fbpx

Jorden Van Bakel – Consultant Industry & Manufacturing

''Bij buro Nexus kreeg ik gelijk het juiste gevoel. Het contact met de Talent Master verliep vlot en ik heb uiteindelijk niet lang over mijn keuze hoeven nadenken.''

Dag Jorden, leuk dat je jouw verhaal met ons wilt delen! Zou je eerst jezelf even kunnen voorstellen?

Zeker, ik ben Jorden en ik ben 23 jaar. Ik woon al heel mijn leven in Antwerpen en momenteel werk ik op projectbasis bij EQUANS. Op het middelbaar onderwijs heb ik elektromechanica gestudeerd waar ik in de laatste graad in aanraking kwam met automatisatie. Ik merkte gelijk dat dit voor mij de perfecte match was. Ik ben daarna Automatisering gaan studeren in Antwerpen. Deze opleiding heb ik in juni 2021 mogen afronden. In mijn vrije tijd game ik graag of maak ik muziek. Drum and Bass en Techno zijn dan ook mijn favoriete genres.

Leuk om te horen dat je naast je werk ook graag creatief bezig bent! Was het een bewuste keuze om na school op projectbasis aan de slag te gaan?

Dit was zeker mijn plan. Na je studie heb je zoveel keus en weet je eigenlijk niet goed wat je moet kiezen. Werken op projectbasis was voor mij ideaal. Ik ben destijds bij drie bedrijven op gesprek geweest die consultants op projectbasis plaatsen. Bij buro Nexus kreeg ik gelijk het juiste gevoel. Het contact met de Talent Master verliep vlot en ik heb uiteindelijk niet lang over mijn keuze hoeven nadenken.

Mooi om te horen dat buro Nexus er voor jou uitsprong! Kun je wat meer vertellen over je project bij Equans en wat deze baan voor jou leuk maakt?

Bij EQUANS ben ik bezig met het beveiligen van kritieke gebouwen, dit zijn bijvoorbeeld hoogspanningsposten, gevangenissen en gerechtsgebouwen. Het beveiligen hiervan gebeurd aan de hand van camerabewaking en toegangscontroles. Ik ben niet de technieker die bijvoorbeeld de camera’s daadwerkelijk plaatst, maar wanneer deze hangen kruip ik achter mijn computer om de geïnstalleerde apparaten te vinden en in te stellen. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat een batchlezer iemand toegang kan geven tot een gebouw. Op mijn huidige project ben ik voornamelijk bezig met de detectie van nummerplaten. Ik stel de camera’s zo in dat deze de nummerplaten kan lezen. Het leuke aan mijn baan vind ik dat alles nieuw is voor mij en ik daarom veel kan leren en mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik wil nu zo veel mogelijk kennis vergaren en werken op projectbasis biedt mij deze kans.

De passie voor je vak straalt er vanaf! Zou je mensen aanraden om bij buro Nexus te komen werken op projectbasis?

Zeker en vast, ik doe dit al bij vrienden van mij die aan het twijfelen zijn. Tegen de mensen die nog aan het studeren zijn wil ik zeker aanbevelen om op projectbasis te gaan werken. Hierdoor krijg je als jonge starter de kans om jezelf in rap tempo te ontwikkelen. Uiteraard is buro Nexus dan de beste optie. Hier krijg je uitstekende begeleiding, heb je een groot aanbod aan uitdagende projecten en heb je altijd werkzekerheid.

Mooie woorden Jorden! Welke doelen & ambities heb je voor de toekomst?

De komende jaren wil ik zoveel mogelijk leren over de markt en mijn vak. Ik weet namelijk dat ik graag docent wil worden als ik wat ouder ben. Het lijkt mij prachtig om mijn kennis over te kunnen brengen naar de jeugd in de schoolbanken. Ik vind het hierbij belangrijk om zelf genoeg kennis te hebben zodat ik iedereen zo goed mogelijk kan informeren.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?