Robyn – Projectzorgkundige

Je krijgt veel liefde terug op je project!

Vertel eens, wat deed je voordat je bij ons bent beginnen werken?

“Qua studie ben ik afgestudeerd als zorgkundige. Deze opleiding heeft me klaargestoomd om te werken in de zorgsector, aangezien we veel stage moesten lopen. Als verzorgende kun je namelijk verschillende richtingen uitgaan. Denk hierbij aan ziekenhuizen, woonzorgcentra of de thuiszorg. Het is belangrijk dat je van iedere discipline wat kunt proeven. Misschien wat verrassend, maar na het behalen van mijn diploma, heb ik gekozen voor de horecasector. Vijf jaar lang heb ik als medewerker in de bediening gewerkt. Je kon me voordien dus terugvinden in een restaurant in Antwerpen gelegen aan het prachtige MAS. Het sociale aspect is toch een lijn dat je zowel in de zorg- als in de horecasector kunt doortrekken.”

Je wou dus graag terug in de zorgsector stappen. Hoe ben je dan bij buro Nexus terecht gekomen?

“Na mijn carrière in de horeca, en zeker na de coronacrisis, had ik nood aan wat nieuws. Begin dit jaar besloot ik dan ook om terug te grijpen naar mijn zorgkundige diploma en wat rond te bellen bij verschillende partijen. Uiteindelijk kreeg ik van jullie een telefoontje en ik was benieuwd naar meer. Één week later stond ik weer op kantoor en ondertekende ik mijn contract. Ver wandelen, zat er niet in, aangezien het buro Nexus kantoor in Antwerpen ook uitkijkt op het MAS!”

Wat leuk om te horen dat je voor ons hebt gekozen! Kun je ons meer vertellen over je huidige, en ook allereerste, project?

“Ik sta momenteel op mijn eerste project in een woonzorgcentrum in Overijse. Het is een eindje rijden, maar het is het zeker waard. Mijn takenpakket is gevarieerd. Langs de ene kant help ik de bewoners in hun dagelijkse routine, bijvoorbeeld door hen te helpen om zich te wassen. We houden dagelijks ook een ‘koffietour’. Aan de andere kant houd ik de kamers mee op orde. Zo zal ik al eens kijken of de kledingkasten netjes op orde zijn. Tot nu toe heb ik zeker geen spijt dat ik de overstap heb gemaakt!”

Wat tovert bij jou een glimlach op je gezicht aan het einde van een lange werkdag?

“Wat mij gelukkig maakt, is als op het einde van de dag de bewoners tevreden zijn en ze bovendien goed verzorgd zijn. Ik merk dat ze graag een babbeltje slaan, en dat vind ik zeker niet erg. Je krijgt veel liefde terug en meer moet dat niet zijn.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?