Personeelstekort in de zorgsector

Het is geen geheim dat de afgelopen jaren de zorgsector kreunt onder een nijpend personeelstekort. De coronacrisis zorgde ervoor dat dit tekort in een stroomversnelling terecht kwam. Al het zorgpersoneel kwam voor een zware periode te staan. Ziekenhuizen, woonzorgcentra en de testcentra, noem maar op, alle zorginstellingen liepen vol.

We nemen je graag mee in de verhalen van onze zorgprofessionals en hoe zij deze personeelstekorten ervaren. Ben jij benieuwd naar hun mening? Lees dan snel verder!

Waarom is er een personeelstekort in de zorgsector?
Sinya
De nasleep van COVID-19

“De coronaperiode vond ik heel intens, omdat ik tijdens deze periode zowel heb gewerkt in de psychiatrie als in de reguliere zorg. In de psychiatrie werkte ik met kinderen en die hadden hier zwaar onder te leiden. Zij mochten gedurende deze tijd niet naar huis, waardoor er veel verdriet en woede loskwam. De periode in de reguliere zorg was zwaar omdat ik mijn werk niet kon doen zoals ik het wilde. Al met al was het een heftige en zware periode waar ik veel van geleerd heb.“

Lees hier het volledige verhaal.

Emma
Vastroesten binnen één afdeling

“Wat mij enorm aanspreekt aan projectsourcing, is dat ik bij een volgend project kan kiezen voor de branche woonzorgcentrum bijvoorbeeld. Ik hang niet vast aan één afdeling en dat is top, want de zorgsector is erg breed en ik wil van alle disciplines kunnen proeven! Mijn interessegebied beperkt zich dan ook niet tot ziekenhuizen. Zo heb ik in het verleden als student gewerkt in een woonzorgcentrum. Kortom, met projectsourcing kan ik het brede aanbod in de zorgsector ontdekken en op de hoogte blijven van alle vernieuwingen!”

Lees hier het volledige verhaal.

Ronald
Onvoldoende groeimogelijkheden

“Voordat ik voor buro Nexus ging werken, begon ik te twijfelen over mijn functie. Ik werkte op een plek waar de sfeer minder werd en waar ik weinig kansen kreeg om mezelf te ontwikkelen. Nu ik bij buro Nexus werk, wil ik die kans teruggrijpen. Ik werk in de verpleging en wil overal wat kunnen proeven en me 100% inzetten. Vanuit het standpunt van buro Nexus wordt er gekeken naar de wensen van de projectverpleegkundige en vanuit daar gaan jullie op zoek naar een passend project.”

Lees hier het volledige verhaal.

Julie
Te weinig waardering

“Op mijn vorige werkplek werkte een collega die bij buro Nexus werkte. Zij wist dat ik niet helemaal meer gelukkig was met mijn werk en adviseerde mij om eens op gesprek te gaan bij jullie. Dit heb ik gedaan en daar zag ik de vele voordelen van werken bij buro Nexus. Een prettige werkgever die luistert naar jouw behoeftes en hier een passend project voor gaat zoeken. Verder is het persoonlijk contact een belangrijk punt voor mij. De HR Fieldmanager is altijd nauw betrokken en denkt echt met je mee! “

Lees het volledige verhaal hier.

Patricia
Administratieve rompslomp

“Het allerleukste van het werken in de zorg, is dat je met patiënten bezig bent. Door het detacheren kan ik me daar ook optimaal op focussen. Ik hoef me dus niet bezig te houden met de administratie of ander extra werk. Begrijp me niet verkeerd, dat moet natuurlijk ook gebeuren en dat is natuurlijk ook belangrijk, maar omdat ik als projectverpleegkundige werk, hoef ik me er geen zorgen over te maken.”

Je leest het volledige verhaal hier.

FAQ: wat kan projectsourcing
voor mij betekenen?

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Waarom kiezen voor projectsourcing?

 • Als junior krijg je de kans om aan de hand van verschillende projecten jouw passie en ambities te leren kennen;
 • Langs de andere kant, halen ook ervaren profielen voldoening uit projectmatig werk. Zij kunnen namelijk hun expertise strategisch inzetten en inspelen op de noden van verschillende opdrachtgevers;
 • Je krijgt veel uitdaging, afwisseling en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Je zet jouw technische talenten in bij meerdere organisaties en wordt dus ondergedompeld in een breed netwerk;
 • Je komt terecht in een bedrijf met de focus op werkgeluk.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

 • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
 • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Tips om het personeelstekort
in de zorg te voorkomen

Genoeg over de oorzaken van het personeelstekort in de zorg. Wat kunnen we nu veranderen, zodat zorgprofessionals iedere dag met een glimlach naar hun werk kunnen gaan? Wel, het thema ‘werkgeluk’ dragen wij hoog in het vaandel. Hoe pakken wij dat dan aan? We nemen je graag mee in dit mooie verhaal:

 1. Onze zorgprofessionals worden vanaf dag één verwelkomd in het team met een uitgebreide onboardingsdag, waarin we ze, samen met de andere collega’s, meenemen in alle “ins-en-outs” van projectsourcing en buro Nexus;
 2. Verder krijgen ze één vast aanspreekpunt, ofwel de HR Fieldmanager, die samen met de noden en wensen in kaart brengt. Zo zorgen we steeds voor een project op maat;
 3. Bovendien staat de zorgprofessional zijn/haar ontwikkeling bij ons voorop en daarom bieden wij de mogelijkheid aan dat wij (deels) investeren in relevante opleidingen/ cursussen;
 4. Ten slotte vinden wij het belangrijk dat zorprofessionals hun ervaringen kunnen uitwisselen met collega projectverpleegkundigen. Zo organiseren wij op regelmatige basis vrije inloopmomenten op kantoor waarop ze, onder een hapje en een drankje, kunnen babbelen met elkaar. En laat ons hierbij zeker niet de fun-factor vergeten! Zo organiseerden we bijvoorbeeld ons eigen Nextival met gave activiteiten én hapjes en drankjes!
Bekijk hier al onze vacatures in de zorg

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?