Interview Andreas De Haes

Hi Andreas, leuk om je te spreken! Zou je jezelf even willen voorstellen?

Dag, ik ben Andreas en in oktober word ik 26 jaar. Ik woon sinds november vorig jaar met mijn verloofde in Wezemaal. Naast mijn job als projectzorgkundige sport ik enorm graag. Zo heb ik tot voorkort judo, atletiek en fitness gedaan, maar nu focus ik me volledig op zwemmen. Dit betekent dat ik twee á drie keer per week 50 baantjes zwem. Goed voor alle spieren in het lichaam, maar het is ook ontspannend. Een andere grote hobby van mij is de toneelvereniging. Dit is vaak wat lastig te combineren met het onregelmatige werk binnen de zorg, maar dit neem ik op de koop toe. Ik haal hier erg veel plezier uit!

De toneelvereniging, wat tof! Jij blinkt dus uit op het toneel?

Ik ben actief bij een toneelvereniging waar we van drama tot comedy spelen. Momenteel zijn we bezig met de voorbereiding van mijn tweede voorstelling. De eerste voorstelling waar ik in gespeeld heb, ging over de roman ‘Het diner’ van Herman Koch. Binnen deze voorstelling had ik weinig tekst, maar het was een perfect debuut binnen de toneelwereld. Dit jaar speel ik mee in het stuk ‘Het pompstation’. Dit gaat over een uitgestorven pompstation waar veel gebeurt en ik speel de stoere motorrijder. Erg tof om te doen! Daarnaast brengt het veel gezelligheid met zich mee. Het is een club toffe mensen en we doen geregeld leuke dingen.

Ik heb je gevraagd een voorwerp wat belangrijk voor jou is uit te kiezen. Kun je vertellen wat het is en waarom je hiervoor hebt gekozen?

Ik heb gekozen voor een fototoestel, omdat ik semiprofessioneel/hobbyfotograaf ben. Ik fotografeer voornamelijk portretten en stadsfotografie. Ik vind het tof om met mijn camera naar de stad te trekken en dagdagelijkse gebeurtenissen te fotograferen.

Tof zeg! Je werkt bij ons als projectzorgkundige. Wist je altijd al dat je in de zorg wilde werken?

Dat is eigenlijk wel een leuk verhaal! Ik heb vier jaar in Dubai gewoond vanwege het werk van mijn vader. Daar heb ik gewerkt als assistent leerkracht op een Britse school. Dit was een school voor kinderen die begeleiding nodig hadden. Hier heb ik na één jaar de opleiding tot eerste hulp verantwoordelijke mogen doen en heb ik onder andere scholing gehad in het redden van mensen uit het water. Dit was eigenlijk mijn eerste aanraking met de zorg voor mensen en hier is mijn interesse in de zorg ontstaan. Uiteindelijk heeft dat tot het besluit geleid dat ik de opleiding tot Zorgkundige ben gaan volgen.

Wat een gave ervaring en wat mooi dat je zo je droombaan hebt gevonden! Wat maakt het werken in de zorg voor jou zo mooi?

Het mooie aan werken in de zorg is voor mij dat je er voor iemand bent. Je kunt mensen helpen op verschillende manieren en zodoende iemands leven beter maken. Natuurlijk heb je in de zorg ook mindere dagen, maar dan kan een luisterend oor al voldoende helpen. Daarnaast vind ik de flexibiliteit erg prettig. Ik weet nooit hoe een dag verloopt en de vele verschillen vind ik fijn.

Kun je een mooi moment beschrijven tijdens je werk?

Ik heb een patiënt verzorgd die in de overlijdensfase zat en met deze persoon had ik een hele goede band. Het was een moeilijk moment om afscheid te nemen, maar achteraf kwam de familie mij bedanken en dat gaf een enorme boost.

Mooi om te horen Andreas! Kun je ons wat meer vertellen over hoe jouw tijd bij buro Nexus bevalt?

Super goed! Ik ben benaderd via LinkedIn en op dat moment werkte ik voor een ander detacheringsbureau. Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging en ben op gesprek gekomen. Op dat moment was ik nog geen jaar in dienst bij mijn vorige werkgever en ik wil graag loyaal overkomen, dus in eerste instantie heb ik gelaten. Toch bleef het goede gevoel knagen en heb ik doen besluiten bij jullie te komen werken. Een keuze waar ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb!

We zijn blij met jou in ons team! Bij buro Nexus willen wij marktleider zijn in werkgeluk. Hoe ervaar jij dat we dit nastreven?

Er worden veel leuke momenten voor het personeel georganiseerd. Zo was er dit jaar zelfs een eigen festival. Daarnaast zijn er geregeld borrels waar je samenkomt met verschillende collega’s. Erg leuk om andere collega’s die bij jullie op projectbasis werken te leren kennen.

Quote Andreas

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?