fbpx

Wat is het verschil tussen projectsourcing en een interimkantoor?

Welzijn op het werk, zelfontplooiing, flexibiliteit, variatie in projecten én werkzekerheid, dat zijn allemaal belangrijke elementen die bijdragen aan het werkgeluk van werknemers. Herkenbaar? Dan introduceren we je graag aan het concept van projectsourcing! 

Wat is dat dan, "projectsourcing"?

Nog niet bekend met het concept van projectsourcing? Dan introduceren wij het graag aan je! Indien een bedrijf nood heeft aan tijdelijke ondersteuning, dan kan men beroep doen op ‘projectsourcing’. Een externe medewerker wordt dan voor een bepaalde periode ingeschakeld om een belangrijke taak uit te voeren, of om tijdelijke ondersteuning te bieden in drukke periodes. Is het project afgerond? Dan is het, dankzij het vast contract, op naar de volgende opdracht!

Is projectsouring hetzelfde als interimwerk?

Hoewel projectsourcing en interimarbeid enkele overeenkomsten vertonen, zijn er toch ook belangrijke verschillen. In beide gevallen voer je tijdelijke projecten uit, maar biedt het interimcontract heel wat minder zekerheid. Zo krijg je als consultant of professional bij buro Nexus een contract van onbepaalde duur, waardoor je geniet van werkzekerheid. Als je kiest voor interimwerk, dan werk je meestal op basis van weekcontracten, die weliswaar hernieuwd (kunnen) worden. Daarnaast sta je als consultant of als professional bij buro Nexus nauwer in contact met je collega’s en buro Nexus zelf. Iemand die werkt op interimbasis via een uitzendkantoor heeft contact met het kantoor voor praktische zaken, maar omwille van de kortere contractperiodes worden evaluaties en opleidingen niet zomaar op maat aangeboden. Bij buro Nexus heb je echter wel één aanspreekpunt, ofwel je HR Fieldmanager, en bieden we je de kans om een passende opleiding of cursus te volgen om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen!

Binnen welke domeinen kun je als professional of als consultant bij buro Nexus aan de slag gaan?

Bij buro Nexus zijn we overtuigd dat focus loont. Hoe vertaalt dit zich? Wel, wij specialiseren ons binnen verschillende vakgebieden, namelijk de zorgsector, Construction, Industry & Manufacturing én Chemie & Life Sciences. Binnen deze domeinen hebben we tal van uitdagende vacatures mét een flinke portie werkgeluk. Dankzij het concept van projectsourcing kies je niet voor één discipline, maar krijg je de mogelijkheid om te proeven van verschillende specialisaties. Zo kun je als zorgprofessional ervoor kiezen om het ene project te proeven van de werkzaamheden binnen het ziekenhuis en het andere binnen de thuiszorg!

Consultance en milueux hospitalier

Werken bij buro Nexus?

Solliciteren bij buro Nexus… hoe gaat dat in zijn werk en wat staat je te wachten? Deze zes stappen staan jou te wachten:

  • Solliciteren maar! Je solliciteert op het gewenste project via de website of neemt direct contact op met één van de buro Nexus collega’s.
  • Even bellen? Binnen de 24 uur belt je persoonlijke contactpersoon je op. Samen plannen jullie een moment in voor een eerste gesprek.
  • Wie ben jij? We nemen de tijd in een eerste gesprek om je te leren kennen, maar we zullen je ook alles vertellen over je mogelijkheden bij buro Nexus!
  • Tijd voor een tweede gesprek! Is er een match? Zie je jezelf werken bij buro Nexus? Dan voeren we een tweede gesprek, waarin we kijken naar de invulling van een voorstel.
  • Contractvoorstel! Het voorstel wordt opgesteld en jouw contactpersoon licht deze duidelijk toe. Nog genoeg ruimte om je vragen te stellen. Als het enthousiasme nog altijd even groot is, verwelkomen we je graag in ons team. Op naar een mooie samenwerking!

Meer informatie en tips ? Klik dan hier door!

Past projectsourcing bij mij?

Klinkt het als muziek in jouw oren om niet vast te moeten roesten binnen één werkomgeving? Dan pas jij perfect binnen het plaatje van projectsourcing. Je werkt binnen afzienbare tijd aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten in jouw vakgebied. Samen bepalen we waar jouw ambities liggen en vinden we keer op keer een opdracht waar jij je vakkennis volledig kunt benutten én ontwikkelen. Ben je getriggerd door projectsourcing? Bekijk de mogelijkheden in jouw vakgebied en laat ons er samen een uitzonderlijk verhaal van maken!

vacature werfleider

Waarom als opdrachtgever kiezen voor projectsourcing?

Projectsourcing is dé oplossing wanneer je op tijdelijke basis talent nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een groot project op de planning staan of gaat iemand met zwangerschapsverlof? Buro Nexus voorziet jou snel van deskundig personeel, zonder dat je hier zelf naar op zoek hoeft te gaan. Medewerkers met een frisse blik, die in verschillende keukens hebben meegekeken. Al onze consultants worden zorgvuldig gescreend en opgevolgd. Daarom kunnen we je de geknipte personen aanbieden voor een langdurige, positieve samenwerking. Graag een starter of juist iemand met jarenlange ervaring? We gaan graag met je in gesprek om het juiste profiel te bepalen. Het mooiste van alles? Minder risico. Jij hoeft je geen zorgen te maken over contracten, administratie, ziekteverzuim en salarissen.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?