Mayte van de Velde

Ik wil dat mensen hier met een lach op hun gezicht naar buiten gaan.

Vertel Mayte, wat doe je en wat vind je daar zo leuk aan?

Op dit moment werk ik als talent consultant bij buro Nexus. Een ontzettend brede functie waarbij ik op zoek ga naar hoogopgeleide mensen binnen een wetenschappelijk domein, met daarnaast een passie voor chemie en life sciences. Deze nodig ik uit op gesprek en probeer ik daarna van buro Nexus te overtuigen, voor zover dat nodig is. Mijn doel? Een lange termijn relatie aangaan. Zodat beide partijen elkaar leren kennen, zo vinden we voor iedere kandidaat het best passende project. Ik wil dat mensen hier met een lach op hun gezicht naar buiten gaan. Dat vind ik dan ook meteen het leukst aan dit werk. Het praten met de kandidaten, hen leren kennen, en hen aan een goed project helpen. Ik vind het belangrijk dat zij het gevoel hebben op hun plek te zitten. Daar haal ik veel voldoening uit.

Hoe ben jij bij buro Nexus terecht gekomen?

Na mijn studie ben ik direct op zoek gegaan naar een job. Om die periode te overbruggen heb ik een tijdje de bakkerij, waar ik een vakantiejob had, uit de brand geholpen. Hoewel ik dat erg leuk vond om te doen, wilde ik natuurlijk wel iets doen waar ik kon doorgroeien. Ik zag op het internet iets staan over buro Nexus en dat leek me interessant! Een kennis werkte er al, dus die heb ik eens goed ondervraagd. Later werd ik gebeld door Anton, een van de partners. Ik mocht direct op gesprek komen. Daarna is het eigenlijk heel snel gegaan.

En hoe bevallen de collega’s?

Goed! Bij buro Nexus werken heel vlotte mensen, iedereen is hier heel sociaal. Met een hoekje eraf, zouden we in België zeggen. Dat is positief, hoor! Het is een enthousiaste bende die graag plezier maakt. Maar je kunt ook altijd op elkaar rekenen hier. Dat slaat ook op onze kernwaarde ‘samen groeien’. Daar zijn wij echt een goed voorbeeld van als team. Mensen helpen elkaar graag. Af en toe een borrel op vrijdagmiddag wil dan ook wel helpen. Mijn teamleider Tine inspireert mij daarnaast iedere dag. Zij heeft zoveel ervaring. De manier waarop zij mensen aan buro Nexus weet te binden. Dat zou ik ook wel willen bereiken later.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?

Ik ga akkoord met het privacy statement