fbpx

Glen Pelgrims

"Het is fijn om gehoord te worden, de open communicatie is top.”

Hi Glen, vertel ons je verhaal!

“Wel, ik had er al een speciaal parcours opzitten voor ik bij buro Nexus terechtkwam. Vier jaar geleden startte ik mijn eerste job als Service Engineer. Dat was heel leuk, aangezien die job heel hands-on was. Voor mijn rol daar was ik ook heel vaak in het buitenland, maar na 2,5 jaar begon dit toch door te wegen op mijn sociaal leven.”

Dus toen ben je voor een andere job binnen Engineering gegaan?

“Eigenlijk niet! Ik ben een volledig nieuwe richting uitgegaan na mijn eerste job, want toen ben ik aan de slag gegaan als recruiter. Weliswaar voor ingenieursprofielen, maar toch was het een hele andere wereld. Omdat ik heel communicatief vaardig ben, vond ik dit een geschikte rol voor mij. Maar na een jaar merkte ik het onvermijdbare: ik miste werken met mijn handen! Dat betekende dus: op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

En die uitdaging vond je bij buro Nexus! Vertel eens hoe dat in zijn werk ging?

“Ik had mijn CV online geplaatst, waarna ik gecontacteerd werd door Maaike. Ik vond het gesprek met haar meteen heel goed. Ze had een rustige aanpak en was zowel op mijn ervaring als op mijn persoonlijkheid gefocust. Het gaf me meteen een goed gevoel. Toen ze me de week erop opbelde met een contractvoorstel, besloot ik om de sprong te wagen.”

Wat is het project waarop je nu werkt?

“Ik ben momenteel aan de slag als Assistent Project Manager bij Engie Solutions, waarbij ik verantwoordelijke ben voor alle hoogspanningsmasten en kabels. Het is een heel allround functie, waar ik fungeer als SPOC tussen de klant en de werfleider. Ik regel alles tot in de puntjes: ik maak de planning op, overleg met alle betrokken partijen en breng alle nodige documenten in gereedheid.”

Hoe kijk je terug op het voorbije jaar?

“Heel positief. Ondanks Covid19 heb ik er een mooi jaar opzitten. Ik ben grote fan van jullie persoonlijke aanpak. Maaike belde me af en toe op om te vragen hoe het project loopt. Nu Maaike bij buro Medical werkt, is Anton mijn nieuwe contactpersoon. Ook hij heeft me al opgebeld om zich voor te stellen en te vragen hoe het gaat. Het is fijn om gehoord te worden, de open communicatie is top.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?