fbpx

Interview Janne – Talent Master Zorg

''Ik wil mensen een stap vooruithelpen en dan is een eerlijke mening waardevol. ''

Hey Janne, wij kennen elkaar al, maar zou je wat meer over jezelf willen vertellen aan de lezer?

Dag lezers! Ik ben Janne, 24 jaar oud en ik werk sinds april 2022 bij buro Nexus. In mijn vrije tijd probeer ik veel tijd door te brengen met vriendinnen en te sporten. Zo heb ik pasgeleden een abonnement afgenomen bij de Basic-Fit en ik doe ook nog aan hardlopen. Hier kan ik al mijn energie in kwijt! Daarnaast woon ik sinds tweeënhalve maand samen met mijn nicht in het centrum van Antwerpen. Zo kan ik ook op de fiets naar mijn werk toe en heb ik alle leuke plekken dichtbij in de buurt. Tot slot, tijdens mijn vakanties maak ik graag mooie reizen. Zo heb ik begin april genoten van een heerlijke vakantie op Aruba.

Kijk eens aan! Neem ons eens mee in jouw passie voor vakanties?

Ik denk dat iedereen graag op vakantie gaat, maar ik ben gek op verre reizen. Zo heb ik al vele landen mogen bezoeken waar ik echt genoten heb van de verschillende culturen, de diversiteit in eten, de schoonheid van de natuur en de vriendelijkheid van de mensen. Echte aanraders voor mij zijn: Thailand, de Filipijnen, Costa Rica en Nieuw-Zeeland. Totaal verschillende landen, maar elk land is op een eigen manier bijzonder. Daarnaast probeer ik ook elk jaar te gaan skiën. De afwisseling tussen een winter- en zomervakantie vind ik perfect.

Toffe reizen! Ook gaf je aan dat jouw vriendinnen belangrijk voor jou zijn. Waarom is dit zo?

Wanneer ik met mijn vriendinnen ben, kan ik echt mijzelf zijn en we brengen dan ook veel tijd met elkaar door. Vanaf dat ik op vrijdag het kantoor verlaat, tot aan het moment dat ik op maandag weer opstart, hebben we nauw contact. Zo gaan we gezellig uiteten of op stap. Zij zorgen voor de ontspanning en gezelligheid in mijn leven.

Mooie woorden! Je werkt inmiddels iets meer dan een jaar bij ons als Talent Master. Wist je altijd al dat je aan de slag wilde binnen de sales?

Ik heb mijn bachelor Marketing behaald. Uiteindelijk paste dit toch niet helemaal bij mij, maar binnen mijn studie kwam ik in aanraking met sales. Ik merkte dat mijn interesse hier lag en zodoende ben ik mij hierin gaan oriënteren. Voordat ik bij buro Nexus ben komen werken, heb ik een anderhalf jaar gewerkt als Vertegenwoordiger. Hier kwam ik erachter dat sales en ik een juiste match zijn en inmiddels werk ik met veel plezier bij buro Nexus.

Je hebt eerst gewerkt als Talent Master binnen onze Techniek niche, maar je bent een aantal maanden geleden geswitcht naar de Zorg niche. Hoe is deze keuze tot stand gekomen?

De eerste negen maanden van mijn buro Nexus carrière heb ik gewerkt als Talent Master Techniek. Een niche waar ik op voorhand weinig kennis over had, maar ik dacht dit komt vanzelf wel. Rekruteren is tenslotte rekruteren. Toch ben ik hiervan teruggekomen, want om goed te rekruteren binnen deze niche is het belangrijk om een feeling te hebben met de mensen en de niche. Ik merkte aan mezelf dat dit op sommige vlakken ontbrak en dat dit mij tegenhield in mijn werk. Uiteraard heb ik altijd alles gegeven om mijn werk zo goed mogelijk te doen, maar soms moet je een keuze maken die beter is voor jezelf. Dit doet er niet aan af dat ik een geweldige tijd gehad heb op het kantoor in Berchem. Het is een tof team met een enorme passie voor het vak! Daarnaast heb ik daar alle kneepjes van rekruteren mogen leren.

Goed dat je deze keuze hebt gemaakt! Inmiddels werk je als Talent Master Zorg in Antwerpen. Kun je ons eens meenemen in een werkweek?

We beginnen elke week met een weekstart. Hierbinnen bespreken wij als Talent Masters welke profielen we deze week zullen zien en naar welke profielen we op zoek gaan. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het online zetten van onze vacatures. Zo heeft iedereen binnen ons kantoor een extra taak en het plaatsen van de vacatures is die van mij. Een andere belangrijke taak is natuurlijk het rekruteren van de juiste profielen. Dit gaat voornamelijk via LinkedIn, VDAB en Jobat. Wanneer ik een juist profiel heb gevonden, ga ik het gesprek met deze persoon aan. Zo heb ik per week vier à vijf gesprekken en dit is eigenlijk in het kort mijn werkweek.

Zo hebben we een mooi inkijkje in jouw werk! Waar let jij op als je op zoek gaat naar een geschikte zorgprofessional?

Dit hangt natuurlijk af van de vacature, maar naar mijn mening moet een zorgprofessional wel voldoen aan een aantal eisen. Zo is flexibiliteit een must als je aan de slag wilt gaan op projectbasis. De opdrachtgevers verwachten dit ook van onze consultants en het hoort bij de niche waar ze in werken. Daarnaast probeer ik altijd te kijken of iemand een match is met buro Nexus. Ik streef er altijd naar dat ik de consultant kan helpen met de volgende stap in zijn/haar carrière en dat ik buro Nexus er mee vooruit help. Alleen op die manier kunnen we samen groeien.

Bij buro Nexus hebben wij de ambitie om marktleider te worden in werkgeluk. Hoe merk jij dit zelf en hoe draag jij dit uit?

Zelf merk ik dit aan de hoeveelheid toffe evenement die we organiseren. Zo houden we maandelijks een café voor onze consultants, hadden we afgelopen zomer een eigen festival en nemen we deel aan verschillende loopevents zoals de Antwerp 10 miles. Daarnaast vind ik dat de HR Fieldmanagers hierbij een belangrijke rol spelen. Zij hebben nauw contact met consultants en je merkt echt dat de consultants hier veel waarde aan hechten. Zelf draag ik dit uit door zo enthousiast en eerlijk mogelijk te zijn. Ik wil mensen een stap vooruithelpen en dan is een eerlijke mening waardevol.

Mooi gesproken! Tot slot, welke doelen/ambities heb jij voor de toekomst?

Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en samen met mijn team vele successen behalen. Zo heb ik de ambitie om een expert te worden in het recruitment vak. Hierdoor kan ik mensen uiteindelijk zo goed mogelijk helpen bij de zoektocht naar een baan en werkgeluk.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?