Stef Jaspers

"Op korte tijd, bouw je een serieuze carrière op!"

Hi Stef, vertel eens, wie zit er voor ons?

“Stef dus! Ik heb een grote passie voor 3D en mijn vrije tijd wordt hier ook door gekenmerkt. Zo ben ik me onder andere aan het verdiepen in de 3D-software ‘Blender’, wat ik gebruik voor 3D modelling, visualisaties, rendering, 3D scans, simulaties en animaties. Deze kennis zet ik maar al te graag in op mijn job. Zo heb ik ooit drie programma’s, namelijk Autocad Civil, Revit en Blender, gebruikt om één topografisch grondplan op te stellen. Voordat ik bij buro Nexus ben beginnen werken, heb ik een Professionele Bachelor Bouw behaald. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij een studiebureau en heb ik daar drie jaar lang als BIM-Modelleur gewerkt. Vier maanden geleden besloot ik om een sprong in het diepe te wagen en te beginnen werken bij jullie als Consultant Construction. Tot nu toe heb ik zeker en vast het gevoel dat ik op mijn plaats zit!”

Welkom bij het team en wat fijn te horen dat je goed zit! Vertel eens, wat is dat ‘BIM’ en gebruik je dit nog op je huidige project?

“BIM is een 3D-informatiemodel waarin alle data voor het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen samenkomt. Hierdoor is alle informatie over het project steeds actueel en beschikbaar voor de betrokken partijen. Op mijn vorige job, werkte ik voornamelijk met de software AutoCad voor 2D-modellen en Revit voor 3D-modellen. Wanneer gebruik je welk model? Wel, elektrische schema’s worden in schematische programma’s gestoken, wat doorgaans 2D-voorstellingen zijn. 3D wordt eerder gebruikt voor bouwkunde en binnen ‘Mechanical Engineering’. Ik zit nog maar vier maanden bij buro Nexus, maar ik voel al dat ik sterk aan het groeien ben. Op mijn huidige project, leer ik iedere dag namelijk iets bij op het gebied van 3D-software. Zo klopte er onlangs iemand bij mij aan met een probleem in de software ‘InfraWorks’. Eerder had ik dit programma nog niet gebruikt, maar met wat opzoekingswerk vielen de puzzelstukken in elkaar en heb ik een oplossing gevonden. Kortom, teken ik zelf in mindere mate, maar bij iedere opdracht op mijn project waar het woord ‘BIM’ valt, kom ik bij kijken. De uitdaging én vooral de variatie dat dit met zich mee brengt, is leerrijk en ik zou het niet anders meer willen!”

Je vertelt dat je veel variatie krijgt op je huidige project. Was je van te voren eigenlijk al bekend met het concept van projectsourcing én van buro Nexus in het algemeen?

“Dan moet ik kleur bekennen en eerlijk zeggen van niet. Wat de bal heeft doen rollen, is dat ik op mijn vorige job wat aan het vastroesten was. Toen begon mijn avontuur binnen het kader van projectsourcing. Ik typte simpelweg ‘BIM-Modelleur’ in Google in en zo kwam ik bij jullie, of liever gezegd, ons uit. Een kantoor in Berchem? Dat was de kers op de taart voor mij. Ik zou zeggen een lang verhaal kort, maar alles was snel in kannen en kruiken en zo zit ik nu vier maanden later op mijn eerste project. Wat ben ik tevreden dat het zo is gelopen! Op korte tijd doe je veel ervaring op. Als ik naar mezelf kijk binnen 15 jaar, dan heb ik op verschillende projecten mijn steentje kunnen bijdragen en heb ik toch wel een serieuze carrière opgebouwd.”

Kun je ons, om af te ronden, vertellen hoe je buro Nexus zou beschrijven in drie woorden?

“Projectsourcing, werkgeluk en carrière. Dat eerste ligt voor de hand, dus daar ga ik niet meer te veel over uitweiden. Wat ik met werkgeluk bedoel? Wel, er wordt alles aan gedaan om het werkgeluk te verspreiden bij iedere collega. Zo wordt er regelmatig een feedbackmoment ingelast en merk ik dat ons welzijn topprioriteit is. Verder ben ik overtuigd dat ik de juiste stap in mijn carrière heb gezet. Indien je op korte tijd veel ervaring wilt opdoen, dan zit je bij buro Nexus op het juiste adres!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?