Vrijwilligers in het zonnetje!

Bij buro Nexus en buro Medical werken stuk voor stuk toppers. Deze week is het de week van de vrijwilliger in België. Een mooie aanleiding om iedereen die ook maar iets aan vrijwilligerswerk doet, in het zonnetje te zetten. Of je nou een vluchteling helpt met taalles, gaat voorlezen in het bejaardentehuis of een boodschap voor je opa of oma doet? In alle gevallen draag jij je steentje bij en wordt jouw werk gewaardeerd. Alle kleine beetjes helpen. Een schouderklopje of elkaar de hand schudden kan helaas niet op dit moment, dus nemen we jullie mee in waarom wij vrijwilligerswerk belangrijk vinden en bedanken jullie graag in de vorm van woorden.

Het maakt niet uit waar of wat je doet

Er zijn veel verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Werken voor grote organisaties komt vaak voor, maar er is veel meer. In principe is vrijwilligerswerk: werk dat je leuk vindt en wat je doet voor een ander, zonder er geld voor te krijgen. Wat krijg je er dan wel voor terug? Ten eerste is dat de voldoening die je haalt uit jouw werkzaamheden. Voor de een is dat een klusje voor de buurman, voor de ander is dat helpen in een opvangcentrum. Je draagt bij aan iets wat jíj belangrijk vindt en dat geeft jou voldoening.

Vrijwilligerswerk maakt je gezonder en gelukkiger

Huh? Ja, dat lees je goed! Het doen van vrijwilligerswerk maakt je gezonder én gelukkiger. Daarom vinden we bij buro Nexus en buro Medical vrijwilligerswerk zo bijzonder en vinden we het belangrijk om dit te laten merken. Gezonde en gelukkige medewerkers zorgen voor een fijne sfeer op de werkvloer, wat wil je nog meer? Vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat je fysieke en psychische activiteit verhoogd wordt. Je beweegt meer en leeft je vaak in in anderen. Hoe zit dat dan met je geluk? Als je vrijwilligerswerk verricht voor een ander, ben je over het algemeen gelukkiger en tevredener met je leven. En laat werkgeluk nou net hoog in het vaandel staan bij ons. Je doet het echt voor een ander en dat zorgt bij jou voor een goed gevoel.

Toppers

Verricht jij op dit moment in welke vorm of op welke manier dan ook vrijwilligerswerk? Dan willen wij JOU in het zonnetje zetten. Je bent een topper! Een topper bij buro Nexus of buro Medical, maar ook een topper in je privéleven. Jullie werk is essentieel en iedereen maakt stuk voor stuk het verschil.

Je wordt niet door anderen verplicht, je doet het uit vrije wil en daarom staan wij vandaag even bij jullie stil. Dankjewel voor alle inzet die je toont, de inzet die door ons met liefde wordt beloond. Ga zo door!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?