Siemen Gits

In mijn werk wil ik het beste van twee werelden: zowel mentaal als fysiek met de techniek bezig zijn.

Zeg Siemen, hoe ben jij eigenlijk met buro Nexus in contact gekomen?

Dat was heel toevallig. Voor mijn opleiding moest er een jobbeurs bezocht worden. Als bezoeker kreeg je een kaartje opgespeld in een kleur die overeenkwam met je studie. Op die manier konden bedrijven precies zien waar je interesse in had. Aangezien mensen met een technische achtergrond nogal gewild zijn werd er aan alle kanten aan me getrokken. Letterlijk. Een gigantisch contrast met de aanpak van Pieter-Jan van buro Nexus. In plaats van alleen maar zenden luisterde hij écht naar mij. Hij wilde weten wat mijn wensen waren, waar ik naar op zoek was. Veel menselijker en met meer begrip. Dat sprak me enorm aan. Ik heb nog altijd veel contact met Pieter-Jan, echt een toffe kerel.

Wat was uiteindelijk de doorslaggevende factor om voor buro Nexus te gaan werken?

Ik heb een hele brede studie gevolgd. Heb ontzettend veel mogen doen en heel veel gezien. Hierdoor is er bij mij wel een beetje een angst ontstaan voor hokjeswerk. Ik heb er een hekel aan om telkens hetzelfde te moeten doen, dan word ik gek. Voor mij is het daarom heel belangrijk een functie te vinden waarbij ik me goed voel. Een functie waarbij ik kan blijven leren. Daarom koos ik voor buro Nexus. Werken als consultant geeft mij de flexibiliteit om bedrijven als het ware uit te proberen.

Daarnaast vond ik het ook best spannend allemaal. Ik kom net van school, dus ik kende deze wereld nog niet. Had nog nooit hoeven solliciteren. Buro Nexus heeft mij de juiste richting in geholpen.

Wat vind je het leukste aspect van je werk nu?

Die diversiteit. Ik ben elke dag bezig met andere dingen, met verschillende technieken en leer iedere dag iets nieuws. Elk project is ook anders. Je weet nooit hoe het uitpakt. We kunnen ons fantastisch voorbereiden, toch is er on site altijd wel iets dat niet werkt of anders loopt dan verwacht. Bij een klant kan dat voor enorme problemen zorgen, iedere minuut dat een machine platligt wordt er geld
weggegooid. De druk die dan op je ligt, die stress, vind ik heerlijk. Ik presteer goed op die manier.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?