Interview Shanti Claeys

''De dankbaarheid en voldoening die je krijgt van bewoners is voor mij onbetaalbaar. Als zij gelukkig zijn ben ik dat ook.''

Hi Shanti, kun je ons wat over jezelf vertellen?

Hallo, mijn naam is Shanti en ik ben 24 jaar. Ik ben afkomstig uit Oostende en woon sinds twee jaar in Veurne. Momenteel werk ik als projectverpleegkundige en dit doe ik nu bijna vier jaar. Echter was dit niet altijd mijn plan, ik ben namelijk afgestudeerd aan de hotelschool als kok. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat het sociale aspect en voor mensen zorgen echt mijn droom was. Hierom heb ik na mijn afstuderen gekozen om te starten met de opleiding Verpleegkunde. Verder ben ik bijna twee jaar samen met mijn vriend. Samen doen wij veel leuke dingen en ben ik buiten de werkuren te vinden op een terrasje in de zon of op de zetel voor Netflix. Ook ga ik heel graag bowlen en probeer ik zo vaak mogelijk langs te gaan bij familie. Ze zijn heel belangrijk voor mij en daar maak ik graag tijd voor vrij.

Wat leuk om je wat beter te leren kennen. Zou je ons mee kunnen nemen in jouw carrière tot nu toe?

Nadat ik had gekozen om te gaan voor een carrière in de zorg, heb ik in vier jaar al elf projecten mogen doen. Hierdoor heb ik in korte tijd een rugzak vol ervaringen gevuld. Momenteel ben ik bezig op een project in een woonzorgcentrum op vijf minuten rijden van mijn deur. Dit is vanuit buro Nexus heel goed geregeld. Verder heb ik al van alles gedaan, zo heb ik projecten gedaan in het ziekenhuis, de thuiszorg, woonzorgcentra en zelfs in een klooster. Dat laatste project was een enorme ervaring. Samen met drie andere verpleegkundigen heb ik tien maanden gewerkt in het klooster van Beernem. Wij zorgden hier voor de Broeders Van Liefde en één zuster. Dit was een project om nooit te vergeten. Tot op de dag van vandaag heb ik ook nog goed contact met de andere verpleegkundigen. Dit zijn voor mij vrienden voor het leven.

Wow, dat is een veelzijdige carrière! Wat maakt jou gelukkig in je werk?

Dat is zeker en vast de dankbaarheid en voldoening die je krijgt. Die is voor mij onbetaalbaar, want als mijn bewoners gelukkig zijn dan ben ik dat ook. Er is eigenlijk elke dag wel iets wat mij gelukkig maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een compliment dat je goed bezig bent, een patiënt die zijn/haar verjaardag viert of de positieve instelling van een patiënt. Verder ben ik iemand die het bieden van totaalzorg heel belangrijk vind. Hier horen ook de kleine dingen bij als het lakken van nagels, een wandeling maken en het spelen van een spel. Bij mijn huidige project hebben ze een eigen kleine boerderij met een pauw, ezel, ganzen en geiten. Bewoners vinden het altijd erg leuk om hier langs te gaan en dit doe ik dan ook graag met ze.

Mooi om te horen hoe gelukkig je wordt van je werk. Hoe ben je met buro Nexus in aanraking gekomen en hoe beviel het eerste contact?

Hiervoor werkte ik voor een ander projectverplegingsbedrijf. Daar kwam ik in aanraking met een collega die bij buro Nexus werkte en daar begon mijn interesse. Ik ben informatie gaan opzoeken en het sprak mij meteen aan. Projecten dicht bij huis, een goed salaris en een bedrijfswagen die bespreekbaar is. Ik ben uiteindelijk op gesprek gegaan en dit voelde als thuiskomen. Een kantoor in het hartje van Gent, hoe hip is dat! Verder zijn alle collega’s enorm attent en ben ik altijd welkom voor een babbel en een goede tas koffie.

Goed om te horen dat het werken op projectbasis goed bevalt! Kun je ons meenemen waarom buro Nexus en jij een goede match zijn?

Werken op projectbasis is de voornaamste reden om aan de slag te gaan bij buro Nexus. Hierdoor krijg ik de kans om veel te leren en verschillende mensen te ontmoeten. Hierdoor kan ik mensen dingen leren en zelf kennis op doen. Tot slot zijn de overige voorwaarden erg fijn. Wat ik ook nog wil benoemen is de erkenning en waardering die ik krijg vanuit mijn aanspreekpunt. Ik word overal bij betrokken en voel me oprecht gewaardeerd.

Kijk, dat zijn nog eens mooie woorden! Hoe bevalt jouw buro Nexus avontuur en detacheren?

Mijn buro Nexus avontuur bevalt erg goed. Ik voel me op mijn plek en de collega’s zijn erg begripvol. Ze proberen echt het beste voor je te krijgen. Het werken op projectbasis was iets wat ik al gewoon was, maar dit bevalt erg goed. Ik vind het leuk om te wisselen van projecten en toch werkzekerheid te hebben. Doordat we project draaien van tenminste drie maanden is er voldoende inwerktijd. Door mijn ervaringen en kwaliteiten ben ik direct inzetbaar op de werkvloer, wat gunstig is voor de opdrachtgever.

Fijn om te horen dat je goed op je plek zit. Stel, je zou mensen vertellen over werken bij buro Nexus. Wat zou je zeggen?

Voor mij is buro Nexus een bedrijf waarin iedereen gelijkgesteld wordt en je niet zomaar een nummer bent. Bovenal hangt er ontzettend prettige werksfeer en dat is voor mij het belangrijkste. Verder is de persoonlijke benadering enorm fijn. Toen ik met mijn verjaardag naar het kantoor ging om te trakteren hebben ze mij echt in de watten gelegd. Voor mij voelt buro Nexus als thuiskomen.

Je hebt gewerkt aan het front tijdens de coronapandemie. Hoe heb je dit ervaren?

Dit was voor mij redelijk heftig. Ik draaide op dat moment een dienst op de interne afdeling in het ziekenhuis, maar deze afdeling werd omgebouwd naar COVID-afdeling. Stond ik erom te springen? Neen, maar ik wilde wel graag mensen in nood helpen. Tijdens deze periode heb ik enorm veel geleerd en het heeft mij als persoon aan het nadenken gezet. Het heeft mij doen inzien dat je blij moet zijn met de dingen die we hebben en kunnen. Voor ons is bijvoorbeeld naar de toilet gaan iets dagdagelijks, maar voor deze patiëntengroep was dit een hele opgave. Verder was het onmenselijke contact zwaar voor mij. Ik was volledig ingepakt en heb mensen niet kunnen helpen hoe ik het in gedachte had. Gelukkig heb ik gedurende deze periode veel steun gekregen van mijn familie en vrienden.

Heftig, maar wat goed dat je nu zo in het leven staat. Tot slot, de zomer staat voor de deur, heb je nog leuke plannen?

Ik heb zeker leuke plannen! Volgende maand vertrek ik met het gezin richting het noorden van Schotland. Hier gaan wij genieten van de prachtige natuur en hopelijk ook van het weer. Verder ga ik eind Augustus met mijn vriend een weekend naar Spa- Francorchamps om de Formule 1 wedstrijd te kijken. Daar gaan wij genieten van de spannende strijd tussen Redbull en Ferrari. De zomer sluit ik in september samen met mijn vriend af in het zuiden van Spanje. Daar gaan wij lekker relaxen en tot rust komen. Al met al een drukke planning deze zomer!

Shanti interview

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?