Emma – Projectverpleegkundige

"Bij buro Nexus kies je voor afwisseling!"

Hi Emma! Vertel eens, hoe heb jij het afgelopen, en toch wel hectische, jaar ervaren?

“Het was zeker en vast een bewogen jaar! Dat gezegd zijnde, heb ik heel wat positieve veranderingen doorgemaakt. 2021 is het jaar dat ik mijn eerste job aan de haak heb geslagen, namelijk als projectverpleegkundige bij jullie. Ik werd benaderd door verschillende bedrijven, maar jullie staken er met kop en schouders bovenuit. Het enthousiasme op de kantoren was zo aanstekelijk, dat mijn keuze snel was gemaakt. Mijn ambitie om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen was ook een belangrijke factor. In 2022 wil ik graag een opleiding Zorgmanagement of een postgraduaat Diabeteseducator volgen. Jullie tonen hier veel begrip voor, maar sterker nog jullie moedigen dit aan!

Proficiat met je eerste job, wij zijn blij met jou in ons team! Wat is eigenlijk jouw professionele achtergrond?

“Ik heb een bachelor in de Verpleegkunde op de Artevelde Hogeschool in Gent behaald. Deze vierjarige opleiding heeft me volledig klaargestoomd om te starten in de zorgsector. Je moet namelijk stage lopen in alle branches, zoals in een woonzorgcentrum, een ziekenhuis en binnen de thuisverpleging. In het vierde jaar moesten we twee keer twaalf weken stage lopen. Iedere drie maanden hadden we dus afwisseling. Dat was pittig, maar sprak me zeker en vast aan! Tijdens één van deze stages sprak een verpleegkundige mij aan en vertelde me meer over het concept van projectsourcing. Ik was bang dat ik zou vastroesten op één afdeling, maar dit opende veel mogelijkheden voor mij. Om een lang verhaal kort te maken, heb ik volmondig gekozen om projectverpleegkundige te worden en tot op heden heb ik hier geen spijt van!”

Je vertelt dat je graag wilde proeven van projectsourcing. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Dat is in één woord: goed! Momenteel zit ik op mijn eerste project op de afdeling longziekte in Kortrijk. Mijn dagen zien er gevarieerd uit, gaande van het toedienen van medicatie en het prikken van infuzen tot het opnemen en ontslagen van patiënten. Iedere dag brengt wel wat nieuws. Hoofdzakelijk houden we ons bezig met longziekten, maar daar komen regelmatig ook zaken zoals wondzorgen bij. Verder helpen de verschillende afdelingen in het ziekenhuis elkaar. Indien de ene afdeling, bijvoorbeeld Gastro-Entrologie geen bedden meer vrij heeft, dan komen er patiënten bij ons te liggen. Je moet dus echt van alle markten thuis zijn. Wat mij enorm aanspreekt aan projectsourcing, is dat ik bij een volgend project kan kiezen voor de branche woonzorgcentrum bijvoorbeeld. Ik hang niet vast aan één afdeling en dat is top, want de zorgsector is erg breed en ik wil van alle disciplines kunnen proeven! Mijn interessegebied beperkt zich dan ook niet tot ziekenhuizen. Zo heb ik in het verleden als student gewerkt in een woonzorgcentrum. Kortom, met projectsourcing kan ik het brede aanbod in de zorgsector ontdekken en op de hoogte blijven van alle vernieuwingen!”

Genoeg over Emma op de werkvloer. Wat doe jij in je vrije tijd?

“Paardrijden is van kleins af aan een passie van mij. Het brengt me tot rust en houdt me in beweging. Door vaak bezig te zijn met paarden, kom je jezelf tegen en leer je veel geduld te hebben. Dat laatste aspect komt in de zorg ook heel vaak van pas! Het liefste van al ga ik dan nog in het bos of op het strand rijden.”

Kun je ons tenslotte nog vertellen waarom je voor de zorgsector hebt gekozen?

“Zeker! Het 6e middelbaar was de start van mijn grote zoektocht naar een studierichting in het hoger onderwijs. Ik heb de studierichting Techniek-Wetenschappen gevolgd, dus ik heb een brede achtergrond. Het technische aspect was iets dat ik zeker wilde terug zien in een opleiding, maar verder moest het ook sociaal georienteerd zijn. Toen ik op de bachelor Verpleegkunde stootte, was ik dan ook verkocht. Beide vereisten komen ruim aanbod binnen deze job. Verder ben ik iemand die van variatie houd, dus eenmaal de functie van projectverpleegkundige op mijn pad kwam, was het plaatje compleet!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?