fbpx

Interview Julie Uylenbroek

‘’Ik had écht de nood aan menselijk contact en zodoende ben ik in de zorg terechtgekomen.’’

Hi Julie, leuk om je te spreken! Kun je ons vertellen wie Julie is en waar je te vinden bent buiten de werkuren?

Natuurlijk, ik ben Julie en ben 33 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Anderlecht, maar momenteel woon ik samen met mijn vriend in Sint-Pieters-Leeuw. Voorheen had ik veel hobby’s, zoals toneel en muziek, maar ook sporten, zoals aikido, basketbal, ballet, en voetbal vond ik tof. Helaas komt dit er niet veel meer van door drukte en zwakke knieën. Nu benut ik mijn vrije tijd vaak met vrienden.

Zonde dat je de sport vaarwel hebt moeten zeggen. Je werkt sinds juni dit jaar bij ons. Kun je ons meenemen in jouw carrière hiervoor?

Na het middelbaar heb ik één jaar gestudeerd voor leerkracht lager onderwijs. Dit bleek niet te zijn wat ik ervan had verwacht, waardoor ik de keuze heb gemaakt om te kiezen voor sociaal werk. Helaas paste dat ook niet bij mij en ben ik terecht gekomen bij mijn oude werk als jobstudent. Dit was bij Colruyt op de afdeling klantendienst. Hier heb ik tien jaar met veel plezier gewerkt, maar toch bleef ik het gevoel houden dat ik meer met mensen wilde werken. Ik had écht de nood aan menselijk contact en zodoende ben ik in de ouderenzorg terecht gekomen.

Goed dat je je gevoel hebt gevolgd! Inmiddels zit je op project bij het Heilig Hart in Grimbergen. Kun je ons hierin meenemen?

Ik zit op de afdeling Tommenmolen Rijkenhoek. Dit is een somatische afdeling waar voornamelijk ouderen wonen die minimale hulp nodig hebben. Ik voer hier zorgkundige taken uit. Dit bestaat bijvoorbeeld uit wassen, aankleden en eten geven. Verder is het als zorgkundige plus sinds vorig jaar mogelijk om vijf verpleegkundige handelingen uit te voeren. Ik mag nu bijvoorbeeld bepaalde inspuitingen en medicatie geven. Dit maakt het werk extra tof!

Dat klinkt als een veelzijdige job! Hoe bevalt de stap naar de (ouderen)zorg en wat maakt jou gelukkig in je werk?

Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van mijn beslissing. Ik kan volledig mezelf zijn en ik geniet ervan om voor mensen te zorgen. Ik doe dit thuis ook voor mijn ouders. In de toekomst wil ik zeker verder groeien in het verpleegkundig vak, maar eerst wil ik mij focussen op mijn privéleven. Wat mij gelukkig maakt is de glimlach terugzien op mensen hun gezicht. Ik ben een heel open persoon en maak graag grapjes. Vaak is het zo dat oudere mensen eenzaam zijn en dan kan een kort gesprek al veel betekenen voor iemand.

Mooi gesproken! Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen?

Op mijn vorige werkplek werkte een collega die bij buro Nexus werkte. Zij wist dat ik niet helemaal meer gelukkig was met mijn werk en adviseerde mij om eens op gesprek te gaan bij jullie. Dit heb ik gedaan en daar zag ik de vele voordelen van werken bij buro Nexus. Buiten het feit dat je mooie projecten op maat aangeboden krijgt, profiteer je ook van veel voordelen. Zo ben ik bijvoorbeeld heel blij met de bedrijfswagen en verzekeringen.

Inmiddels werk je een paar maanden bij het Heilig Hart. Kun je een mooi moment met ons delen?

Twee maanden geleden hebben we de verjaardag van een 100-jarige mogen vieren. Dit was een speciale en emotionele dag voor iedereen. Voor de vrouw in kwestie zelf, maar ook voor de medebewoners, familieleden en werknemers. Gedurende de hele dag was het feest. Er werden foto’s getoond en verhalen gedeeld. Daarnaast was er veel bezoek. Voornamelijk familie, maar ook de burgemeester en de directeur van het rusthuis. Extra leuk is de 100-jarige gang bij ons in het gebouw. Hier hangen alle 100-jarige met een foto aan de muur. Deze dame heeft zich dus aan dit rijtje toe mogen voegen.

Je werkt nog niet zo lang bij ons, maar zou je buro Nexus aanbevelen?

Zeer zeker! Ik zou echt aanraden om contact op te nemen met jullie. Een prettige werkgever die luistert naar jouw behoeftes en hier een passend project voor gaat zoeken. Verder is het persoonlijk contact een belangrijk punt voor mij. De HR Fieldmanager is altijd nauw betrokken en denkt echt met je mee. Dit geeft een prettig gevoel.

Tot slot, heb je nog doelen/ambities voor de toekomst?

In de toekomst zeker open om mezelf verder te ontwikkelen als zorgkundige en verpleegkundige. Dementie is altijd al iets geweest waar ik geïnteresseerd in ben, dus dat zou een goede optie zijn. Voor nu zit ik goed op mijn plek en focus ik mij samen met mijn vriend op nieuwe stappen in ons privéleven. Zo willen we graag samen gaan wonen en een kindje krijgen.

Interview Julie

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?