Ronald – Projectverpleegkundige

"Ik zet me altijd en overal voor de volle 100% in"

Hoe ben je in contact gekomen en wat is je ervaring met buro Nexus?

“Ik werkte in een zorgcentrum en was in de coronaperiode op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werd gecontacteerd door buro Nexus en zo is het fijne contact tot stand gekomen. Het begon met een uitleg over hoe buro Nexus in zijn werk gaat en wat er wordt verwacht van een projectverpleegkundige. Of om het mooier te zeggen: een gezondheidsmedewerker. Dit hebben ze goed uitgelegd. Sinds mijn eerste contact met buro Nexus heb ik er een goed gevoel bij. Ik ondervind en merk dat er één lijn is en dat we allemaal collega’s onder elkaar zijn. Je krijgt regelmatig een berichtje waarin ze vragen hoe het gaat en dat is, zeker in deze periode, fijn. Buro Nexus biedt goede steun. Ik ben ook op kantoor in Gent geweest, erg mooie locatie. Ik werd hartelijk ontvangen door de Office Manager en de andere collega’s. Ik had al contact gehad met personen die werkzaam waren als projectverpleegkundige om er meer over te weten te komen en zelf werk ik ook al 24 jaar in de zorg. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Voordat ik voor buro Nexus ging werken, begon ik te twijfelen over mijn functie. Ik werkte op een plek waar de sfeer minder werd en waar ik weinig kansen kreeg om mezelf te ontwikkelen. Nu ik bij buro Nexus werk, wil ik die kans teruggrijpen. Ik werk in de verpleging en wil overal wat kunnen ‘proeven’ en me 100% inzetten. Die kans krijg ik gelukkig bij buro Nexus . Ik heb er mijn plezier gevonden. Vanuit het standpunt van buro Nexus wordt er gekeken naar de wensen van de projectverpleegkundige en vanuit daar gaan ze op zoek naar een passend project.”

Wat vind je van werken op projectbasis?

“Ik heb vroeger al eens op projectbasis gewerkt, dus ik was er al bekend mee. Ik ben er wel meer over gaan informeren en kwam erachter dat het iets was wat ik graag wilde doen. Je komt op verschillende plaatsen waar je je echt kunt inzetten. Toen buro Nexus mij in december vorig jaar contacteerde heb ik die kans direct gegrepen. Vanaf 1 april begin ik alweer aan mijn tweede project, in het ziekenhuis van Antwerpen. Daar kijk ik naar uit. Ik kan me, door deze manier van werken, inzetten op plaatsen waar de zorg het hoogst nodig is. Dat vind ik het belangrijkste en is altijd een uitdaging. Ik vind het belangrijk dat je binnen je grenzen blijft en dat je kijkt wat wel en wat niet haalbaar is voor je. Je moet goed nadenken of je aankunt wat je aangeboden wordt. Daar moet je tegen jezelf ook eerlijk in zijn. Elk project is uitdagend en het liefste wil je alles doen, maar ik vind dat je jezelf er wel voor de volle 100% voor in moet zetten. De mensen op de afdeling rekenen op je. Dat is misschien ook wel het mooiste aan projectverpleging, dat je kan en durft te zeggen als een project te hoog gegrepen is voor je en niet voor je is weggelegd. Bij buro Nexus kun je altijd eerlijk en open zijn.”

Kun je iets vertellen over je project?

“Waar ik nu werk, in een woonzorgcentrum, werk ik heel graag. In het woonzorgcentrum ben ik dagelijks bezig met verpleegkundige, maar ook verzorgkundige taken. Ik zie het zo: mensen die in de zorg werken, staan allemaal op één lijn. Of je verpleegkundige of verzorgende bent je moet er altijd zijn voor de patiënten en de bewoners. We zijn allemaal nodig voor de mensen en als collega’s steunen we elkaar. Ik kijk erg uit naar mijn volgende project. Daarna? Ik sta overal voor open, als ik maar kan zorgen!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?