgierig zeker ter sprake. Drie adjectieven waardoor ik weet dat ik bij jullie op de goede plek zit. Als je kiest voor projectsourcing, dan kies je namelijk voor afwisseling. Meer dan dat zelfs, want ik zie buro Nexus als een matchmaker op professioneel vlak. Oorspronkelijk had ik het idee van mijn stages uit, dat ik aan de slag wilde bij een groot bouwbedrijf. Het werd me echter duidelijk, vanuit mijn nieuwsgierigheid en spontaniteit, dat ik van verschillende projecten en specialisaties binnen de bouwsector wilde proeven. Deze markt is zo groot, waardoor het moeilijk kan zijn om knopen door te hakken. Jullie goede relatie met verschillende klanten zorgt ervoor dat jullie een ideale match kunnen vinden tussen het project enerzijds en ons, de consultants, anderzijds. Deze baan als Construction Consultant past enorm goed bij mij!”

Wanneer heb je de eerste keer gehoord over buro Nexus en projectsourcing?

“Wel, dat was nog tijdens mijn studie Bouwkunde. Hier ontdekte ik het concept van projectsourcing en nadat ik was afgestudeerd, werd ik door jullie benaderd. De eerste gesprekken verliepen vlot en ik voelde me meteen op mijn gemak. De beslissing om bij jullie te komen werken als Consultant Construction was dan ook snel gemaakt. Tot nu toe zijn mijn verwachtingen over projectsourcing ingelost. Ik kan me volledig uitleven momenteel op twee projecten die beide mijn horizon verbreden. Als ik een ander pad had ingeslagen, dan kan ik me moeilijk inbeelden dat ik op zo’n korte tijd evenveel diversiteit in mijn werk had gekregen.”

Je hebt als Consultant Construction een perfecte match gevonden met buro Nexus én projectsourcing. Kun je ons meenemen in het traject dat je bij ons hebt afgelegd?

“Zeker! Ik maak sinds 2021 deel uit van de buro Nexus-club en heb op dit moment twee projecten lopen. Op beide projecten ondersteun ik als Construction Management Consultant de Projectleider in het begeleiden van A tot Z van de werf. Toevallig gaat het in beide gevallen om een school, maar toch zijn ze totaal anders. In het ene geval gaat het om nieuwbouw, waarbij het gebouw wordt afgebroken en volledig opnieuw wordt opgebouwd. In het andere geval gaat het over een totaalrenovatie, waarbij we in een verder stadium zitten. Ze vereisen ieders andere technieken en een andere aanpak. Deze diversiteit in mijn werk zorgt ervoor dat mijn leerproces in een stroomversnelling terecht komt!”

Een gevarieerd takenpakket! Hoe combineer beide projecten als Consultant Construction?

“Dat is afhankelijk van de wensen en de noden op dat moment. Zo werden er bijvoorbeeld op het ene project door één partij funderingswerken gelegd, terwijl op het andere alles voorbereid moest worden voor de dakwerker. In deze periode moest ik als Construction Consultant wat meer tijd spenderen aan de voorbereidende werken voor het dak. Vervolgens zit ik terug op het andere project om daar nieuwe, voorbereidende werken uit te voeren. Deze werken kunnen veel verschillende zaken omvatten. Denk hierbij aan de voorbereiding van bestellingen van beton en wapeningen of het bekijken en aanpassen van de plannen voor de ruwbouw. Kortom, moet je goed plannen en helder communiceren. Daarvoor heb ik mijn buro Nexus-notitieboek steeds in de aanslag!”

Construction Consultant Stein | Werken bij buro Nexus

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?