Ian Van Loon

''Het geeft mij voldoening om mensen te kunnen helpen.''

Dag Ian, leuk om elkaar te spreken! Zou je ons kunnen vertellen wie Ian is en welke carrière je tot nu toe hebt doorlopen?

Ik ben Ian Van Loon, 26 jaar en afkomstig uit Westmalle. In mijn vrije tijd voetbal ik graag en rijd ik motor. Ik heb een Honda CBR waar, ik als ik vrij ben en het weer het toe laat, graag vele kilometers mee maak. Vanaf het tweede tot het zesde middelbaar heb ik Verzorging & Voeding gevolgd op het Mariagaarde Instituut in Westmalle. In het zevende en tevens laatste jaar heb ik daar de studie tot zorgkundige gevolgd. Daarna ben ik gaan werken en heb ik zeven jaar gewerkt als zorgkundige in een instelling voor mensen met een fysieke- en/of licht psychiatrische beperking. Op dit moment werk ik via buro Nexus op projectbasis als zorgkundige bij een psychiatrische instelling in Geel.

Wow, dat is een interessante doelgroep om mee te werken. Wist je altijd al dat je wilde werken binnen de zorg en wat trekt je hier zo in aan?

Zeker en vast. Ik help graag mensen en op de lagere school riep ik al dat ik hiervan mijn beroep wilde maken. Ik doe dit niet alleen met cliënten, maar ook met collega’s. Ik geef bijscholing aan collega’s over psychiatrische aandoeningen en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Op mijn vorige job ben ik ook stagecoördinator geweest. Het geeft mij veel voldoening om mensen ergens mee te helpen. Voor mij is de glimlach van cliënten goud waard. Ik probeer er elke dag voor te zorgen dat zij een goede dag hebben. Dit probeer ik te realiseren door los met ze om te gaan en altijd rust uit te stralen. Dit is essentieel bij de doelgroep waar ik mee werk.

Mooi om te horen hoe je met passie over je vak praat! Ik kan me voorstellen dat het lastig was om tijdens de COVID-19 pandemie je werk goed te kunnen doen?

Dit was inderdaad een lastige periode. We hebben er alles aan gedaan om COVID zo lang mogelijk buiten de deur te houden en dit is aardig gelukt. Dit betekende wel dat er altijd gewerkt werd in beschermende pakken, wat erg zwaar was. Het zwaarste vond ik dat cliënten niet naar buiten konden en hun familie weinig zagen. Dit leverde veel frustratie op wat ik goed begreep, maar hierdoor werd de sfeer niet beter.

Gelukkig is deze tijd (hopelijk) achter de rug. Kun je vertellen hoe je bij buro Nexus terecht bent gekomen en hoe dit bevalt?

Na mijn schoolcarrière ben ik op zoek gegaan naar een geschikte baan, maar vanwege de krapte op de arbeidsmarkt was dit niet gemakkelijk. Toen ik uiteindelijk een baan had gevonden, ben ik in het late-nachtdienst systeem gerold. Ik heb daarna vijf jaar alleen maar late- of nachtdiensten gedraaid. Uiteindelijk heb ik gekozen om hiermee te stoppen, aangezien dit te vermoeiend was en mijn privéleven hieronder te lijden had. Ik heb daarna nog twee jaar dagdiensten gedraaid en toen kwam buro Nexus op mijn pad terecht. Ik ben met jullie in aanraking gekomen via het internet en het werken op projectbasis bevalt heel goed.

Goed om te horen dat het werken op projectbasis goed bevalt! Kun je ons meenemen waarom buro Nexus en jij een goede match zijn?

Werken op projectbasis is de voornaamste reden om aan de slag te gaan bij buro Nexus. Hierdoor krijg ik de kans om veel te leren en verschillende mensen te ontmoeten. Hierdoor kan ik mensen dingen leren en zelf kennis op doen. Tot slot zijn de overige voorwaarden erg fijn. Wat ik ook nog wil benoemen is de erkenning en waardering die ik krijg vanuit mijn aanspreekpunt. Ik word overal bij betrokken en voel me oprecht gewaardeerd.

Mooi gesproken Ian! Welke doelen/ambities heb je nog voor de toekomst?

Ik kijk allereerst naar uit om mensen te ontmoeten van en aan wie ik iets kan leren als projectverpleegkundige. Verder wil ik mezelf zeker bijscholen richting een zorgkundige plus , zodat ik mensen zo goed mogelijk kan helpen. In mijn privéleven kijk ik er naar uit om een gezin te stichten!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?