Interview Karolien Rondou

‘’Ik wil graag iets kunnen betekenen voor de medemens.''

Hi Karolien! Leuk om elkaar te spreken. Kun je ons vertellen wie Karolien is?

Natuurlijk! Ik ben Karolien, 30 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Scherpenheuvel. Dit doen we niet alleen, want we worden vergezeld door onze kat en hond. In mijn vrije tijd zoek ik graag de sociale gelegenheden op. Ik ga graag op café en ben zot op uit eten gaan. De Mexicaanse en Italiaanse keuken hebben zeker mijn voorkeur, maar je maakt mij ook heel blij met sushi.

Leuk om je te leren kennen. Hoe ben je in de zorg gerold?

Op jonge leeftijd heb ik mijn moeder mee moeten verzorgen en daar is mijn passie voor de zorg ontstaan. Dit was natuurlijk niet altijd makkelijk, maar het geeft een fijn gevoel als je iemand kan helpen. Ook hier is het sociale aspect weer heel belangrijk. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor de medemens. Inmiddels werk ik dan ook al zes jaar in de zorg. De laatste jaren als projectzorgkundige in verschillende rusthuizen en daarvoor als opvoeder in de GGZ. Voor mij is een dag geslaagd als ik een lach kan toveren op iemands gezicht.

Inmiddels werk je al meer dan één jaar bij buro Nexus. Hoe is dit avontuur tot nu toe?

Klopt, ik ben benaderd via LinkedIn door jullie. Op dat moment werkte ik bij een ander projectsourcingsbureau, maar ik zat daar niet helemaal op mijn plek. Ik ben toen op gesprek gekomen en dat was gelijk heel prettig. Jullie luisteren echt naar mijn wensen, denken mee in leuke projecten en hebben aantrekkelijke voorwaarden. Met name het luisteren naar mijn wensen vind ik heel fijn. Dit miste ik bij mijn vorige werkgever. Ik kan dus wel zeggen dat mijn buro Nexus avontuur heel goed bevalt.

Fijn om te horen! Kun je een leuk moment met ons delen uit jouw buro Nexus tijd?

Bij mijn vorige project heb ik enorm veel cadeautjes gekregen van de bewoners toen ik wegging. Ze hadden deze zelf geknutseld, dus dit vond ik heel speciaal. Het geeft toch aan dat ze blij met mij waren.

Tof! Je werkt inmiddels al meerdere jaren op projectbasis. Hoe bevalt dit?

Voor mij is dit een hele goede oplossing. Ik ben iemand die snel in een sleur raakt en door de verschillende projecten voorkom ik dit. Daarnaast vind ik het sociale aspect van mijn werk heel belangrijk en op deze manier ontmoet ik veel verschillende mensen. Voor mij is het echt de ideale uitkomst.

Als je mensen over buro Nexus zou vertellen. Wat zou je tegen ze zeggen?

Ik doe dit al regelmatig, zo heb ik al een aantal collega’s aangedragen. Voor mij is buro Nexus een toffe werkgever. Er hangt een fijne familiale sfeer en ze luisteren echt naar jouw wensen. Daarnaast hebben jullie de ambitie om marktleider te worden in werkgeluk. Ik denk dat dit al heel veel zegt over jullie als bedrijf.

Kijk aan! Je bent eigenlijk een echte buro Nexus ambassadeur. Nu loopt 2022 op zijn einde. Wat waren voor jou de mooiste momenten dit jaar?

Op werkvlak moet ik toch weer zeggen de cadeautjes. Dit was een speciaal moment en zal me zeker bijblijven. Op privégebied is de aankoop van ons huis het hoogtepunt. Het is een oud huis, dus we zijn volop aan het renoveren. Een flink project, maar het eindresultaat mag er straks zijn!

Tof zeg! Kijkend naar 2023. Heb je nog bepaalde doelen?

Ik zit eraan te denken om mezelf te gaan bijscholen. Dit staat nog in de startfase, dus ik ben het nu aan het bespreken met mijn HR Fieldmanager Barbara. Ik vind het in ieder geval al heel prettig dat jullie de kans tot bijscholing aanbieden. Zo blijven collega’s zich ontwikkelen en dit draagt bij aan het werkgeluk.

Karolien Rondou

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?