Interview Virginia Diels

‘’Ik merk echt aan mezelf dat ik met plezier naar mijn werk ga en dat ik trots ben om voor buro Nexus te werken.''

Hi Virginia, leuk om je te spreken! Zou je ons wat over jezelf kunnen vertellen?

Hallo, zeker. Ik ben Virginia Diels, ben 25 jaar en ik woon nu nog in Antwerpen op het Eilandje. Ik zeg nu nog, omdat ik de grote stad ga verlaten om samen te wonen met mijn partner in Zandhoven. Verder ben ik in mijn vrije tijd vaak te vinden bij mijn paard. Daar zorg ik goed voor en dit zal nu een stuk gemakkelijker worden, omdat ik er dichterbij ga wonen.

Leuk om je beter te leren kennen. Zou je ons mee kunnen nemen in jouw carrière?

Eigenlijk heb ik al heel mijn leven een passie voor de zorg. Daarom was mijn studiekeuze gemakkelijk en ben ik bejaardenzorg gaan studeren. Na mijn studie ben ik direct gaan werken en hier heb ik geen seconde spijt van gekregen. Begin juli 2022 ben ik gestart bij buro Nexus en daar zit ik nu op mijn eerste project wat ontzettend goed bevalt.

Tof om te horen dat je zoveel passie hebt voor je werk. Wat maakt jou gelukkig in je werk?

Ik beteken graag iets voor mensen door goede zorg af te leveren. Als ik bij mensen binnenkom, zijn ze vaak dolgelukkig en dit geeft mij veel voldoening. Soms ben je een van de weinige mensen die ze zien op een dag en dan zie je de mensen echt opfleuren. Zo zie ik de mensen met de dag beter worden en dit is waar ik het voor doe.

Wow, wat mooi dat je werk je zo gelukkig maakt! Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen en hoe bevallen de eerste maanden?

Ik ben jullie tegenkomen op het internet, waarna ik zelf contact heb opgenomen. Ik ben toen op gesprek gegaan en vanaf het eerste moment was ik heel enthousiast. Inmiddels ben ik een paar maanden bezig en kan ik niet anders dan vol lof over jullie spreken. De communicatie naar mij toe is super en ik kan altijd bij mijn HR Fieldmanager terecht. Ik merk echt aan mezelf dat ik met plezier naar mijn werk ga en dat ik trots ben om voor buro Nexus te werken. Daarnaast is de vrijheid die ik krijg een voordeel. Zo kon ik bijvoorbeeld een vaste vrije dag kiezen. Buiten het werk om is de sfeer ook geweldig. Ik kom graag langs op de Nexus Cafés om gezellig met collega’s te babbelen.

Kijk! Dat is mooi om te horen. Kun je ons wat meer vertellen over je huidige project?

Natuurlijk, ik zit op project bij woonzorgcentrum De Pelikaan in Deurne. Daar ben ik actief als zorgkundige waar ik mensen verzorg en help bij alledaagse handelingen. Hierbij kun je denken aan wassen, aankleden en ondersteunen bij de maaltijden. Het fijne aan mijn job is dat ik werk volgens een vaste structuur. Zo weet ik wat er gaat gebeuren, wat zowel voor mij als voor de mensen fijn is.

Momenteel ben je nog bezig op je eerste project, maar in de toekomst ga je andere projecten doen. Was het kiezen voor werken op projectbasis een bewuste keuze?

Zeker, ik heb bewust gekozen voor afwisseling. Ik vind het fijn om verschillende plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Zo wil ik alles proberen, van een ziekenhuis tot de psychiatrie. Op die manier blijf ik mezelf uitdagen en dat is precies wat ik wil.

Fijn om te horen dat je de goede keuze hebt gemaakt. Als je mensen zou vertellen over buro Nexus, wat zou je vertellen?

Op de eerste plaats zou ik het fijne contact met de HR Fieldmanager benoemen. Deze staat altijd voor je klaar en denkt mee in oplossingen. Nooit is iets teveel. Verder hebben jullie veel voordelen waar je als werknemer van profiteert. Denk hierbij aan de Nexus Cafés of de leasewagen met tankpas. Al met al is buro Nexus een top bedrijf waar je als werknemer echt gewaardeerd wordt.

Om het interview af te sluiten. Heb je nog leuke plannen deze zomer?

Ik heb de afgelopen tijd veel gewerkt en de verhuizing naar Zandhoven komt eraan. Hier zal ik mijzelf druk mee bezig gaan houden. Klussen, klussen en nog eens klussen. Verder kijk ik er ook naar uit om samen met mijn paard te genieten van het mooie weer.

Virginia Diels

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?