Eva – Projectverpleegkundige

"Deze manier van werken is perfect om te ontdekken wat ik echt leuk vind!"

Eva is uitgeroepen tot buro Nexus Hero van januari. Hoe voelt het om de eerste buro Nexus Hero te zijn?

“Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik dacht dat ik was uitgenodigd voor een evaluatiegesprek en toen kreeg ik ineens bloemen, een fles cava en een medaille. Ik was een beetje sprakeloos en dacht ‘oh, wat gebeurt hier allemaal?’. Het was heel leuk om dit allemaal te krijgen. Ik kreeg te horen dat het ziekenhuis waar ik momenteel werk erg tevreden over mij is, dus dat was ook erg fijn om te horen.”

Wanneer en hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen?

“Ik ben ik september afgestudeerd en heb toen mijn master in de verpleegkunde behaald. Kort daarna ging ik op zoek naar een leuke job waar ik me goed bij voelde. Ik ben bij verschillende vacatures gaan kijken, maar ik wist nog niet 100% zeker welke verpleegafdeling me goed zou liggen. Ik vond het lastig om ergens te gaan solliciteren, aangezien ik me overal afvroeg of het wel mijn ding zou zijn. Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje van buro Nexus met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Ik ben toen op gesprek gegaan in Gent, waar ze me uitleg gaven over het project waar ik kon starten en nu ben daar ik sinds september werkzaam.”

Hoe vind je het bij buro Nexus?

“De keren dat ik op het kantoor in Gent was voor mijn gesprekken, was iedereen super vriendelijk. Het team is heel hecht en ik had er telkens een goed gevoel bij. Ik ben zelf iemand die bij het kiezen van een job echt op gevoel kiest, dus dat vond ik heel belangrijk. Dat gevoel heb ik nu nog steeds. Het contact met buro Nexus verloopt heel soepel. Wat ik ook leuk vind is dat buro Nexus altijd dezelfde foto’s en kleuren gebruikt. Dit zie je ook terug op het kantoor. Dit geeft een gevoel van saamhorigheid.”

Kun je iets vertellen over het project waar je werkzaam bent?

“Ik ben op dit moment werkzaam in een ziekenhuis in Antwerpen. Ik had vaak goede dingen over dit ziekenhuis gehoord, dus ik was al enthousiast. De gesprekken verliepen goed en ik mocht mijn voorkeur voor een afdeling binnen het ziekenhuis ook uitspreken. Een week later ben ik gestart op de afdeling cardiologie. Het team daar is echt heel leuk. Het was wel spannend, want door mijn master in verpleegkunde had ik bijna twee jaar niet meer in het werkveld gestaan. Ik vroeg me af of ik alles nog wel zou kunnen, maar ze hebben me echt goed opgevangen en als ik vragen had kon ik ze altijd stellen. Toen ik begon was de afdeling een volledige covid-afdeling geworden. Het was dus anders dan ik oorspronkelijk had gedacht. Ik dacht wel even ‘oei’, want dat had ik niet verwacht. Schrik had ik niet echt, maar je bent je er wel van bewust dat het risico hoger ligt. Het is anders werken dan op een gewone afdeling, maar gelukkig is het uiteindelijk allemaal meegevallen. Inmiddels is de gang in tweeën verdeeld. De ene helft is nu covid-afdeling en de andere helft cardiologie. Ik sta nu ofwel op de ene ofwel op de andere afdeling. De zorg voor de covid-patiënten was stilletjes aan wel ‘gewoon’ aan het worden en nu komen er weer andere soorten patiënten bij. Dat maakt het een stuk interessanter en uitdagender.”

Hoe zie jij jouw ontwikkeling via buro Nexus voor je?

“Er zijn verschillende afdelingen en projecten die me interessant lijken. Ik zou graag op andere afdelingen willen ‘proeven’ en daar ervaring op willen doen. Een specifiek voorbeeld heb ik niet, maar omdat ik net ben afgestudeerd en nog zoekende ben zou ik nog wel verschillende projecten willen doen om te ontdekken wat ik nou echt leuk vind. Daar is deze manier van werken perfect voor!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?