fbpx

Interview Feran Struyf

''Tof om op school iets te leren en dat in de praktijk te kunnen toepassen.''

Hi Feran, leuk om je te spreken! Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Leuk om deel te mogen nemen aan dit interview. Ik ben Feran Struyf, 25 jaar en ik woon nu nog in Londerzeel. Ik zeg nog, omdat ik samen met mijn vriendin een appartement heb gekocht in Lebbeke. Hier trekken wij begin april in, waardoor we precies op tijd zijn voor de Ronde van Vlaanderen. Buiten de werkuren om ben ik vaak in de zaal te vinden voor een potje zaalvoetbal. Dit doe ik bij de lokale cafézaalvoetbalploeg ZVC SKOV. Het is dan wel cafévoetbal, maar het niveau ligt nog hoog. Verder organiseer ik graag quizzen. Deze zijn van een uur of vier en maak ik voor mijn vriendengroep. Zo beleven we gezellige momenten samen. Daarnaast besteed ik uiteraard veel tijd aan mijn vriendin Esther. We maken graag een uitstapje ergens naartoe. Zo zijn we laatst in Trier geweest, wat een echte aanrader is!

Dat klinkt als een druk, maar leuk leven. Kun je ons meenemen in jouw carrière?

Ik heb gestudeerd voor Industrieel Ingenieur aan de KU Leuven met de optie chemie. Hier heb ik mijn Bachelor in behaald. Tijdens mijn studiejaren heb ik wel verschillende studentenjobs gedaan. Zo ben ik onder andere opdiener/afruimer geweest in een restaurant, heb ik de boekhouding gedaan bij Carlsberg en heb ik de receptie bediend bij verschillende bedrijven. Mijn echte werkcarrière is gestart bij buro Nexus. Het eerste project dat ik heb mogen doen was bij EQUANS. Hier heb ik tien maanden gewerkt als consultant Supervisor in het gevangenisdorp van Haren. Daar hield ik me voltijdsbezig met het op punt zetten van de toegangscontrole en de noodverlichting. Hierbij kun je denken aan parlofonie en elektrische deuren en deurknoppen. Mijn tweede project was via EQUANS, bij het LCL Datacenter in Aalst. Hier hield ik mijzelf bezig met de communicatie op het netwerk. Dit heb ik vier maanden gedaan, maar dit project paste niet bij mijn behoeftes. Inmiddels ben ik alweer bezig aan mijn derde project. Ik zit nu drie weken op project bij FPC Risk.

Tof om een kijkje in jouw carrière te krijgen. Je zit pas sinds kort op dit project. Kun je ons meenemen in een werkweek bij FPC Risk?

Binnen een werkweek houd ik mijzelf bezig met drie à vier projecten. Dit varieert van calculatieberekeningen tot aan het schrijven van rapporten over bijvoorbeeld brandlast of hittebestraling. Elk project vergt ook voorbereiding dus hier besteed ik ook veel tijd aan. Leuk om te benoemen, is dat wij tijdens onze lunchpauze altijd een potje biljart spelen. Pure ontspanning en het zorgt voor een gezellige sfeer.

Gaaf! Wat is het leukste aan jouw baan?

Dit is zeker en vast de afwisseling. Ik werk nu pas drie weken op dit project, maar ik heb al veel mogen doen. Van het inlezen in een hittebestralingsberekening tot aan het schrijven van een afwijkingsrapport. Zo heb ik ook een haalbaarheidsrapport mogen schrijven dat ging over het verladen van ammoniak en ethanol. Dit sloot aan bij mijn studie, waar ik een specialisatie heb gevolgd binnen de chemie. Tof om dit op school te leren en uiteindelijk in de praktijk te mogen toepassen! Daarnaast hangt er een hele fijne werksfeer. Dit samen zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn project ga.

Fijn om te horen Feran! Dit is je eerste werkervaring. Hoe bevalt het werken op projectbasis?

Ik zit nu op mijn derde project en over het algemeen ben ik heel tevreden. Ik ben gestart met een leuk en leerzaam project bij EQUANS, maar mijn tweede project paste niet goed bij me. Inmiddels ben ik drie weken aan het werk bij FPC Risk en ik zit hier erg goed op mijn plek. Waar ik bij EQUANS 80% van de tijd actief was op de werf, zit ik bij FPC Risk 80% op kantoor. Ik merk dat dit mij veel meer ligt. Al met al ben ik heel tevreden met het werken op projectbasis. Je weet op voorhand gewoon niet altijd wat je kunt verwachten.

Hoe bevalt de ondersteuning vanuit buro Nexus?

Heel prettig! Ik krijg de mogelijkheden aangeboden om verschillende domeinen te ontdekken. Zo heb ik bij EQUANS de handen uit de mouwen gestoken en heb ik nu vooral te maken met kantoorwerk. Daarnaast luisteren jullie goed naar mijn behoeftes. Bij FPC Risk gaat mijn werk over brand bij chemische installaties en gewone gebouwen en dit spreekt me erg aan.

Tot slot, ik heb gevraagd om een voorwerp te kiezen wat goed bij jou past. Kun je uitleggen welk voorwerp je hebt gekozen en waarom?

Ik heb gekozen voor mijn zaalvoetbalschoenen. Zoals ik al eerder in het interview aangaf speel ik wekelijks zaalvoetbal en dit schept een hechte band met mijn teamleden. Ik ben op mijn veertiende begonnen bij het voetbalploegje van mijn vader, waardoor ik nu veel vrienden heb gemaakt van alle leeftijden. Helaas kan mijn vader omwille van een blessure niet meer meespelen, maar hij is er vaak bij voor de gezelligheid.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?