fbpx

Pieter-Jan Aerens

Er is geen handleiding geschreven, je moet het echt zelf doen.

Vertel Pieter-Jan, wat doe jij bij buro Nexus?

Ik heb sinds kort de overstap gemaakt van Talent Master naar Business Partner. Dat wil zeggen dat ik de contact- en vertrouwenspersoon ben van een deel van onze opdrachtgevers. Zij kunnen bij mij terecht voor vragen, afspraken, op- en aanmerkingen over onze professionals of wanneer zij een nieuwe functie gevuld willen zien.

Voorheen studeerde ik toegepaste psychologie, die achtergrond helpt mij zeker. Zo ben ik een goede luisteraar. Ik luister ook liever dan dat ik zelf praat. Door dat luisterende oor te bieden, en dan ook tussen de regels door te lezen, kan ik een hoop uit een gesprek halen. Zo kan ik iemand goed kaderen en inschatten en uiteindelijk met een geschikte oplossing komen.

En wat vind je daar het leukste aan?

Ik vind het super om in een team te werken. Dat klinkt misschien vaag, maar die wisselwerking trekt mij heel erg. Daarnaast speelt het tastbare, mijn targets, ook een grote rol. Ik krijg namelijk ontzettend veel energie van het halen van die targets. Ik haal daar echt mijn voldoening uit. Dat competitieve trekt me aan, ondanks dat ik een introvert ben. Ik wil wel winnen. Dat past ook goed bij één van de kernwaarden van buro Nexus (altijd willen winnen).

Daarbij vind ik het ook leuk om op veel verschillende plekken te komen. Ik kan bij een flink aantal grote bouwbedrijven een kijkje in de keuken nemen. Om daar dan met ervaren mensen om de tafel te zitten en het gesprek aan te gaan. Dat is niet alleen leuk, ik leer er ook nog eens veel van!

Hoe zit het met eigen ontwikkeling bij het bedrijf?

Je krijgt zeker de kans om jezelf te ontwikkelen binnen buro Nexus. Ik hecht zelf de meeste waarde aan de één-op-één gesprekken met mijn leidinggevende. Tijdens zo’n gesprek vatten we even kort samen hoe de zaken lopen. En hoe we het aanpakken de komende tijd. Daarnaast werk ik samen met intelligente en ervaren collega’s die elkaar altijd zullen helpen wanneer er een vraag is. Zo leer je elke dag nieuwe dingen. Maar je krijgt hier zeker geen handleiding. Je moet het ook zelf doen.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?