Interview Dries Van Calenberg

''Ik zeg dan ook altijd maar zo: het project is tijdelijk, maar de vrienden en ervaringen zijn voor het leven.''

Dag Dries, leuk om je te spreken! Zou je wat over jezelf willen vertellen?

Hallo! Ik ben Dries, 25 jaar oud en ik werk als Projectverpleegkundige. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter mijn Playstation en bezoek ik sinds een tijdje pretparken. Zo heb ik onder andere al de Efteling, Bobbejaanland en Disneyland Parijs bezocht. Volgend maand staat Fantasialand op de planning en Walibi wil ik ook nog graag bezoeken.

Dat is nog eens een toffe hobby! Waarom heb jij gekozen voor werken in de zorg?

Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Je hoort vaak dat zorgverleners al vanaf jonge leeftijd weten dat ze in de zorg gaan werken, maar bij mij zit dat anders. Op het middelbaar was ik altijd goed in biologie en chemie, waardoor ik tijdens mijn studiekeuze geneigd was om Biomedische Wetenschappen te gaan studeren. Echter kwam ik er al snel achter dat dit het toch niet was voor mij. Ik ben toen via een leraar op het idee gebracht om te kiezen voor het vak van Verpleegkunde en achteraf kan ik wel zeggen dat dit een juiste keuze is geweest. Ik beoefen mijn vak graag uit, omdat het mij voldoening geeft en ik het gevoel heb dat ik wat voor anderen kan betekenen.

Leuk om te horen dat je toch je roeping hebt gevonden! Kun je ons meenemen hoe je met buro Nexus in contact bent gekomen en welke projecten je al hebt mogen draaien?

Ik ben zelf door buro Nexus gecontacteerd en zodoende ben ik in aanraking gekomen met het werken op projectbasis. Ik wist op voorhand niet goed wat dit inhield, maar het sloot perfect aan bij de wensen die ik had. Inmiddels ben ik al bijna twee jaar in dienst en ben ik bezig op mijn derde project. Tijdens mijn eerste project heb ik vijf maanden gewerkt in een woonzorgcentrum, waarna ik een kleine anderhalf jaar heb gewerkt op de geriatrische afdeling in het ZNA Jan Palfijn in Merksem. Hier heb ik een waanzinnig leuke tijd gehad. Op dit moment werk ik op de neurologische afdeling van het AZ Monica in Deurne. Drie totaal verschillende projecten, maar juist deze afwisseling zoek ik op.

Goed dat je jezelf blijft ontwikkelen door de afwisseling op te zoeken! Zou je een werkdag op je huidige project kunnen beschrijven?

Zeker, we starten de dag altijd met een briefing waarin we alle belangrijke zaken van de patiënten doorlopen. Na deze briefing lopen we een medicijnronde en helpen we de patiënt met de dagelijkse ochtendverzorging. Tijdens het restant van de dag vullen we dossiers in, lopen we een ronde met de dokters en onderzoeken we de patiënt. Uiteraard gaat dit buiten de dagelijkse verzorging van de patiënt om.

Dat klinkt inderdaad als afwisselend werk. Kun je een leuk of mooi moment met ons delen tijdens jouw werk?

Het eerste wat mij te binnen schiet, is het afscheid wat ik kreeg toen ik weg ging bij ZNA Jan Palfijn. Ik heb hier een prachtige tijd gehad op de geriatrische afdeling en toen mijn project erop zat, merkte ik de waardering van al mijn collega’s. Ik kreeg veel berichten en heb er vrienden aan over gehouden. Ik zeg dan ook altijd maar zo: het project is tijdelijk, maar de vrienden en ervaringen zijn voor het leven.

Inmiddels werk je al een tijd op projectbasis. Hoe bevalt dit?

Voor mij is het perfect. Ik heb de ruimte om te veranderen tussen uitdagende projecten waardoor ik veel kan leren. Verder is het leuk om veel mensen te ontmoeten waar ik ook van kan leren. Echter vind ik wel dat het werken op projectbasis je moet liggen. Je krijgt veel te maken met verandering en je moet sterk in je schoenen staan, maar wanneer je dit kan en wilt is het ideaal.

Tot slot, welke doelen/ambities heb jij nog voor de toekomst?

In de toekomst sta ik ervoor open om mij verder te ontwikkelen door de bachelor HBO 5 Verpleegkunde te volgen. Ik vind het belangrijk om continu in ontwikkeling te zijn en daarom blijf ik ook streven naar uitdagende en afwisselende projecten. Uiteraard in goede samenspraak met buro Nexus.

Dries Van Calenberg

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?