fbpx

Interview Yordi Neetens

''Ik vind de vrijheid om zelf je eigen werkwijze te bepalen erg prettig.''

Dag Yordi, wij kennen elkaar al, maar zou je eens wat meer over jezelf kunnen vertellen voor de lezer?

Zeker en vast! Ik ben Yordi, ben 26 jaar en ik woon in de groene rand rond Brussel. In mijn vrije tijd voetbal ik graag. Ik deed dit eerst op groot veld, maar door een blessure heb ik het moeten beperken tot zaalvoetbal. Verder houd ik ontzettend van reizen, Belgische bieren en afspreken met mijn vriendin en vrienden. We leggen dan een kaartje of gaan feesten tot in de late uurtjes. Op 1 maart 2022 ben ik gestart als Talent Master bij buro Nexus, maar sinds kort ben ik actief als Business Partner. Daarover straks meer!

Leuk om te horen! Hoe zijn je eerste maanden bevallen?

Zeer goed! Het is wel een rollercoaster geweest bij ons kantoor in Brussel. Dit kwam door enkele verschuivingen in de manier van werken en collega’s die weg gingen of een andere functie kregen. Toch vond ik deze periode erg leuk, want ik ben iemand die snel kan schakelen en open minded is. Ik had dan wel de functie van Talent Master, maar er kwam veel meer bij kijken. Zo heb ik veel andere taken, zoals het langsgaan op projecten, mogen oppakken waardoor ik een zeer veelzijdige job had.

Waarom heb je doen besluiten een stap te maken naar Business Partner?

Ik heb altijd al de ambitie gehad om terug te gaan naar de klantenzijde. Ik zeg terug omdat ik bij mijn vorige job een buitendienstfunctie had. Verder heb ik de afgelopen maanden zoveel mogen leren over het werk van een Business Partner dat ik veel affectie heb gekregen met deze job. Een andere mooie bijkomstigheid is dat ik nu consultants, die ik zelf heb aangeworven, mag gaan plaatsen bij opdrachtgevers. Zo kan ik mensen met wie ik een klik heb helpen aan een mooi project en dat gaat mij voldoening geven.

Dat is zeker tof! Kun je ons eens meenemen in een werkdag en wanneer is deze voor jou geslaagd?

Een werkdag op kantoor Brussel begint altijd met een kick-off. Hierin bespreken we alle informatie zodat iedereen van elkaars planning op de hoogte is. Ik vlieg er persoonlijk graag gelijk in, want in de ochtend heb ik de meeste concentratie. Je zou mij ook zeker kunnen beschrijven als een ochtendmens, want ik begin graag vroeg in de morgen. Rond 07:45 uur. Ik controleer dan altijd mijn mail en probeer te filteren wat urgent is en wat ook later op de dag kan. Verder probeer ik mijn intakes snel na elkaar te plannen. Waar andere collega’s dit verspreiden over verschillende dagen, doe ik dit graag op dezelfde dag. Zo heb ik bijvoorbeeld op dinsdag drie intakegesprekken en voer ik op woensdag alle administratie in. Ik vind de vrijheid om zelf je eigen werkwijze te bepalen erg prettig. Gedurende mijn werkdag stel ik voor mijzelf continu doelen. Dit kan gaan over werven van bepaalde leads of het afmaken van mijn administratie. Wanneer ik deze doelen behaal, is mijn werkdag geslaagd.

Je bent veel in contact met mensen uit de zorg. Hoe vind je het om in deze sector te werken?

Ik kom uit de bierwereld, dus het is een enorm verschil. Waar mijn vorige job heel commercieel was, focus ik mij nu op het menselijke stuk. Ik merk dan ook dat ik mijzelf hier veel meer thuis voel. De consultants zijn warme mensen met het hart op de goede plek en het contact is zeer prettig. Ik kom zelf ook uit een zorgomgeving, want mijn moeder is verpleegkundige, mijn zus studeert geneeskunde en mijn vriendin werkt als voedings-  en dieetkundige in een woonzorgcentra.

Je gaat nu een nieuwe rol binnen buro Nexus vervullen. Wat vind je van de kansen die je krijgt?

Het mooie vind ik dat je de kans krijgt om zelf je eigen ideeën te implementeren. Dit is niet alleen persoonlijk, maar ook per kantoor. Zo proberen wij als team ‘bureau Brussel’ naar een hoger niveau te tillen waarbij de incentives een aanmoediging zijn. Op persoonlijk vlak ligt de bal bij jezelf. Als jij ervoor gaat, kun je jezelf in snel tempo ontwikkelen.

Mooi gesproken! Ik denk dat jij een uitstekend voorbeeld bent hoe je door hard te werken snel stappen kunt maken. Wat betekent werkgeluk voor jou?

Voor mij is vrijheid hebben in je doen en laten ontzettend belangrijk. Zoals ik al eerder heb benoemd, hebben wij de vrijheid om onze eigen werkwijze toe te passen, maar bijvoorbeeld ook de vrijheid om vanuit een ander kantoor of thuis te werken. Ik doe het zelf niet vaak, maar dat het kan geeft mij een vrij gevoel. Verder ervaar ik door het team in Brussel echt werkgeluk. Je zou het kunnen zien als een vriendengroep. Zo hecht zijn we en dit resulteert in een gezellige werksfeer.

Als je andere zou vertellen over buro Nexus, wat zou je dan zeggen?

Dan moet ik allereerst zeggen dat ons kantoor in Brussel een van de mooiste kantoren van het land is. We zitten in Tour & Taxi’s, wat echt een museumstuk is. Wij proberen daar met een klein en gezellig team onze consultants aan de mooiste en best passende projecten te helpen. Verder is buro Nexus een dynamisch bedrijf waar de consultant op nummer één staat. Het mooiste voorbeeld is dat ik twee vrienden heb aangedragen om bij ons te komen werken. En groter compliment vanuit een medewerker is er naar mijn mening niet.

Kijkend naar de toekomst, welke ambities heb je?

Mijn eerste stap is gezet door mijn nieuwe job als Business Partner. Ik wil mij de komende tijd hier vol op focussen, zodat ik hier de beste in word. Verder heb ik daarna nog wel de ambitie om verder door te groeien, maar voor nu focus ik mij hierop. Wel weet ik dat er bij buro Nexus voldoende mogelijkheden zijn, dus dat is een geruststellend gevoel.

Tot slot, de zomer loopt op zijn eind. Kun je ons meenemen hoe jij deze periode hebt doorgebracht?

Naast werken ben ik afgelopen zomer met mijn vriendin op vakantie geweest naar Rhodos. Daar hebben we genoten van de Griekse zon en het lekkere eten. Verder ben ik naar een optreden geweest van Average Rob. Een echte aanrader, erg leuk! De zomer afsluiten doe ik met ons buro Nexus festival genaamd ‘Nextival’. Ik kijk er erg naar uit om samen met alle collega’s en consultants een toffe dag te beleven.

Yordi

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?