fbpx

Kevin Henckens

De ervaring die ik hier kan opbouwen is goud waard.

Dag Kevin, waarom koos je voor project sourcing?

“Ik vond het concept van consultancy erg aantrekkelijk, omdat ik tijdens mijn laatste jaar studeren nog niet goed wist in welke sector ik terecht wou komen. Als consultant heb je namelijk veel afwisseling en flexibiliteit. Aangezien ik jong ben en weinig verplichtingen heb, is dit hét ideale moment om veel ervaring op te doen in verschillende sectoren.”

Uiteindelijk koos je om met buro Nexus in zee te gaan. Kan je even toelichten waarom?

“Ik werd via LinkedIn door verschillende partijen benaderd. Bedrijven die te formeel waren en waar ik geen goed gevoel bij had, heb ik meteen gefilterd. Vervolgens ben bij enkele consultancy bureaus op kennismakingsgesprek gegaan. Meestal kreeg ik bestaande, veilige projecten voorgeschoteld. Buro Nexus sprong er bij mij uit, omdat hier echt naar mij geluisterd werd. Op basis van mijn voorkeuren werd op zoek gegaan naar een geschikt project, wat een verfrissende aanpak was. Ik wou bijvoorbeeld heel graag naar het buitenland. Bij andere partijen was dit moeilijker, maar via buro Nexus kon ik in Duitsland aan de slag.”

Vertel eens over je huidig project.

“Sinds augustus ben ik als consultant Werfleiding aan de slag bij Smet-Tunneling. Ik heb al op veel grote werven mogen werken en heb heel wat internationale contacten gelegd. Naast mijn Duitse ploeg, werk ik namelijk ook samen met een Engelse en Ierse ploeg én internationale leveranciers. Natuurlijk was het wennen in het begin: je zit alleen in het buitenland en krijgt plots heel wat verantwoordelijkheid. Maar voor mij is dit een goede keuze, want ik hou wel van een uitdaging en wil alles uit mezelf halen. De ervaring die ik met dit project al heb kunnen opbouwen, is goud waard.”

Wat brengt de toekomst voor jou?

“Mijn huidig project bij Smet Group loopt nog tot augustus 2020. Daarna ga ik in elk geval nog enkele projecten doen om verschillende sectoren te leren kennen. Vòòr dit project kende ik tunnelboringen bijvoorbeeld niet. Dat maakt me nieuwsgierig naar andere mogelijkheden waarvan ik nu nog niet weet dat ik ze heb. Maar wat mijn volgende stap exact wordt, weet ik nog niet. In elk geval zal het een project worden met technische complexiteit, want daar hou ik van. Ik weet zeker dat buro Nexus me goed zal ondersteunen in de zoektocht!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?

    Ik ga akkoord met het privacy statement