fbpx

Elke Duvillers

Het is mijn droom om straks te kunnen zeggen: dat heb ik gemaakt.

Hi Elke, vertel, hoe ben jij in bouw terecht gekomen?

Als kind speelde ik al veel met Lego Technic en K’NEX, samen met mijn broer. Hij bouwde kranen, ik huisjes. Dat is eigenlijk altijd blijven hangen. Dingen maken en bouwen, dat doe ik nu nog steeds. Het leukste daaraan? Dat ik iets fysieks kan neerzetten. Iets waar je naartoe kan, voorbij kan lopen, waarvan je kunt zeggen: dat heb ik gemaakt. Tijdens mijn opleiding tot architect was ik al bezig met wat ik uiteindelijk zou willen doen. Wat vind ik echt leuk? Het is niet moeilijk om een job te vinden met dit diploma op zak, maar een baan die echt bij je past is lastiger. Ik wilde een bedrijf eerst leren kennen voordat ik ‘ja’ zei op een aanbod. Maar daar heb je tijdens een normaal sollicitatiegesprek geen kans voor, dan moet je jezelf verkopen. Via project sourcing krijg je die kans veel meer. Heel aangenaam. Daarbij kan ik, wanneer het bedrijf toch niet zo leuk blijkt te zijn als gedacht, iets anders gaan doen.

Wat was je reden om uiteindelijk voor buro Nexus te kiezen?

Ik had echt het gevoel dat ik er niet alleen voor sta bij buro Nexus. Letterlijk. Het is een soort opvangnet. Ik heb ooit contact gehad met andere consultancybureaus, maar dat ging voornamelijk via de mail en via de telefoon. Bij buro Nexus werd het direct heel persoonlijk. Tijdens een sollicitatiegesprek bij een potentiële opdrachtgever kwam mijn contactpersoon Steven er bijvoorbeeld bij zitten. Het is altijd spannend zo’n gesprek, maar dit gaf wel een veilig gevoel. Daarnaast ben ik zelf altijd veel te veel bezig met mijn antwoorden en met twijfelen over die antwoorden dat ik achteraf geen duidelijk beeld heb van hoe het nou eigenlijk is gegaan. Mijn contactpersoon was niet bij het gesprek betrokken, dus die kon mij objectief beoordelen. Nog even babbelen na afloop. Ik voelde me echt begeleid!

Heb je misschien nog een grappige anekdote? Wat is het leukste dat je tot nu toe op de werf hebt meegemaakt?

Absoluut! Tussen al die mannen maak je wel eens wat mee namelijk. Wat dacht je van al die kalenders en posters met halfnaakte vrouwen erop? Daarom heb ik op 1 april al die posters vervangen door posters met halfnaakte mannen. En het allermooiste? Het viel ze pas na twee volle dagen op! Daar hebben we met z’n allen flink om gelachen. Maar het is niet altijd grappen en grollen. Soms moet er iets af binnen een bepaald tijdsframe en dat betekent overwerken. Dan komt het wel van pas wanneer je een beetje goodwill hebt bij je collega’s. Dat bouw je langzaam op. Een tip: koekjes werken altijd! En pizza doet het ook altijd goed.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?